SÄ hÀr lÀgger du till bbPress-forum i WordPress-inlÀgg som kommentarer

bbPress forum topics below WordPress posts as comments

NÀr kommentarerna pÄ WPBeginner vÀxte försökte vi olika lösningar, som Livefyre för att förbÀttra diskussionerna pÄ vÄr webbplats. MÄnga WordPress-anvÀndare vill göra kommentarer pÄ deras webbplats mer sociala. Det Àr dÀrför mÀnniskor försöker Facebook-kommentarer, Disqus-kommentarer och nu Àven kommentarer pÄ Google+. Nyligen kom vi över ett plugin som lÄter dig lÀgga till forum för att ersÀtta kommentarer i WordPress. Vi gillade idén och bestÀmde oss för att testa den. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till bbPress-forum i WordPress-inlÀgg som kommentarer.

Varför anvÀnda bbPress för kommentarer i WordPress

Forum Àr ett bra sÀtt att bygga onlinegrupper. För mÄnga WordPress-webbplatser kan community-byggfunktionerna i ett onlineforum inte ersÀttas med WordPress-kommentarsystem. PÄ samma sÀtt kan ett forumprogram inte ersÀtta WordPress. Att kombinera dem bÄda kan dock resultera i en mördarkombination av livliga diskussioner, samhÀllsbyggande, ökat anvÀndarengagemang och mer anvÀndarlojalitet för din webbplats.

AnvÀndare kan delta i forumet genom att lÀmna svar till dina inlÀgg eller genom att skapa Àmnen i andra diskussionsomrÄden. Konversationer som kommer frÄn dina artiklar kan antÀnda flera Àmnen i ditt forum. Viktigast Àr att nÀr mÀnniskor deltar i ett onlineforum Àr det mer benÀgna att dela det bland sina sociala kretsar.

Vi förstÄr att inte varje WordPress-webbplats har publik eller önskan att bygga samhÀllen. Det finns sÄ mycket innehÄll pÄ webben som inte fÄr nÄgra kommentarer alls trots att de fÄr betydande trafik. Men om du driver en webbplats som genererar mÄnga kommentarer, diskussioner, debatter och heta argument bland dina passionerade lÀsare, kan du dra nytta av de interaktiva funktionerna i ett onlineforum inbÀddat direkt i dina artiklar.

SÄ hÀr lÀgger du till bbPress-Àmnen i WordPress-inlÀgg

Det första du behöver göra Àr att lÀgga till bbPress-forum i WordPress. Vi har en steg för steg guide för att skapa ett forum i WordPress med bbPress. NÀr du har installerat och konfigurerat bbPress forum. Se till att du har skapat minst ett forum. Du kan ge detta forum vilket namn som helst, till exempel: webbplatsdiskussioner, inlÀggsdiskussioner eller vad du vill.

NÀsta sak du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet bbPress Topics for Posts. Efter att ha aktiverat plugin, gÄ till InstÀllningar »Diskussion och blÀddra ner till avsnittet.

bbPress diskussionsinstÀllningar

Det första alternativet för att stÀlla in bbPress-Àmnen för inlÀgg Àr att vÀlja ett forum dÀr Àmnen för dina WordPress-inlÀgg kommer att skapas. Du kan vÀlja ett forum som du skapade tidigare, eller du kan vÀlja olika forum för varje inlÀgg manuellt nÀr du skriver din artikel. Om du vÀljer ett standardforum kan du anvÀnda dessa instÀllningar pÄ alla dina befintliga inlÀgg genom att klicka pÄ AnvÀnd instÀllningar pÄ befintliga inlÀgg. Detta skapar Àmnen för alla dina befintliga inlÀgg i det forum du valt.

Du kan vÀlja om du vill kopiera dina inlÀggstaggar till forumÀmnen och vÀlja hur mÄnga svar som ska visas under varje inlÀgg. Om du vill kan du visa hela Àmnet under inlÀgget eller till och med visa lÀnken till forumÀmnet sÄ att anvÀndare kan diskutera inlÀgget i ditt forum. Vi rekommenderar att du visar ett rimligt antal svar som 10 för varje inlÀgg.

Om du nu vÀljer ett standardforum för att skapa Àmnen för inlÀgg skapar pluginet automatiskt ett Àmne för ett inlÀgg du publicerar. Det kommer ocksÄ att visa de senaste svaren pÄ det Àmnet med ett ÀmnessvarformulÀr lÀngst ner i dina inlÀgg.

bbPress svar och Àmnes svar formulÀr

Om du inte valde ett standardforum pÄ sidan för diskussionsinstÀllningar kan du ÀndÄ skapa ett Àmne för varje inlÀgg manuellt frÄn inlÀggsredigeringsomrÄdet. PÄ skÀrmen för redigering av inlÀgg klickar du pÄ rullgardinsmenyn för skÀrmalternativ lÀngst upp till höger och markerar diskussionsrutan. Rulla ned till botten av inlÀggsredigeringsomrÄdet, sÄ ser du diskussionsrutan som lÄter dig aktivera eller inaktivera kommentarer och trackbacks för enskilda inlÀgg. Det kommer att finnas ett nytt alternativ för att skapa ett forumÀmne för det hÀr inlÀgget.

bbPress foruminstÀllningar i diskussionsrutan pÄ inlÀggsredigeringsskÀrmen

Om du anvÀnder bbPress-forum som en ersÀttning för kommentarer, kanske du vill stÀnga av kommentarer pÄ din webbplats. För att göra det, gÄ till InstÀllningar »Diskussion och avmarkera rutan som sÀger. Detta inaktiverar kommentarformulÀret för att visas pÄ nya artiklar du lÀgger till. Men mÀnniskor kan fortfarande skicka kommentarer till Àldre artiklar. För att stÀnga av kommentarer för alla artiklar kan du köra denna SQL-frÄga med phpMyAdmin.

Notera: Du mÄste alltid sÀkerhetskopiera din databas innan du gör nÄgra direkta Àndringar av den.


UPDATE 'wp_posts' SET comment_status="closed" ;

Denna frÄga uppdaterar inlÀggstabellen i din databas och anger att kommentarer ska stÀngas för alla inlÀgg. Observera att om du inte anvÀnder standardprefixet wp_ för din databas kan din inlÀggstabell ha ett annat prefix sÄ att du mÄste Àndra inlÀggstabellens namn.

Vad tycker du om tanken att anvÀnda bbPress-forum för att ersÀtta WordPress-kommentarer? För frÄgor och feedback kan du nÄ oss pÄ Twitter eller lÀmna en kommentar nedan.