SÄ hÀr lÀgger du till en Donation-knapp för Bitcoin i WordPress med BitPay

SÄ hÀr lÀgger du till en Donation-knapp för Bitcoin i WordPress med BitPay

Bitcoin blir snabbt ett populÀrt sÀtt att acceptera onlinebetalningar. Det Àr snabbt, digitalt och kostnadseffektivt. PÄ grund av den enorma ökningen av Bitcoin-vÀrdet har det fÄtt uppmÀrksamhet frÄn vanliga medier. En av vÄra anvÀndare frÄgade oss hur de kan acceptera Bitcoin-betalningar pÄ sin WordPress-webbplats. I den hÀr artikeln visar vi dig att lÀgga till en Bitcoin-doneringsknapp i WordPress med BitPay. Den hÀr knappen kan ersÀtta eller gÄ alldeles bredvid din PayPal-doneringsknapp som erbjuder dina besökare ett alternativt sÀtt att göra betalningar samtidigt som du sparar pengar pÄ transaktioner.

Vad Àr BitCoin och BitPay?

BitCoin Àr en peer-to-peer, digital valuta som introducerades som en programvara med öppen kÀllkod 2009. Den Àr helt digital, vilket innebÀr att den lagras och utbyts online. Det betyder dock inte att du inte kan byta ut det till valfri pappersvaluta. Det kallas peer-to-peer-valuta eftersom det inte finns nÄgon regleringsmyndighet eller bank involverad i valutavÀxlingen. NÀr denna artikel skrevs, vÀrderades 1 Bitcoin $ 644 USD.

BitPay Àr ett elektroniskt betalningssystem för Bitcoin-valutan. Det gör det möjligt för handlare att enkelt acceptera och bearbeta betalningar i Bitcoins. TÀnk pÄ Bitcoin som US-dollar och Bitpay som Mastercard, Visa eller PayPal. NÀr en anvÀndare betalar dig i Bitcoins kan du fÄ dessa Bitcoins i din plÄnbok eller byta dem i din lokala valuta och överföras till ditt bankkonto.

Komma igÄng med Bitcoins

BitPay lÄter dig fÄ dina Bitcoin-betalningar i din lokala valuta. Men om du vill ta emot dina betalningar i Bitcoins, behöver du en plÄnbok. En Bitcoin-plÄnbok Àr en programvara installerad pÄ din dator dÀr du lagrar din digitala valuta. Det finns ett antal alternativ tillgÀngliga för stationÀra, mobila och webbtjÀnster. Vi rekommenderar att du anvÀnder Blockchain.info som ger en enkel webbaserad app som fungerar pÄ vilken enhet som helst.

Blockchain.info en webbaserad Bitcoin Wallet

NÀr du har skapat din plÄnbok kommer du att kunna ta emot betalningar i Bitcoins frÄn Bitpay i din plÄnbok.

LĂ€gga till en Bitcoin Donation-knapp med BitPay

Det första du behöver göra Àr att registrera dig för ett gratis konto pÄ BitPay. Efter registreringen kommer din ansökan att granskas och godkÀnnas inom nÄgra timmar. Du fÄr ett godkÀnnandemeddelande via e-post. NÀr du Àr godkÀnd mÄste du besöka BitPay-webbplatsen igen och stÀlla in ditt lösenord tillsammans med andra kontouppgifter.

PÄ din BitPay-instrumentpanel mÄste du klicka pÄ lÀnken frÄn toppmenyn. Det öppnar en sida som visar olika lösningar, men du mÄste klicka pÄ.

Acceptera Bitcoin - e-handel

PÄ e-handelsbetalningsskÀrmen visas ett antal alternativ. Du mÄste klicka pÄ knappen.

Acceptera donationer

NĂ€sta skĂ€rm visar alternativ för att konfigurera instĂ€llningarna för donationsknappen. Det första alternativet Ă€r att bestĂ€mma om du vill att givarna ska ange beloppet, eller om du vill anvĂ€nda ett fast donationsbelopp. Om du vĂ€ljer ‘Donator Chosen Amount’ visas din Bitcoin-donationsknapp med ett formulĂ€r som givarna mĂ„ste fylla i för att donera.

Om du vÀljer det fasta donationsbeloppet visas sidan med instÀllningar för donationsknappen ytterligare fÀlt. Du kan ange det fasta beloppet för donationerna, vÀlja valuta och lÀgga till beskrivning.

Skapa en donationsknapp pÄ BitPay

Under instÀllningarna för betalningsaviseringar kan du ange webbadressen till en sida pÄ din WordPress-webbplats dÀr anvÀndare du kommer att omdirigeras efter att de har gjort betalningen. Vanligtvis Àr denna sida en tack-sida som du kan skapa i din WordPress. Du kan ocksÄ lÀgga till en e-postadress dÀr du vill bli meddelad nÀr en anvÀndare gör en donation.

NÀr du Àr klar med att konfigurera din Bitcoin-doneringsknapp mÄste du klicka pÄ knappen. Detta genererar din Bitcoin-donationsknappskod med tre val av knappstorlek. Du kan vÀlja mellan en liten, medium eller stor knapp genom att klicka pÄ den.

VĂ€lj din Bitcoin-donationsknappstorlek

DÀrefter mÄste du kopiera den visade koden och klistra in den i en textredigerare som Notepad eftersom du behöver den hÀr koden i nÀsta steg.

Visa Bitcoin Donate-knapp i dina WordPress-inlÀgg eller sidor

Koden som genereras av BitPay Àr ett HTML-formulÀr och om du infogar det i ditt blogginlÀgg finns det en stor chans att det inte kommer att hanteras bra av WordPress-postredigeraren nÀr det rengör innehÄllet. Det Àr dÀrför du mÄste skapa en kortkod för att lÀgga till knappen i dina inlÀgg, sidor eller widgets. För att göra det kopierar du bara och klistrar in den hÀr koden i ditt temas funktioner.php-fil eller i ett platsspecifikt plugin.function wpb_bitpay_donate() { 

ob_start();
?>

<!--Bitpay Form Code-->

<?php
return ob_get_clean();

} 

add_shortcode('bitpaydonate', 'wpb_bitpay_donate');


För att visa donationsknappen Àr allt du behöver göra att lÀgga till [bitpaydonate] kortkod i ditt inlÀgg, sidor eller widgets.

Det Àr allt. Du kan nu fÄ Bitcoin-donationer. Du kan behÄlla dem som Bitcoins i din plÄnbok eller fÄ dem konverterade till din lokala valuta och deponeras pÄ ditt bankkonto med BitPay. Om du hÄller dina Bitcoins i din plÄnbok, se till att du förstÄr riskerna och alltid sÀkerhetskopiera din plÄnbok.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till en Bitcoin-doneringsknapp pÄ din WordPress-webbplats med BitPay. För frÄgor och feedback kan du lÀmna oss en kommentar nedan. LÄt oss veta vad tycker du om Bitcoin och framtiden som en digital valuta?