SÄ hÀr lÀgger du till en avancerad sökruta i WordPress med Facetious

SÄ hÀr lÀgger du till en avancerad sökruta i WordPress med Facetious

Om du arbetar pÄ en webbplats med mycket innehÄll i anpassade taxonomier och inlÀggstyper, vill du göra det enkelt för dina anvÀndare att hitta det. Ett sÀtt att göra detta Àr genom att lÄta dina anvÀndare begrÀnsa sökningen. Tidigare visade vi dig hur du skapar ett WordPress-sökformulÀr med avanceringsalternativ för att vÀlja inlÀggstyp. Det krÀvde dock att man lÀgger till kod i ditt tema manuellt. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till en avancerad sökruta i WordPress med Facetious.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera Facetious plugin. Efter aktivering lÀgger plugin till en Facetious search widget under Utseende »Widgets. Dra och slÀpp Facetious Search-widget till din sidofÀlt eller nÄgot annat widgetiserat omrÄde.

Konfigurationsalternativ för Facetious search widget

Med plugin-programmet kan du vÀlja vilka taxonomier och inlÀggstyper som ska inkluderas som ett fÀlt för sökkriterier. Du kan till och med begrÀnsa sökningen till en viss inlÀggstyp som inlÀgg, sida eller media. Facetious anvÀnder ocksÄ en anpassad permalÀnkstruktur för sökresultatsidan som gör det möjligt för plugin att fungera bra med caching-plugins som WP Super Cache och W3 Total Cache.

Medan anvÀndarna kan vÀlja kategorier, taggar och andra alternativ för att begrÀnsa sökresultaten, anvÀnder det hÀr alternativet fortfarande den inbyggda WordPress-sökfunktionen. De flesta mÀnniskor hÄller med om att sÀga att det inte Àr det bÀsta alternativet. Det Àr dÀrför vi skrev hur man lÀgger till Google Custom Search i WordPress.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till avancerade sökalternativ till din WordPress-webbplats. För feedback och frÄgor kan du hitta oss pÄ Twitter och Facebook eller sÄ kan du lÀmna en kommentar nedan.