SÄ hÀr lÀgger du till kategorier och taggar för WordPress-sidor

Before and after enabling categories and tags for WordPress pages

Kategorier och taggar hjÀlper dig att sortera ditt innehÄll och göra det lÀttare för anvÀndare att hitta det de letar efter. NÀr du skapar ett WordPress-inlÀgg kan bÄde kategorier och taggar vara mycket praktiska för att organisera ditt innehÄll. Tidigare har vi beskrivit hur man anvÀnder kategorier mot taggar. Som standard Àr bÄde kategorier och taggar endast begrÀnsade till inlÀgg, sÄ nÀr du skapar en ny sida i WordPress kommer du att mÀrka att det inte finns nÄgot alternativ att lÀgga till kategorier eller taggar till din WordPress-sida. Nyligen frÄgade en av vÄra lÀsare oss om det fanns ett sÀtt att fÄ kategorier och taggar att fungera med bÄde inlÀgg och sidor. Som vi alltid sÀger, det finns ett plugin för det. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till inlÀggstaggar och kategorier för WordPress-sidor.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin-inlÀgget Kategorier och kategorier för sidor. NÀr den Àr aktiverad, gÄ till Sidor »LÀgg till nya och du hittar inlÀggskategorier och taggar nu tillgÀngliga för dina sidor ocksÄ. Det Àr allt. Ingen komplex installation. Detta plugin fungerar bara ur lÄdan.

Vad detta plugin gör Ă€r att det Ă€ndrar standardkategorierna och taggar taxonomier och associerar dem med sidposttyp tillsammans med standardinlĂ€gg. LĂ„t oss sĂ€ga att du har en kategori som heter “böcker” som du anvĂ€nder för att sortera dina inlĂ€gg. Med hjĂ€lp av detta plugin kan du enkelt lĂ€gga till en sida och arkivera den i samma kategori Böcker, sĂ„ att din sida kommer att visas i kategoriarkivet tillsammans med dina vanliga inlĂ€gg.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till inlÀggskategorier och taggar till dina WordPress-sidor. AnvÀnder du kategorier och taggar med sidor? Om sÄ Àr fallet, lÄt oss veta hur du anvÀnder dem genom att kommentera nedan.