SÄ hÀr lÀgger du till EXIF-fototaggar i WordPress

Choose exif data you want to be displayed

WordPress Àr ett fantastiskt verktyg för att dela dina foton med vÀrlden. Den har fantastiska plugins och de bÀsta WordPress-fotograferingsteman som visar dina bilder. EXIF-taggar (utbytbart bildfilformat) Àr metadatainformation som sparas med tagna fotografier och ljud av moderna digitala enheter. EXIF-taggar innehÄller information som tillverkare av enheter, upplösning, datum och tid, geokoordinater, brÀnnvidd etc. Denna information Àr vÀldigt hjÀlpsam och mÄnga fotografer vill visa EXIF-data med sina fotografier. I det hÀr inlÀgget visar vi dig hur du lÀgger till EXIF-fototaggar i WordPress.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera Exifography-tillÀgget. Efter att ha aktiverat plugin, gÄ till . DÀr ser du plugin-alternativ:

VÀlj exif-taggar du vill visa med dina foton. Om du publicerar foton regelbundet kan du kontrollera. Det hÀr alternativet visar exif-taggar för första fotot i alla dina inlÀgg.

LÄt oss nu skapa ett inlÀgg med ett foto och exif-data. Klicka pÄ knappen LÀgg till media och ladda upp ett foto frÄn din dator eller kamera. Efter uppladdning kommer Media Uploader att visa dig Exifography-kortkod under bifogade detaljer:

exif-kortkod i bifogade detaljer

Nu om du har valt att automatiskt visa EXIF-taggar pÄ sidan Exifography-alternativ behöver du inte ange kortkoden. Men om du inte valde det, eller om det hÀr Àr ditt andra foto i samma inlÀgg, mÄste du klistra in EXIF-kortkoden under bilden. Du kan ocksÄ vÀlja vilka EXIF-taggar du vill visa frÄn en redigeringssida. Det Àr viktigt att förstÄ att EXIF-taggar kommer frÄn din kamera. Om du laddade ner en bild online kanske den har rÀtt EXIF-taggar.

VÀlj exif-data i postredigeringsomrÄdet

Som standard visar plugin EXIF-taggar i en punktlista. Du kan dock Àndra detta frÄn alternativsidan för Exifography.

AnvÀnd anpassad HTML för exif-datavisning

Förutom kortkoder kan Exifography ocksÄ visa EXIF-data i dina WordPress-teman med malltaggar. För att lÀgga till EXIF-data i dina temafiler, lÀgg till den hÀr koden i WordPress-loop.


<?php
	if (function_exists('exifography_display_exif'))
		echo exifography_display_exif();
?>

Mer detaljerade instruktioner om att anvÀnda malltaggar finns pÄ Exifography-plugin-hemsidan.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlper dig att lÀgga till EXIF-data till dina foton. Om du har en berÀttelse om att skapa en fotograferingswebbplats med WordPress och lÀgga till EXIF-data i dina foton, vÀnligen dela den med WPBeginner-lÀsare genom att lÀmna en kommentar nedan.