SÄ hÀr lÀgger du till Drop Caps i WordPress-inlÀgg

SÄ hÀr lÀgger du till Drop Caps i WordPress-inlÀgg

Har du nÄgonsin undrat hur vissa WordPress-webbplatser har drop caps? Nyligen frÄgade en av vÄra anvÀndare om vi kÀnner till ett enkelt sÀtt att lÀgga till drop caps i WordPress. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till drop caps i WordPress-inlÀgg utan att skriva nÄgon CSS-kod.

Drop caps Àr en stylingteknik som ofta anvÀnds i tryckta böcker och tidskrifter med lÄnga lÀsningar. Den anvÀnder en stor teckenstorlek för första bokstaven i startavsnittet i varje kapitel.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-programmet Simple Drop Cap. Vid aktivering, besök bara InstÀllningar »Simple Drop Cap för att konfigurera plugin.

Enkla instÀllningar för Drop Cap

Plugin kommer med tre stylingalternativ. Den första Àr normalt lÀge. SÄ hÀr ser drop cap ut i normalt lÀge:

Exempel pÄ en normal drop cap

Det andra valet Àr flytlÀge. SÄ hÀr ser drop cap ut i flytlÀge:

SlÀpp locket i flytlÀge

Det sista alternativet Àr att anvÀnda dina egna anpassade CSS-regler. Om du vÀljer det hÀr alternativet mÄste du ange dina egna stylingsregler i den anpassade css-stilrutan

Med insticksprogrammet kan du ocksÄ Àndra fÀrgen pÄ bokstÀver.

Till sist under anvÀndningsinstÀllningarna, kryssa i rutan bredvid drop cap-automatisering. Detta kommer automatiskt att lÀgga till drop cap i allt ditt inlÀgg.

Alternativt kan du ocksÄ lÀgga in den första bokstaven i dina inlÀgg [dropcap][/dropcap] kortkod. Vi rekommenderar att du anvÀnder den automatiska metoden eftersom den Àr lÀtt att anvÀnda.

Det Àr allt. Spara dina instÀllningar och förhandsgranska din webbplats för att se plugin i handling.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till drop caps i WordPress-inlÀgg. Du kanske ocksÄ vill kolla hur du lÀgger till anpassade stilar till WordPress visuella redigerare.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.