SÄ hÀr lÀgger du till hjÀlp / resursavsnitt i WordPress Admin

SÄ hÀr lÀgger du till hjÀlp / resursavsnitt i WordPress Admin

Är du frilansare, konsult eller nĂ„gon som hanterar en WordPress-webbplats med flera författare? Om sĂ„ Ă€r fallet, vet du redan hur det kĂ€nns att förklara samma saker upprepade gĂ„nger för dina kunder och anvĂ€ndare. Ett av sĂ€tten att lösa detta problem Ă€r att tillhandahĂ„lla bra hjĂ€lpresurser och dokumentation. I den hĂ€r artikeln visar vi dig hur du lĂ€gger till ett hjĂ€lpavsnitt i WordPress-administrationsomrĂ„det med anvĂ€ndbara artiklar och resurser.

Vem behöver det hÀr hjÀlpavsnittet?

MÀnniskor som skapar webbplatser, teman, plugins och administratörer av WordPress-webbplatser med flera författare. Om dina anvÀndare stÀller liknande frÄgor mÄste du lÀgga till dokumentation pÄ din webbplats eller i din produkt. Detta gör att du kan spara tid och behÄlla ditt förnuft.

PÄ en WordPress-webbplats med flera författare kan du till exempel lÀgga till hjÀlpavsnittet för att lÄta författare veta hur de ska formatera och utforma sina inlÀgg, hur man optimerar bilder och vilka saker de ska undvika.

Dessa hjÀlpavsnitt gör det enkelt för nya teammedlemmar att gÄ med och anpassa sig till arbetsflödet.

Om du Àr WordPress-utvecklare kan du anvÀnda hjÀlpavsnittet för att informera kunder om funktionerna pÄ deras nya webbplats, hur de kan anpassa eller göra Àndringar och var de ska leta efter mer hjÀlp.

MÄnga WordPress-utvecklare och webbplatsÀgare skapar hjÀlpavsnitt och lÀnkar till vÄra nybörjarguider, WordPress-handledning och WordPress-videor.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

LÀgga till ett hjÀlpavsnitt pÄ en WordPress-webbplats

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera WP Help-plugin. Efter aktivering lÀgger plugin till ett nytt menyalternativ i din WordPress-admin precis under. Om du klickar pÄ det kommer du till plugins huvudsida.

HuvudskÀrmen för WP Help plugin

Om du vill konfigurera instÀllningarna för plugin-program klickar du bara pÄ knappen sÄ visas instÀllningarna för insticksprogrammet pÄ sidan.

WP HjÀlpinstÀllningar

Du kan Àndra titeln pÄ publiceringssidan och rubriken för hjÀlpÀmnen till vad du vill. Under alternativet kan du vÀlja var du vill att menyalternativet ska visas. Standardplatsen ligger under menyalternativet Dashboard. Du kan Àndra det för att lÀgga till det som en undermeny under Instrumentpanelen, ovanför instrumentpanelen eller lÀngst ner, under alla menyalternativ.

MÄlet med WP Help Àr att hjÀlpa dig att undvika att svara pÄ samma frÄgor upprepade gÄnger. Den levereras med en inbyggd synkroniseringsfunktion som lÄter dig dra dokument frÄn en annan installation som kÀlla. Om du vill göra det behöver du en hemlig URL frÄn kÀllplatsen dÀr du har WP Help installerat. Kopiera bara webbadressen för synkroniseringskÀllan och klistra in den i synkroniseringsdrag för att fÄ alla dokument frÄn kÀllan.

NÀr du har gÄtt igenom alla instÀllningsalternativ mÄste du klicka pÄ knappen för att lagra dina instÀllningar.

LÀgga till nya hjÀlpdokumentat i WP HjÀlp

WP Help anvÀnder en anpassad inlÀggstyp för dokumentationssidor. Den hÀr anpassade inlÀggstypen Àr hierarkisk (som sidor), vilket innebÀr att du kan skapa en ny dokumentationssida precis som om du skulle skapa en sida i WordPress. PÄ sidan för publiceringshjÀlp kan du lÀgga till nya dokumentationssidor genom att klicka pÄ knappen.

PÄ skÀrmen LÀgg till nytt hjÀlpdokument ser du den vÀlbekanta WordPress-postredigeraren. Du kan lÀgga till bilder, videor, lÀnkar, andra mediatyper och anvÀnda HTML i dina hjÀlpdokument. Du kan ocksÄ skapa ett förÀldra- eller underordnat dokument för att skapa en snyggt strukturerad dokumentation.

Redigera nytt hjÀlpdokument

Observera att WP-hjÀlpdokument endast Àr synliga i adminomrÄdet och endast för anvÀndare som kan skapa inlÀgg. Det Àr ocksÄ vÀrt att notera att alla anvÀndare som kan redigera publicerade sidor ocksÄ kan redigera hjÀlpdokument. Detta innebÀr att redaktörer och administratörer pÄ en WordPress-webbplats med standardanvÀndarroller kan redigera och göra Àndringar i hjÀlpdokument. Medan bidragsgivare och författare bara kan lÀsa dem, och prenumeranter kan inte lÀsa hjÀlpdokument.

Om du vill lÀgga till ett hjÀlpavsnitt pÄ framsidan av din webbplats för att göra det tillgÀngligt för alla anvÀndare kan du lÀgga till ett FAQs-avsnitt pÄ din webbplats.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till hjÀlp / resursavsnitt i WordPress-admin för dina anvÀndare och kunder. Prova och lÄt oss veta hur du anvÀnder den pÄ din webbplats genom att lÀmna en kommentar nedan.