SÄ hÀr lÀgger du till ditt plugin i WordPress Plugin Directory

SÄ hÀr lÀgger du till ditt plugin i WordPress Plugin Directory

En av anledningarna till att WordPress Àr en sÄ fantastisk plattform att arbeta med Àr pÄ grund av alla tillgÀngliga plugins. Att bidra med anvÀndbara plugins till förvaret Àr bara ett av sÀtten du kan ge tillbaka till samhÀllet. En av anledningarna till att vissa utvecklare inte skickar in plugins i katalogen Àr att de inte vet hur man gör det. I den hÀr artikeln kommer vi att diskutera fördelarna med att lÀgga till ditt plugin i WordPress-plugin-katalogen tillsammans med steg-för-steg-guiden om hur du lÀgger till ditt plugin i förvaret.

För dem som inte har kodningskunskapen för att bidra tillbaka till samhÀllet kan du alltid hjÀlpa till att betygsÀtta plugins och rösta om kompatibilitetskontroll.

Det första steget för att lÀgga till ditt plugin Àr förmodligen det HARDaste steget i processen. Det skapar ett plugin. HÀr Àr en bra lista med handledning om hur man skapar ett WordPress-plugin. NÀr du har gjort det tar det inte lÄng tid att lÀgga till ditt plugin i WordPress-plugin-katalogen. Men du undrar förmodligen varför ska du spendera din tid pÄ att lÀgga till ditt plugin i WordPress-katalogen?

Fördelar med att lÀgga till ditt plugin i WordPress Plugin Directory

GrundlĂ€ggande statistik – Genom att ladda upp ditt plugin kan du hĂ„lla reda pĂ„ hur mĂ„nga som har laddat ner ditt plugin.
Respons – Du fĂ„r feedback för ditt plugin eftersom folk lĂ€mnar kommentarer. Dessa kan vara felrapporter, nya idĂ©er för hur du kan förbĂ€ttra dina plugins etc.
Exponering – WordPress-plugin-katalogen besöks dagligen. MĂ€nniskor kommer Ă„t det via sina adminpaneler. SĂ„ det Ă€r mycket exponering för utvecklare. Du kommer att fĂ„ nya anvĂ€ndare till din webbplats, nya klienter och en viss förĂ€ndring i din PayPal för donation ocksĂ„.
LĂ€tt att uppgradera – Normalt nĂ€r du slĂ€pper plugins via din webbplats Ă€r det mycket svĂ„rt att slĂ€ppa nya uppgraderingar och meddela alla anvĂ€ndare. Med SVN kan WordPress Plugin-katalog göra det.
TrovĂ€rdighet och auktoritet – Om du har ett plugin i det officiella arkivet ser klienter dig som en trovĂ€rdig utvecklare. MĂ€nniskor har i allmĂ€nhet högre tillitstendens för plugins som finns i förvaret.

Redo att komma igÄng? Det finns nÄgra hushÄllsregler bara för att hÄlla allt snyggt och smidigt.

    Ditt plugin MÅSTE vara GPLv2-kompatibelt. Plugin gör mest inte nĂ„got olagligt (detta kommer att bestĂ€mmas av granskningsteamet). Plugin fĂ„r inte bĂ€dda in externa lĂ€nkar pĂ„ den offentliga webbplatsen (som en “powered by” -lĂ€nk) utan att uttryckligen frĂ„ga anvĂ€ndarens tillstĂ„nd.

Ok, nu kan vi komma igÄng med processen.

Först mÄste du skicka in ditt plugin och vÀnta pÄ godkÀnnande. Ja, för att göra detta mÄste du ha ett WordPress.org-konto, men om du funderar pÄ att lÀgga till ditt eget plugin, har du förmodligen ett konto dÀr redan. Det kan ta upp till nÄgra dagar att fÄ ditt plugin godkÀnt ibland. VÄrt plugin godkÀndes inom nÄgra timmar. SÄ det beror verkligen pÄ hur snart nÄgon i granskningsteamet kan titta pÄ ditt plugin. Förutom att det faktiska plugin-programmet Àr klart mÄste du ha en readme.txt-fil redo som kan hjÀlpa din inlÀmningsstatus.

Skapa en readme.txt-fil för ditt plugin

WordPress har en readme.txt-standard som vi rekommenderar att du kopierar och sparar den i samma mapp som ditt plugin. Börja sedan med de justeringar som vi guidar dig genom processen.

Först kan vi tÀcka grunderna som plugin-namn, författare, stabila versioner etc.

=== Pluginnamn ===

Bidragsgivare: Ditt WordPress.org-anvÀndarnamn
Plugin-namn: Ditt Plugin-namn kommer hit
Plugin-URI: Plugins-webbadress
Taggar: Taggar för plugin-programmet
Författarens URI: https://www.wpbeginner.com/
Författare: WPBeginner
Donera lÀnk: https://www.wpbeginner.com/wpbeginner-needs-your-help/
KrÀver minst: Minst krÀvs WordPress-version
Testat upp till: Den senaste versionen du testade den med
Stabil tagg: Plugins stabila version
Version: Aktuell pluginversion

LÄt oss nu fokusera pÄ all annan information:

== Beskrivning ==

== Installation ==

== Uppdateringsmeddelande ==

== SkÀrmbilder ==

== Ändring ==

== Vanliga frÄgor ==

== Donationer ==

Se till att du hÀnvisar till standardfilen för att se hur du lÀgger till oordnade listor, ordnade listor etc. NÀr du har slutfört readme.txt-filen kör du den genom den officiella valideraren.

Om du blir godkÀnd fÄr du meddelandet i din e-post. Se upp, ibland kan e-postmeddelandet trÀffa din SPAM-ruta (sÄ hÄll utkik efter det). NÀr ditt plugin Àr godkÀnt mÄste du nu anvÀnda SVN för att ladda upp pluginet. Du kan anvÀnda den vanliga terminalprompten eller kommandotolken för att ladda upp filer via SVN, men det Àr mycket lÀttare för nya utvecklare att anvÀnda ett visuellt grÀnssnitt som Tortoise (för Windows) och versioner (för Mac). I vÄrt exempel visar vi exemplet med uppladdning via SVN med Tortoise.

Innan vi börjar med det Àr det viktigt att förstÄ mapparnas struktur:

Du mĂ„ste skapa en huvudmapp som du kan ringa vad som helst. I vĂ„rt fall kallar vi det “facebook-open-graph-meta-in-wordpress” eftersom det Ă€r namnet pĂ„ vĂ„rt plugin. Inuti den mappen mĂ„ste du ha tre undermappar som heter “grenar”, “taggar” och “bagageutrymme”. Filialmappen anvĂ€nds för att slĂ€ppa större uppdateringar, taggmappen anvĂ€nds för att slĂ€ppa mindre uppdateringar och trunk Ă€r betaversionen dĂ€r du spelar med de nya funktionerna. Detta gör det möjligt för anvĂ€ndare att Ă„tergĂ„ till den Ă€ldre versionen av plugin-programmet, om de ser fel i den nyare versionen.

Du mÄste placera din plugins nuvarande version i bagagemappen. Det finns inget behov av att zipa filerna eftersom det görs automatiskt nÀr du laddar upp det. AnvÀnd lÀnken du skickades till i ditt e-postmeddelande och anslut med hjÀlp av Tortoise-programvaran.

NÀr den ber om inloggningsuppgifter mÄste du ange ditt WordPress.org-anvÀndarnamn och lösenord. Nu varje gÄng du behöver göra en ny Àndring, högerklickar du bara pÄ mappen och klickar pÄ Change Change.

SVN Ă„tar sig

Även om processen kan se vĂ€ldigt svĂ„r ut, Ă€r den vĂ€ldigt lĂ€tt nĂ€r du gör det. Det tar inte lĂ„ng tid. NĂ€r du har gjort kommittĂ©Ă€ndringar tillĂ€mpas de pĂ„ nĂ€sta 15 minuters intervall. Vi hoppas att detta hjĂ€lper dig nĂ€r du Ă€r redo att skicka in ditt eget plugin. WordPress har en bra rekommendation lĂ€nkar till SVN guide som Ă€r till stor hjĂ€lp. Meddela oss gĂ€rna om du har nĂ„gra bĂ€ttre förslag eller tips för nya anvĂ€ndare.