SÄ hÀr lÀgger du till innehÄll med flikar i WordPress-inlÀgg och -sidor

SÄ hÀr lÀgger du till innehÄll med flikar i WordPress-inlÀgg och -sidor

Vill du dela dina inlÀgg i flikar för att spara utrymme och göra det lÀttare för anvÀndare att hitta det de letar efter? I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till flikinnehÄll i WordPress-inlÀgg och -sidor.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera insticksprogrammet Tabs Shortcode och Widget. Detta plugin fungerar ur lÄdan och det finns inga instÀllningar för dig att konfigurera.

Skapa helt enkelt ett nytt inlÀgg och pÄ redigeringsskÀrmen för inlÀgg kommer du att mÀrka en ny kortknapp. Genom att klicka pÄ knappen visas en meny.

Flikens layoutknapp

Klicka pÄ fliklayoutalternativet i menyn sÄ öppnas plugin-programmets grÀnssnitt för redigerare av flikar.

LĂ€gga till flikar

Det första alternativet i flikredigeraren Àr att vÀlja antalet flikar du vill visa. DÀrefter kan du vÀlja layouttyp. Plugin-stöden, horisontella och vertikala flikar. DÀrefter mÄste du ge var och en av dina flikar en titel, vÀlj en ikon om du vill och lÀgg sedan till flikinnehÄllet.

Upprepa processen för alla dina flikar. Det sista alternativet i popupen Àr att lÀgga till en anpassad CSS-klass. Om du vill Àndra utseendet pÄ flikarna bör du ange en CSS-klass hÀr.

Under hela processen kommer du att kunna se en liveförhandsgranskning av dina flikar pÄ höger sida. NÀr du Àr klar klickar du pÄ infoga-knappen för att lÀgga till flikarna i ditt WordPress-inlÀgg.

Spara och förhandsgranska ditt inlÀgg sÄ ser du dina flikar i aktion.

LĂ€gga till en flik-widget i WordPress

Plugin-programmet ger ocksÄ en widget för att lÀgga till flikinnehÄll i dina WordPress-sidofÀlt. Besök bara Utseende »Widgets och lÀgg till OTW Shortcode Widget i ett sidofÀlt.

LÀgga till en widget med flikinnehÄll

Klicka pÄ knappen LÀgg till i widgetinstÀllningsomrÄdet för att lÀgga till fliklayout. Detta kommer att visa samma flikredigerare som vi visade dig tidigare. Skapa helt enkelt dina flikar med anvÀndargrÀnssnittet och lÀgg till det i widgeten. Slutligen klickar du pÄ spara-knappen för att lagra dina widgetinstÀllningar.

Du kan nu förhandsgranska din webbplats för att se widgeten med flikinnehÄll i aktion.

Mer Àventyrliga anvÀndare kan ocksÄ kolla in den hÀr guiden om hur man lÀgger till en jQuery-tabberwidget i WordPress.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig hur du lÀgger till flikinnehÄll i WordPress-inlÀgg och -sidor. Du kanske ocksÄ vill titta pÄ vÄr lista över 8 bÀsta jQuery-sjÀlvstudier för WordPress-nybörjare.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.