SÄ hÀr lÀgger du till Find-As-You-Type-rullgardinsmenyn i WordPress-sökning

SÄ hÀr lÀgger du till Find-As-You-Type-rullgardinsmenyn i WordPress-sökning

Vi har diskuterat flera sÀtt att göra WordPress-sökningen mer anvÀndbar. I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig hur du kan lÀgga till en rullgardinsmeny för att hitta som du anvÀnder med hjÀlp av plugin för sökning. Denna tillÀgg gör att du kan fÄ omedelbara resultat nÀr du skriver in i sökfÀltet som liknar google.

Det första du behöver göra Ă€r att installera Search Light-plugin. NĂ€r du har aktiverat ser du det under instĂ€llningar i din adminpanel. Du kommer att se en knapp som sĂ€ger “Sökljus”. Genom att klicka pĂ„ detta kommer du till en sida dĂ€r du kan stĂ€lla in allt. Först mĂ€rker du att du kan vĂ€lja ett visuellt tema. Du har fyra inbyggda alternativ: ljus, mörk, ren och kalk. De av er som Ă€r mer avancerade kan ocksĂ„ gĂ„ in i plugins CSS-fil och göra Ă€ndringar dĂ€r. VĂ€lj sedan om du vill att miniatyrer för inlĂ€gg ska visas i resultaten och ange den exakta positionen dĂ€r du vill att rullgardinsmenyn ska visas. Om du kĂ€nner till CSS vet du att detta avsnitt Ă€ndrar den relativa positioneringen. Vad det betyder Ă€r att nĂ€r du placerar ett positivt tal i fĂ€ltet “överst” kommer rullgardinsmenyn att flyttas sĂ„ mĂ„nga pixlar ner frĂ„n sin tidigare position (förskjuten frĂ„n toppen). Ett negativt tal kommer dock att flytta upp det. Detsamma gĂ€ller fĂ€ltet “vĂ€nster”. Ett positivt tal flyttar rullgardinsmenyn till höger och ett negativt tal Ă„t vĂ€nster.

I nĂ€sta avsnitt har du möjlighet att Ă€ndra texten som visas i sökresultatpanelen. Även om detta Ă€r avsett för översĂ€ttning (dĂ€rav avsnittet) kan du ocksĂ„ anvĂ€nda det för att göra Ă€ndringar. NĂ€r du har valt hur mĂ„nga resultat du vill visa det sista du behöver göra Ă€r att se till att sökforms-ID och inmatningsfĂ€lt-ID Ă€r korrekta. StandardvĂ€rdena för WordPress Ă€r redan inmatade men om du anvĂ€nder ett modifierat tema kan du behöva gĂ„ in i din searchform.php-fil för att fĂ„ dina ID. Detta Ă€r viktigt för att om vĂ€rdena Ă€r fel kommer WordPress inte att veta var rullgardinsmenyn ska bifogas.

Sökljusmeny

NÀr allt har utformats och du Àr klar med att justera dina instÀllningar, spara dina Àndringar och du bör se nÄgot som ser ut sÄ hÀr nÀr du börjar skriva i sökfÀltet:

sökarljus

Ladda ner plugin för sökljus