SÄ hÀr lÀgger du till Google Maps i WordPress

SÄ hÀr lÀgger du till Google Maps i WordPress

Du kan lÀgga till alla typer av innehÄll pÄ din WordPress-webbplats. PÄ WPBeginner har vi visat dig hur du lÀgger till ljudfiler, videor, PDF och kalkylark i WordPress. Genom att lÀgga till innehÄll frÄn externa kÀllor kan du skapa rikt innehÄll som Àr anvÀndbart och mycket interaktivt. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till Google Maps i WordPress.

Prenumerera pÄ WPBeginner

Manuellt lÀgga till en Google-karta i WordPress

GÄ till Google Maps webbplats och skriv bara in adressen till den plats du vill visa eller sök efter en plats. NÀr du har hittat platsen klickar du pÄ lÀnkknappen i den högra panelen. Detta visar dig inbÀddningskoden. Kopiera iframe-koden eller sÄ kan du ocksÄ klicka pÄ för att ytterligare anpassa utseendet pÄ kartan pÄ din webbplats.

GÄ till din WordPress-webbplats och klistra in koden i ett inlÀgg, en sida eller en mall. Det Àr allt, spara ditt inlÀgg / sida och se Google-kartan live i aktion pÄ din webbplats.

LÀgga till Google Maps i WordPress med hjÀlp av ett plugin

Den första metoden Àr bra om du bara vill bÀdda in en Google-karta till bara en plats pÄ din WordPress-webbplats. Men om kartor spelar en viktig roll i webbplatsens huvudinnehÄll och du ofta mÄste lÀgga till kartor i dina inlÀgg, rekommenderar vi att du anvÀnder ett plugin.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera MapPress Easy Google Maps-plugin. Redigera ett inlÀgg / sida dÀr du vill lÀgga till kartan. BlÀddra ner till MapPress-avsnittet pÄ din redigeringsskÀrm för inlÀgg och klicka pÄ knappen.

LÀgga till Google Maps i WordPress-inlÀgg med hjÀlp av ett plugin

Detta öppnar MapPress-redigeraren dÀr du kan ange en adress eller klicka pÄ lÀnken Min plats för att lÄta plugin automatiskt upptÀcka din plats. Ange en titel till din karta och vÀlj kartstorlek. NÀr du Àr nöjd med kartan klickar du pÄ spara-knappen och klickar sedan pÄ Infoga i inlÀgg för att lÀgga till kartan i ditt inlÀgg. Uppdatera eller publicera ditt inlÀgg och se förhandsgranskningen.

Med MapPress kan du lĂ€gga till flera kartor i ett inlĂ€gg eller sida. Även om det fungerar ur lĂ„dan men det lĂ€gger ocksĂ„ till en instĂ€llningsmeny för plugin-program i ditt WordPress-administrationssidfĂ€lt. Genom att klicka pĂ„ den kan du Ă€ndra instĂ€llningar för plugin-program, till exempel karttyp, kantlinje, justering, kontroller etc.

InstÀllningssidan för MapPress

LĂ€gga till Google Maps i en widget och en ljusbox

Ett annat enklare sÀtt att lÀgga till Google maps pÄ din WordPress-webbplats Àr att installera plugin-plugin för Google Maps Widget. Efter att ha aktiverat plugin, gÄ till Utseende »Widgets och dra och slÀpp Google Maps Widget till sidofÀltet.

InstÀllningar för Google Maps Widget

Ange adressen du vill visa pÄ kartan i widgetinstÀllningar. Du kan ocksÄ vÀlja kartstorlek, stiftfÀrg, zoomnivÄ etc. Klicka pÄ fliken lightbox för att konfigurera ljusboxens instÀllningar. Klicka slutligen pÄ knappen för att spara dina widgetinstÀllningar. GÄ till din webbplats för att se widgeten i aktion.

Google Maps-widget med Lightbox-popup

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till Google Maps pÄ din WordPress-webbplats. För frÄgor och feedback, vÀnligen lÀmna en kommentar nedan.