SÄ hÀr lÀgger du till enstaka / dubbla linjeavstÄnd i WordPress

Adding single or double line spacing in WordPress

Vill du lÀgga till en / dubbla radavstÄnd i WordPress? I de flesta ordbehandlare kan du enkelt lÀgga till extra tomt radutrymme genom att trycka pÄ Enter-tangenten nÄgra gÄnger. Du kan ocksÄ skapa dubbla mellanrum efter stycken frÄn formateringsalternativen. WordPress-redigeraren har dock inte dessa knappar. I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig hur du enkelt lÀgger till en / dubbla linjeavstÄnd i WordPress.

Innan vi börjar Àr det viktigt att veta att linjeavstÄnd styrs av WordPress-temat du anvÀnder. Vi visar dig hur du lÀgger till linjeavstÄnd i den visuella redigeraren och sedan kommer vi att beskriva hur du Àndrar linjeavstÄndet i ditt tema om du inte Àr nöjd med resultaten.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

LĂ€gger till dubbelt radutrymme

NĂ€r du trycker pĂ„ “Enter” -tangenten pĂ„ tangentbordet för att lĂ€gga till en radbrytning anser WordPress-visuella redaktör det som ett nytt stycke. Detta innebĂ€r att det automatiskt lĂ€gger till dubbelt radutrymme förutsatt att ditt tema har stilen för det (alla bra WordPress-teman gör).

SÄ gÄ helt enkelt in och tryck pÄ Enter efter raden och skriv sedan nÄgot annat i nÀsta rad.

LÀgga till dubbla linjeavstÄnd i WordPress

Genom att helt enkelt göra det, baserat pÄ din temastyling, bör du se en tydlig distinktion mellan stycken (dvs. dubbla linjeavstÄnd).

Dubbel radutrymme har lagts till för att skapa stycke i WordPress

LĂ€gga till enstaka radutrymme

Om du nu skriver nÄgot som en adress, vill du antagligen att det ska vara enstaka mellanrum istÀllet för dubbla mellanrum.

Förhandsgranskning av enstaka utrymme

I det hÀr fallet mÄste du trycka pÄ SKIFT + ENTER-tangenten.

Detta kommer att berÀtta för WordPress att du vill starta en ny rad i ett befintligt stycke, sÄ det behöver enstaka radavstÄnd jÀmfört med dubbla radavstÄnd.

Ändra linjens höjd och avstĂ„nd

Ibland, Àven nÀr du lÀgger till rÀtt radavstÄnd i redigeraren, visas det inte som du vill ha det i ditt tema. Det hÀr Àr nÀr du behöver lÀgga till lite CSS i ditt tema.

CSS Àr i princip som formateringsfunktionen i Microsoft Word. IstÀllet för att klicka pÄ knapparna skriver du en vanlig CSS-kod. Det Àr inte sÄ lÀskigt som vissa nybörjare kanske tror. CSS Àr vÀldigt lÀtt att förstÄ om du bara följer instruktionerna.

För att lĂ€gga till anpassad CSS till ditt tema mĂ„ste du besöka Utseende »Anpassa sida. Detta startar WordPress-teman anpassaren dĂ€r du mĂ„ste klicka pĂ„ fliken “Ytterligare CSS” frĂ„n den vĂ€nstra kolumnen.

LĂ€gga till din anpassade CSS

I den anpassade CSS-rutan mÄste du lÀgga till följande CSS-kod:


.post p{line-height: 1.5em;} 

LÀgga till anpassad CSS för att öka radhöjden

CSS-regeln som visas ovan kommer att Àndra radavstÄndet för styckeinnehÄll till 1.5 em. Em Àr en breddenhet för typografi. Vi anvÀnder .post-klass som WordPress automatiskt lÀgger till i innehÄllsomrÄdet för alla inlÀgg för att se till att det bara pÄverkar inlÀgg och inte stycken som anvÀnds nÄgon annanstans.

Nu Àndrar detta bara avstÄndet för enstaka avstÄnd. Om du vill Àndra avstÄndet mellan varje stycke (dvs. dubbelt avstÄnd) mÄste du lÀgga till stoppning.


.post p { 
line-height: 1.5em;
padding-bottom: 15px;
} 

Justera gÀrna siffrorna för att möta dina behov.

Vi hoppas att den hÀr artikeln har hjÀlpt dig att lÀgga till mellanrum med dubbla linjer i WordPress. Du kanske ocksÄ vill se vÄra tips om att bemÀstra WordPress visuella redaktör för att skriva innehÄll mer effektivt i WordPress.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du hittar oss ocksÄ pÄ Twitter och Facebook.