SÄ hÀr lÀgger du till enkla och eleganta fotnoter i dina WordPress-blogginlÀgg

SÄ hÀr lÀgger du till enkla och eleganta fotnoter i dina WordPress-blogginlÀgg

Vi har aldrig ansett oss sjĂ€lva som journalist och vi har inte heller nĂ„gon yrkeserfarenhet att skriva. Vi Ă€r bara en grupp WordPress-fanatiker som Ă€lskar att dela det vi vet. Men om du Ă€r journalist eller nĂ„gon som tycker om professionellt skrivande, har du förmodligen befunnit dig i ett behov av möjligheten att lĂ€gga till fotnoter till dina WordPress-inlĂ€gg. Nyligen fick vi en frĂ„ga frĂ„n en blivande ny författare och WordPress-anvĂ€ndare som frĂ„gade oss om det fanns ett sĂ€tt att lĂ€gga till fotnoter i WordPress-blogginlĂ€gg. Som vi sĂ€ger det, “Det finns ett plugin för det”. I den hĂ€r artikeln visar vi dig hur du skapar enkla och eleganta fotnoter i dina WordPress-blogginlĂ€gg.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin som heter Simple Footnotes.

NÀr du har aktiverat gÄr du helt enkelt till skÀrmen Postredigering och anvÀnder kortkoden [ref] dÀr du vill ange fotnoterna. Ett exempel pÄ anvÀndning kan vara:

Din mening kommer hit. [ref]Din fotnot[/ref]

Slutresultatet för detta skulle se ut sÄ hÀr:

Precis som fotnoter fungerar i nÄgon annan programvara (Word, Pages osv.) Kommer WordPress automatiskt att öka antalet. Alla anteckningar lÀggs automatiskt till lÀngst ner i ditt inlÀgg.

Om du har delat dina WordPress-inlÀgg pÄ flera sidor kan du valfritt flytta dina fotnoter under dina sidlÀnkar eller lÄta det visas under innehÄllet (som normalt). Du kan göra detta genom att gÄ till InstÀllningar »LÀsning. Det Àr viktigt att notera att fotnoter kommer att se ut som normala för inlÀgg som Àr opaginerade.

FĂ„ enkla fotnoter