SÄ hÀr lÀgger du till Emoji-support till din WordPress-blogg

SÄ hÀr lÀgger du till Emoji-support till din WordPress-blogg

Emojis Àr roliga och söta. De lÄter dig uttrycka dig utan att anvÀnda för mÄnga ord. Det Àr dÀrför de Àr sÄ populÀra pÄ sociala mediasidor och sms-appar. MÄnga WordPress-anvÀndare letar efter sÀtt att lÀgga till Emoji-stöd till sin WordPress-webbplats. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till Emoji-stöd till din WordPress-blogg med WP Emoji One.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera WP Emoji One-plugin. Vid aktivering, besök InstÀllningar »WP Emoji One för att konfigurera plugininstÀllningarna.

Detta plugin lÀgger till en knapp i standard WordPress-visuella redigerare. Det första alternativet pÄ instÀllningssidan Àr att vÀlja vilken rad du vill att knappen ska visas. Det Àr valt att vara i första raden som standard, men du kan Àndra det om du vill att knappen ska visas pÄ en annan rad. DÀrefter klickar du bara pÄ knappen för att lagra dina instÀllningar.

För att se Emojis i aktion skapar du helt enkelt ett nytt inlÀgg eller redigerar ett befintligt. Du bör se en ny Emoji-knapp i din WordPress visuella redigerare. Om du inte ser nÄgon knapp anvÀnder du antagligen textredigeraren.

Emoji-knapp i WordPress visuella redigerare

Genom att klicka pÄ knappen öppnas ett popup-fönster dÀr du kan vÀlja den Emoji du vill infoga genom att helt enkelt klicka pÄ den. Du kan ocksÄ vÀlja mellan tillgÀngliga storlekar 16, 18, 24, 32 och 64 pixlar.

Emoji-ikoner popup

För nÀrvarande finns det över 840 uttryckssymboler tillgÀngliga för dig att anvÀnda. Dessa uttryckssymboler sorteras i fyra kategorier, och varje kategori har sin egen flik. Du kan vÀxla mellan dem genom att klicka pÄ kategoriikonen.

VÀxla mellan emoji-ikonen genom att klicka pÄ kategoriflikar

IkonuppsÀttningen och emoji-stödet Àr baserat pÄ Emoji One-projektet med öppen kÀllkod. Syftet med projektet Àr att tillhandahÄlla en universell uppsÀttning emoji-ikoner som ska anvÀndas i moderna webb- och mobilappar.

Vid skrivandet av denna artikel stödde WP Emoji One inte Emoji-ikoner i WordPress-kommentarer. Pluginförfattaren planerar dock att lÀgga till den hÀr funktionen i den framtida utgÄvan.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till emoji-stöd till din WordPress-webbplats. WordPress levereras ocksÄ med goda gammaldags uttryckssymboler. Du kan aktivera dem genom att besöka InstÀllningar »Skriva och markera rutan bredvid vilken gör att du kan skapa grundlÀggande uttryckssymboler som :-)

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.