SÄ hÀr lÀgger du till Google +1-knappen pÄ din WordPress

SÄ hÀr lÀgger du till Google +1-knappen pÄ din WordPress

IgÄr meddelade Google lanseringen av deras mycket vÀntade +1-knapp. Detta Àr ett stort steg mot att lÀgga till de sociala aspekterna i sökresultaten. I den hÀr artikeln kommer vi att diskutera allt du behöver veta om Google + 1-knappen inklusive steg för steg-guide för att lÀgga till den i din WordPress-blogg eller -sida.

Vad Àr Google +1-knappen?

Googles + 1-knapp Ă€r ett stort steg mot att lĂ€gga till social aspekt i sökresultaten. Det Ă€r ett liknande koncept som Facebook Gilla-knappen förutom att det Ă€r för sökresultat. I Googles ord Ă€r det din vĂ€ns sĂ€tt att sĂ€ga “det hĂ€r Ă€r ganska coolt” eller “du borde kolla in det hĂ€r”. Med andra ord Ă€r det ett offentligt sĂ€tt att stĂ€mpla nĂ„got med ditt godkĂ€nnande, sĂ„ dina vĂ€nner, kontakter och andra pĂ„ nĂ€tet hittar de bĂ€sta resultaten nĂ€r de söker. Denna +1-knapp Ă€r för nĂ€rvarande tillgĂ€nglig vid engelska sökningar pĂ„ Google.com.

PÄ samma sÀtt som Facebook Like-knappen kommer Google +1-knappen ocksÄ att visa ansikten pÄ dina kontakter (Gmail, Buzz och Reader).

Varför anvÀnda Google +1-knappen?

Medan Google har sagt att detta inte kommer att pĂ„verka sökrankningen, sa intervju med Mashable Google-representanten Jim Prosser att detta Ă€r nĂ„got som företaget Ă€r “mycket intresserad” av att införliva i nĂ„gon form nĂ„gon gĂ„ng i framtiden. Det Ă€r redan sant att nĂ€r du Ă€r inloggad pĂ„ Google ser du andra resultat Ă€n nĂ€r du Ă€r utloggad. Vi tror att denna +1-knapp sĂ€kert kommer att ha en betydande inverkan pĂ„ sökresultaten inom en snar framtid Ă€ven om det offentliga tillkĂ€nnagivandet inte görs. SĂ„ det Ă€r bĂ€st att du börjar anvĂ€nda den direkt och dra full nytta av den.

Vi kan bara förestÀlla oss att detta Àr nÄgot som kommer att lÀggas till i Google Banner-annonser och eventuellt i andra sociala nÀtverk i framtiden.

SÄ hÀr lÀgger du till Google +1 i WordPress

Google har skapat en officiell sida för utgivare som innehÄller mÄnga storlekar men det finns nÄgra anpassningar som du kan behöva göra om du anvÀnder WordPress. SÄ följ stegen nedan:

Öppna temat filen och klistra in följande kod ovanför stĂ€ngningen av din kropp tagg:

<script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script>

Om du anvÀnder ett temaramverk i vilket fall du inte har footer.php-filen klistrar du sedan in följande kod i din fil eller i anpassade funktionsomrÄdet:


function add_googleplusone() {
echo '<script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script>';
}
add_action('wp_footer', 'add_googleplusone');

NÀr du har klistrat in JavaScript öppnar du nu temafilen dÀr du vill lÀgga till Google +1-knappen. Troligtvis kommer det att vara din fil. Innan du gÄr vidare med detta finns det mÄnga storlekar. Nedan följer en referensguide:

Koden som ska klistras in i din mall för varje storlek Àr nedan. Kopiera bara den du gillar och klistra in den i inlÀggets slinga.


//Code to paste for the Tall Button
<g:plusone size="tall" href="<?php the_permalink(); ?>"></g:plusone>

//Code to paste for the Standard button
<g:plusone href="<?php the_permalink(); ?>"></g:plusone>

//Code to paste for the Medium Button
<g:plusone size="medium" href="<?php the_permalink(); ?>"></g:plusone>

//Code to paste for the Small Button
<g:plusone size="small" href="<?php the_permalink(); ?>"></g:plusone>

Om du vill visa knappen utan att rĂ€kna kan du lĂ€gga till parametern count = ”false” i koden ovan. Ett exempel pĂ„ koden bör se ut sĂ„ hĂ€r (Observera att det inte fungerar med den höga storleken eftersom den mĂ„ste ha antalet):

<g:plusone size="small" count="false" href="<?php the_permalink(); ?>"></g:plusone>

Yoast delade ett mycket intressant tips igÄr genom att visa hur du kan spÄra Google +1-interaktion i Google Analytics. Om du vill spÄra interaktionen mellan din Google +1-knapp och Àndra Google +1-koden sÄ att den ser ut sÄ hÀr:

<g:plusone size="tall" callback="plusone_vote"></g:plusone>

Och lÀgg sedan till följande kod i sidans sidfot under skriptet som vi lade till i steg 1. Exempelkoden ska se ut sÄ hÀr:


<script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script>
<script type="text/javascript"> 
			function plusone_vote( obj ) {
				_gaq.push(['_trackEvent','plusone',obj.state]);
			}
</script>

Vi har redan lagt till knappen pÄ vÄr webbplats. Kommer du att lÀgga till / anvÀnda den?