SÄ hÀr lÀgger du till företagsadress i WordPress (+ dina öppettider)

SÄ hÀr lÀgger du till företagsadress i WordPress (+ dina öppettider)

Även om mĂ„nga WordPress-anvĂ€ndare finns i en online-bubbla, behĂ„ller ett stort antal av oss fortfarande en offline-tegelstenar.

Om du Àr nÄgon som anvÀnder WordPress för att marknadsföra ett offline-företag vill du göra det sÄ enkelt som möjligt för mÀnniskor att hitta din fysiska plats. Du bör ocksÄ visa annan viktig information, inklusive ditt telefonnummer, e-postadress och öppettider.

NĂ€r allt kommer omkring, om folk vill ta reda pĂ„ var du Ă€r, nĂ€r du Ă€r öppen, eller hur du kommer i kontakt, kommer de inte att dra ut telefonboken eller öppna den lokala tidningen – de hoppar helt enkelt online.

Om besökare inte snabbt hittar det de letar efter kommer de troligen att hamna hos en av dina konkurrenter istÀllet. En förlorad möjlighet för dig och en som verkligen kan skada din slutresultat.

Lyckligtvis Àr det anmÀrkningsvÀrt enkelt att lÀgga till de viktigaste affÀrsdetaljerna pÄ en webbplats med WordPress. Visst, du kan göra det sjÀlv manuellt, men varför bry sig nÀr det utmÀrkta pluginet Àr tillgÀngligt? Idag visar vi dig pluginens huvudfunktioner, plus vi visar hur du anvÀnder det.

SÄ hÀr lÀgger du till en företagsadress i WordPress:

Först plugin för att fÄ:

Installerar plugin för affÀrsprofil

Plugin för affĂ€rsprofil finns tillgĂ€ngligt helt gratis frĂ„n det officiella pluginförvaret. För att installera den loggar du in pĂ„ WordPress-instrumentpanelen och navigerar sedan till och söker efter “AffĂ€rsprofil.”

Du letar efter pluginet av. Klicka pÄ nÀr du har hittat det.

NÀr tillÀgget har installerats framgÄngsrikt bör du se ett nytt menyalternativ lÀggs till i WordPress-sidofÀltet. FortsÀtt och klicka pÄ det nu.

FrĂ„n den hĂ€r skĂ€rmen kan du konfigurera alla viktiga detaljer om ditt företag – till exempel ditt företagsnamn, adress, e-postadress och öppettider. SĂ„ledes kan du enkelt lĂ€gga till företagsadress i WordPress.

Schemamarkering och rika utdrag

Förutom att erbjuda ett snyggt sĂ€tt att visa ditt företags kontaktinformation, kommer anvĂ€ndare av Business Profile-pluginet ocksĂ„ att ha en SEO-fördel – pluginet bifogar automatiskt Schema.org-markeringar till varje fĂ€lt.

Vad betyder det hÀr, jag hör dig frÄga? Tja, det Àr Schema.org-markeringen som driver Google Rich Snippets och kommunicerar ocksÄ annan vÀrdefull information till sökmotorerna. Rich-snippets hjÀlper din webbplats att sticka ut i SERP, plus att de har visat sig öka CTR. Som sÄdan Àr de en trevlig bonus att njuta av.

Det finns ocksĂ„ olika typer av riktiga utdrag – var och en Ă€r skrĂ€ddarsydd för en viss typ av webbplats och visar nyckelinformation som sökmotoranvĂ€ndare kanske vill veta en överblick. Till exempel kanske personer som söker efter recept vill veta berĂ€knade tillagningstider. Denna information skulle dock vara helt irrelevant för lokala företagsökningar, men för vilka Google skulle visa en adress, ett telefonnummer eller betyg av fem stjĂ€rnor.

Konfigurera plugin för affÀrsprofil

För att se till att du lĂ€gger till företagsadress pĂ„ WordPress korrekt Ă€r den första instĂ€llningen du mĂ„ste konfigurera schematypen. Detta görs genom att vĂ€lja frĂ„n en listruta. Alternativen inkluderar organisation, företag, idrottslag och 24 lokala företagstyper – frĂ„n djurhem helt till resebyrĂ„er.

AffÀrsprofil Schema Markup

NĂ€r du jobbar dig ner pĂ„ skĂ€rmen Ă€r nĂ€sta steg avsnittet. Börja med att skriva ditt företags namn och adress. Om du vill visa en karta klickar du pĂ„ knappen nedan – för att detta ska fungera mĂ„ste din adress matas in i rĂ€tt format. För att testa dina koordinater pekar pĂ„ rĂ€tt plats, klicka pĂ„ knappen för att bli visad bort till Google Maps.

Om kartkoordinaterna synkroniseras korrekt, fortsÀtt arbeta dig lÀngst ner i det hÀr avsnittet och ange ditt telefonnummer och e-postadress. Du kan ocksÄ vÀlja att lÀnka till en kontaktsida genom att vÀlja nÄgon av dina publicerade sidor i listrutan.

Kontaktinformation för företagsprofil

Det sista avsnittet att konfigurera för att lÀgga till företagsadress i WordPress Àr avsnittet. Det Àr hÀr du fÄr vÀlja dina öppettider.

Börja med att klicka pÄ knappen. Du kan konfigurera varje veckodag manuellt eller skapa en enda post för dagar som delar samma öppettider.

Till exempel, om ditt företag Ă€r öppet 9-5 frĂ„n mĂ„ndag till fredag, kan detta konfigureras i bara en post. Om du stĂ€nger dock tidigt pĂ„ fredag ​​vĂ€ljer du bara mĂ„ndag till torsdag. Efter detta mĂ„ste du skapa en separat post för fredagens öppettider.

NÀr du har valt dina dagar Àr det sista steget att ange öppettider. Klicka pÄ alternativet och vÀlj sedan tiderna frÄn en annan rullgardinsmeny. Du kan lÀgga till sÄ mÄnga poster som du behöver genom att klicka pÄ knappen om det behövs.

AffÀrsprofils schema timmar

Och det Ă€r allt du behöver göra för att konfigurera pluginet – allt hanteras pĂ„ den hĂ€r skĂ€rmen. NĂ€r du Ă€r klar, kom ihĂ„g att slĂ„

Visar din adress, kontaktuppgifter och öppettider

Att ta reda pÄ hur du lÀgger till företagsadress i WordPress Àr en sak, men dÄ mÄste du ocksÄ visa denna information nÄgonstans pÄ din webbplats. Plugin för affÀrsprofil ger dig tvÄ alternativ.

Först en kortkod: [contact-card]. Klistra in den hÀr kortkoden pÄ valfritt inlÀgg, sida eller anpassad inlÀggstyp sÄ fÄr du en helt funktionell sida, komplett med interaktiv karta. Sidan kommer att se ut sÄ hÀr:

Företagsprofil Om oss

Men inte alla besökare grÀver runt pÄ din webbplats och letar efter en sida. Vissa mÀnniskor kommer att förvÀnta sig att se denna viktiga information med en överblick pÄ varje sida pÄ din webbplats. Detta gör din kontaktinformation vÀl lÀmpad för ett sidofÀltsomrÄde, och plugin för affÀrsprofil levereras med en dedikerad widget.

Om du vill lÀgga till din adress och öppettider i en widget navigerar du till Hitta widgeten och drar den sedan till önskat widgetutrymme.

Konfiguration av widget för företagsprofil

Nu Àr det dags att konfigurera widgeten, vilket Àr ditt sista steg för att lÀgga till företagsadress i WordPress. Eftersom widgetomrÄden erbjuder begrÀnsat utrymme jÀmfört med en tom webbsida kan visning av för mycket information överbelasta sidofÀltet. För att lösa detta problem lÄter pluginet dig vÀlja och vÀlja vilken information som visas i din widget.

Widgetkonfigurationen innehĂ„ller en lista med kryssrutor som lĂ„ter dig vĂ€lja de detaljer du vill ha – till exempel ditt namn, adress, telefonnummer, öppettider och om du vill visa en karta.

Konfiguration av företagsprofilwidget

SlÄ innan du Àr klar, sedan har du en kontaktwidget som ser ut sÄ hÀr:

AffÀrsprofil-widget

Slutgiltiga tankar

Och det avslutar dagens handledning om hur man lĂ€gger till företagsadress i WordPress. Om du vill lĂ€gga till ditt företags kontaktinformation pĂ„ din webbplats – inklusive öppettider – leta inte lĂ€ngre Ă€n plugin. Det Ă€r inte bara superlĂ€tt att anvĂ€nda, men det lĂ€gger ocksĂ„ till schemamĂ€rkning pĂ„ dina sidor. Detta kan förbĂ€ttra upptĂ€ckbarheten i SERP och till och med locka fler besökare till din webbplats!