SÄ hÀr lÀgger du till nummer i din WordPress-kommentarlayout

Comments with numbers in WordPress

Tidigare pÄ WPBeginner visade vi dig hur du utformar dina WordPress-kommentarer och kommentarformulÀret. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du kan anpassa kommentarlayouten ytterligare genom att lÀgga till nummer i dina WordPress-kommentarer.

Slutresultat:

LĂ€gga till kommentarnumrering i WordPress

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera Gregs plugin för nummerering av gÀngade kommentarer. Efter att ha aktiverat plugin, gÄ till InstÀllningar »GÀngad kommentarnumrering. VÀlj alternativet under avsnittet. Nedan finns det ett annat alternativ att. VÀlj ocksÄ det alternativet och spara instÀllningarna.

Konfigurerar plugin för gÀngad kommentarsnumrering

Eftersom vi inte anvÀnder plugins formatmall mÄste vi definiera formatmallar i vÄrt eget formatmall. Vi konfigurerade ocksÄ plugin-programmet för att lÀgga in kommentarnummer i en

omslag, sÄ att vi kan utforma numret med klassen .commentnumber. För att lÀgga till anpassade stilar, gÄ till Utseende »Redaktör och lÀgg till följande kod lÀngst ner i temat style.css-fil:


.commentlist li .commentnumber {
float:right;
color:#999999;
font-size:3em;
margin:0;
padding:0 .5em .5em 0;
clear:right;
}

.commentlist li li .commentnumber {
font-size:1.7em;
}

.commentlist li li li .commentnumber {
font-size:1.3 em;
}

Plugin som vi anvÀnder anvÀnder en Äteruppringning inuti wp_list_comments () -funktionen. Du kan bara redigera temat comments.php-mall och ersÀtta befintliga wp_list_comments med det som tillhandahÄlls av plugin:

<?php wp_list_comments('callback=gtcn_basic_callback'); ?>

För de flesta bör detta fungera. Men för vissa av er kan det sluta bli rörigt först. Du mÄste ta nÄgra extra steg för att ÄtgÀrda det. Börja med att hitta vilken Äteruppringningsfunktion ditt tema anvÀnder för kommentarerna och lÀgg sedan till pluginens Äteruppringning i den funktionen.

För att ta reda pÄ vilken funktion ditt tema anvÀnder som Äteruppringning Àr allt du behöver göra att leta efter funktionen wp_list_comments i mallen comments.php. Till exempel, i WordPress-temat för WordPress TwentyTwelve ser du detta:


<?php wp_list_comments( array( 'callback' => 'twentytwelve_comment', 'style' => 'ol' ) ); ?>

twentytwelve_comment Àr den Äteruppringningsfunktion du letade efter. Nu mÄste du gÄ till temas funktioner.php-fil och leta efter Äteruppringningsfunktionen för kommentarer. NÀr du vÀl har hittat den mÄste du Àndra den hÀr funktionen och lÀgga till gÀngade kommentarnumrering till den precis före författarens namn.


<?php 
$comment_number = gtcn_comment_numbering($comment->comment_ID, $args); 
echo $comment_number;
?>

Spara dina Àndringar och kontrollera dina kommentarer. Dina kommentarer ska nu ha siffror till höger, sÄ hÀr:

Kommentarer med siffror i WordPress

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀgga till nummer i din WordPress-kommentarlayout. Skulle du lÀgga till nummer i dina kommentarer? LÄt oss veta genom att lÀmna en kommentar nedan.