SÄ hÀr lÀgger du till RSS-prenumeration pÄ taggar och anpassade taxonomiorkiv

SÄ hÀr lÀgger du till RSS-prenumeration pÄ taggar och anpassade taxonomiorkiv

Nyligen pÄ WPBeginner skrev vi en artikel om hur man tillÄter anvÀndare att prenumerera pÄ kategorier i WordPress. Vi nÀmnde kort att WordPress erbjuder RSS-prenumeration för alla taxonomier: kategorier, taggar och anpassade taxonomier. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du lÀgger till RSS-prenumeration för taggar och anpassade taxonomiorkiv.

I likhet med kategorier har varje anpassad taxonomi sin egen flödes-URL. Allt du behöver göra Àr att lÀgga till / mata / i slutet av webbadressen. Till exempel:

https://www.wpbeginner.com/section/wp-themes/feed/

LÄt oss ta en titt pÄ hur du lÀgger till RSS-prenumerationslÀnken pÄ taggar och anpassade taxonomiorkiv.

LÀgga till RSS-prenumerationslÀnk i taggarkivet

Det första du behöver göra Àr att gÄ in i ditt temas mapp och hitta filen som heter tag.php. Om du inte ser tag.php letar du efter archive.php. Om du inte ser nÄgon av dessa, finns det en stor chans att du anvÀnder ett WordPress-temaramverk, och den hÀr artikeln kommer inte att vara sÄ anvÀndbar för dig.

Nu om ditt tema har en tag.php-fil, lÀgg bara till följande kod precis före slingan.


$tag_id = get_query_var('tag_id');

echo '<div class="tag-feed"><p><a href="' . get_tag_feed_link( $tag_id) . '" title="Subscribe to this tag" rel="nofollow">Subscribe</a></p></div>';

?>

Om din inte har en tag.php-fil, men den har en archive.php-fil, skapar du en ny fil som heter tag.php och klistrar in all koden frÄn archive.php i den. NÀr du Àr klar klistrar du in koden ovan i den.

I koden ovan hÀmtade vi först tagg-ID och anvÀnde det för att fÄ taggflödeslÀnk. För att lÀgga till bildikoner ersÀtter du helt enkelt Prenumerera text med en bildtagg precis som vi gjorde för kategorier. SÄ hÀr sÄg det ut pÄ vÄr testwebbplats.

Vi kan göra samma sak för anpassade taxonomiorkiv.

LÀgga till RSS-prenumerationslÀnk i Custom Taxonomy Archives

WordPress lÄter dig lÀgga till anpassade taxonomier för att gÄ lÀngre Àn standardkategorierna och taggarna (Handledning: hur man skapar anpassade taxonomier). Processen att lÀgga till en RSS-prenumerationslÀnk i anpassade taxonomiorkiv Àr mycket lika.

GÄ in i ditt temas mapp och leta efter en fil som heter taxonomy- {taxonomy-name} .php (till exempel: taxonomy-topics.php om din anpassade taxonomi kallas Àmnen). Om du inte har en anpassad taxonomimall skapar du en ny fil. Kopiera och klistra in innehÄllet i filen archive.php i den hÀr nya filen. NÀr du Àr klar klistrar du in följande kod ovanför slingan:


<?php

$term = get_term_by( 'slug', get_query_var( 'term' ), get_query_var( 'taxonomy' ) );

echo '<div class="topic-feed"><p><a href="' . get_term_feed_link($term->term_id, topics, $feed) . '" title="Subscribe to this topic" rel="nofollow">Subscribe</a></p></div>';

?>

Vi hoppas att du tycker att den hÀr artikeln Àr anvÀndbar nÀr du lÀgger till RSS-feedlÀnkar till dina taggar och anpassade taxonomis arkivsidor. Om du har nÄgra frÄgor eller förslag, vÀnligen meddela oss genom att lÀmna en kommentar nedan.