SÄ hÀr lÀgger du till ett anvÀndargrÀnssnitt för inlÀggsformat i WordPress 3.5

Post Formats Radio Button User Interface

InlÀggsformat introducerades i WordPress 3.1 för att erbjuda mikrobloggingsfunktionalitet i WordPress. Trots att det Àr dÀr har de flesta nybörjare ingen aning om hur de ska anvÀndas. Anledning: Eftersom det inte Àr sÄ framtrÀdande som det Àr pÄ Tumblr. WordPress har ett anvÀndargrÀnssnitt för att publicera ett inlÀgg i olika format men den lilla radioknappens metafÀlt kan anvÀnda förbÀttringar. Alex King, en vÀlkÀnd WordPress-utvecklare och plugin-författare, tillsammans med sitt team pÄ CrowdFavorite, har arbetat med att tillhandahÄlla en lösning pÄ detta. Han utvecklade ett anvÀndargrÀnssnitt för inlÀggsformat för att inkludera i sina egna projekt och var snÀll att slÀppa den koden till samhÀllet. I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig hur du lÀgger till grÀnssnitt för inlÀggsformat i WordPress 3.5 med hjÀlp av verktygsverktyget för inlÀggsformat.

Vad Àr inlÀggsformat?

InlÀggsformat erbjuder en metod för att utforma ett visst inlÀgg annorlunda. Genom att anvÀnda den hÀr funktionen kan du ange visningsformatet för ett visst inlÀgg. Denna funktion utökar mikrobloggingsaspekten av WordPress genom att lÀgga till format som videor, lÀnkar, bilder, ljud, citat, status, etc (mycket lik Tumblr).

InlÀggsformat Àr beroende av ditt tema, sÄ du kanske eller kanske inte ser dessa i din WordPress-instrumentpanel. StandardanvÀndargrÀnssnittet som tillhandahÄlls av WordPress för att vÀlja ett inlÀggsformat medan du skriver ett inlÀgg ser ut sÄ hÀr:

Installera grÀnssnittet för postformat

GÄ till Post Formats UI-projektet pÄ GitHub. Klicka pÄ zip-knappen för att ladda ner filerna i arkivet.

HÀmta Post Formats UI-plugin frÄn GitHub

GÄ till Plugins »LÀgg till nytt» Ladda upp i WordPress adminomrÄde. Tryck pÄ knappen och vÀlj zip-filen du har laddat ner. Tryck pÄ knappen. NÀr plugin har laddats upp, klicka pÄ lÀnken.

Hur postformat UI fungerar

NÀr den har aktiverats Àndrar plugin ditt redigeringsomrÄde för inlÀgg genom att lÀgga till tillgÀngliga inlÀggsformat som flikar ovanpÄ. Nu om kan vÀxla mellan att skriva ett inlÀgg, offert, borta eller galleri. Genom att klicka pÄ fliken för ett annat inlÀggsformat justeras resten av inlÀggets redigeringsomrÄde för det aktuella inlÀggsformatet. Om du till exempel klickar pÄ Status döljs fÀltet InlÀggstitel eller genom att klicka pÄ Galleri visas knappen Ladda upp bilder överst.

AnvÀndargrÀnssnitt för Citat om postformat

AnvÀndargrÀnssnitt för Post Format Link

Vi anser att inlÀggsformat vanligtvis ignoreras av anvÀndare pÄ nybörjarnivÄ, frÀmst för att de inte kan se dem. En ruta med alternativknapp uppmuntrar dem inte att anvÀnda inlÀggsformat. Att lÀgga till ett trevligt anvÀndargrÀnssnitt kommer att uppmuntra anvÀndare att be om bÀttre stöd för inlÀggsformat i sina teman. Utvecklare kommer ocksÄ att kÀnna sig mer benÀgna och motiverade mot att bygga teman som stöder en mÀngd olika format. Det Àr dÀrför kÀrnteamet planerar att inkludera detta i WordPress 3.6. Tror du att det Àr en bra idé att lÀgga till anvÀndargrÀnssnittet för postformat? LÄt oss veta i kommentarerna nedan.