SÄ hÀr lÀgger du till Google+ kommentarer i WordPress

Configuring Google+ Comments settings in WordPress

För inte sÄ lÀnge sedan meddelade Google kommentarer pÄ Google+ för sin bloggplattform, Blogger. Nyligen frÄgade en av vÄra lÀsare oss om det fanns ett sÀtt att lÀgga till kommentarer pÄ Google+ i WordPress. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till kommentarer pÄ Google+ i WordPress. Vi kommer ocksÄ att diskutera för- och nackdelar med att anvÀnda Google+ kommentarer pÄ din webbplats sÄ att du kan fatta ett vÀlgrundat beslut.

Fördelar med Google+ kommentarer i WordPress

Även om Facebook fortfarande Ă€r lĂ„ngt framĂ„t i antalet aktiva anvĂ€ndare, har Google+ ocksĂ„ ett ganska stort antal vanliga anvĂ€ndare. MĂ„nga av dessa anvĂ€ndare Ă€r mycket engagerade i sina kretsar. SĂ„ oavsett om du lĂ€gger till Facebook-kommentarer till WordPress eller Google+ kommentarer, Ă€r en uppenbar fördel att du kan se en ökad synlighet. Ofta har anvĂ€ndare en tendens att dela sina kommentarer offentligt pĂ„ sina vĂ€ggar eller tidslinjer, vilket innebĂ€r att deras vĂ€nner kommer att se din webbplats.

En annan fördel Àr bekvÀmlighet. Eftersom de flesta redan Àr inloggade med sitt Google+-konto behöver de inte fylla i namn eller e-post. Vissa mÀnniskor kan tycka att det Àr mer bekvÀmt.

Vi vet alla att Google har stora planer pÄ att integrera sociala medier (Google+) med sin sökrankning. MÄnga inlÀgg pÄ Google+ Àr indexerade i Google, och ibland rankas de ganska högt för sökord med lÄng svans. Vi har hört frÄn fÄ att förbli aktiva och engagera sig med anvÀndare pÄ Google+ Àr en del av deras aktiva sökstrategi för lÄngsvans. Om anvÀndaren delar sina kommentarer frÄn din webbplats pÄ sin profil visas det som en status, sÄ det har potential att ha nÄgra SEO-fördelar. Vi vet redan att det att ha verifierat Google+ författarskap pÄ webbplatsen har hjÀlpt mÄnga att se en ökning av deras trafik. [Related: how we increased our organic search traffic]

Nackdelar med Google+ kommentarer i WordPress

En av de största nackdelarna med att anvÀnda Google+ kommentarer Àr att just nu finns det ingen officiell Google-plugin för WordPress. Detta innebÀr att vissa funktioner som kommentaraviseringar inte Àr tillgÀngliga för WordPress-anvÀndare. Vad det betyder Àr att du mÄste kontrollera alla dina inlÀgg manuellt för att se om det finns en ny kommentar om du sjÀlvklart inte taggades i kommentaren.

Eftersom de flesta kommentarinsticksprogram pÄ Google+ Àr inofficiella, finns det alltid den rÀdslan nÀr kommer Google att stÀnga av det? Det Àr ganska osannolikt, men det kan hÀnda. Om det hÀnder förlorar du alla dina kommentarer. Det finns hundratals WordPress-plugins för andra Google-produkter, och de verkar fungera bra lÀnge.

Sist men inte minst, vissa mÀnniskor Àr bara inte bekvÀma med att logga in med sin profil för att lÀmna en kommentar. De kanske vill vara anonyma. En lösning pÄ detta problem Àr att lÀgga till WordPress-kommentarsystem som ett alternativ.

LĂ€gga till Google+ kommentarer i WordPress

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera Google+ Kommentarer för WordPress-plugin. Efter aktivering lÀgger plugin till tvÄ alternativ under menyalternativet Kommentarer i din WordPress-administratör. GÄ till Kommentarer »G + kommentarer för att konfigurera plugin.

Google+ kommentarer för WordPress-plugin lÄter dig lÀgga till ett kommentaromrÄde med flikar. Det betyder att du kan ha kommentarer pÄ Google+ tillsammans med andra kommentaralternativ som dina vanliga WordPress-kommentarer, Facebook-kommentarer och Disqus. Du kan ordna bestÀllningen och plattformarna du vill visa. Du kan ocksÄ Àndra etiketten för varje flik. NÀr du Àr klar med instÀllningarna klickar du pÄ knappen Spara Àndringar. Nu nÀr du gÄr till ett inlÀgg i din blogg kommer du att se flikkommentarer sÄ hÀr:

Demo för kommentarer pÄ Google+

Slutsats

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till kommentarer pÄ Google+ pÄ WordPress. Innan vi avslutar den hÀr artikeln kÀnner vi oss skyldiga att lÄta vÄra lÀsare veta varför vi inte anvÀnder Google+ kommentarer pÄ vÄr webbplats. Vi Àr inte stora fans av kommentarsystem frÄn tredje part. Vi anvÀnde LiveFyre pÄ vÄr webbplats i ett helt Är och slutade byta bort. Men bara för att tredje parts kommentarsystem inte passar vÄr webbplats betyder det inte att det inte gör det för andra.

Kommer du att lÀgga till kommentarer pÄ Google+ pÄ din webbplats? LÄt oss veta dina tankar om kommentarer pÄ Google+ genom att lÀmna en kommentar nedan.