SÄ hÀr lÀgger du till ett anteckningsblock i din WordPress-instrumentpanel

SÄ hÀr lÀgger du till ett anteckningsblock i din WordPress-instrumentpanel

Har du nÄgonsin velat skriva en snabb anteckning till andra författare pÄ din WordPress-webbplats? I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till ett anteckningsblock i din WordPress-instrumentpanel och delar anteckningen med andra anvÀndare pÄ din webbplats.

Kom ihÄg att detta kan göras med en tredjepartsapp som Slack, men vi fokuserar pÄ en WordPress-baserad lösning i den hÀr artikeln.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera Dashboard Notepad plugin. Vid aktivering besöker du bara din WordPress-instrumentpanel. Du kommer att kunna se ett anteckningsblock lÀngst ner pÄ skÀrmen.

Du kan helt enkelt skriva ner dina anteckningar och klicka pÄ knappen Spara anteckningar.

Observera att det bara Àr ett enda anteckningsblockfönster, sÄ du kommer att lÀgga till nya anteckningar under de Àldre anteckningarna.

Du kanske vill övervÀga att ta bort gamla anteckningar om det blir för lÄngt att blÀddra.

För att konfigurera anteckningsblockwidgeten mÄste du klicka pÄ konfigureringslÀnken som bara visas nÀr du tar musen till den lilla nedÄtpilen i widgetens högra hörn.

PÄ konfigurationsskÀrmen kan du Àndra vilka anvÀndarroller som kan redigera anteckningarna och vilka anvÀndarroller som kan lÀsa dem.

Konfigurera instÀllningar för anteckningsblockwidget

Visar anteckningar om frontend

Alla inloggade anvÀndare som har behörighet att se anteckningarna kommer att se dem pÄ admin-instrumentpanelen. Du kan dock ocksÄ visa anteckningar pÄ framsidan av din WordPress-webbplats.

AnvÀnd bara kortkoden [dashboard_notes] inuti ett inlÀgg, en sida eller en textwidget. Om kortkoden inte fungerar i en widget mÄste du aktivera kortkoder i textwidget genom att lÀgga till den hÀr koden i ditt temas funktioner.php-fil eller ett platsspecifikt plugin.


add_filter('widget_text', 'do_shortcode');

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till ett anteckningsblock i din WordPress-instrumentpanel. Du kanske ocksÄ vill kolla hur du anpassar WordPress-administrationsomrÄdet.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.