SÄ hÀr lÀgger du till Social Media Share Count Widgets i WordPress

SÄ hÀr lÀgger du till Social Media Share Count Widgets i WordPress

Tidigare pÄ den hÀr bloggen skapade vi ett fuskark för sociala medier för WordPress, men det visade bara hur du lÀgger till knappar pÄ sociala medier. NÀr sociala medier vÀxer och webben mognar ser vi allt mindre de enkla sociala medieknapparna. Knappar för sociala medier ersÀtts av widgetar för andelar som tweetmeme retweet-widget, digg-rÀknare, facebook-delning och mer. I den hÀr artikeln kommer vi att visa dig hur du kan lÀgga till olika knappar för att dela sociala medier i WordPress.

Ta tag i den ursprungliga widgeten

De flesta av aktierÀkningarna Àr en del JavaScript som du mÄste hÀmta frÄn sociala medietjÀnster. Denna artikel Àr ocksÄ avsedd att fungera som en one-stop-shop. Du kan komma hit för att hitta platsen för de bÀsta sociala medietjÀnsterna eftersom mÄnga av dem gör det vÀldigt svÄrt att hitta pÄ deras webbplatser. MÄlet med den hÀr artikeln Àr att undvika att anvÀnda sÄ mÄnga plugins som möjligt, sÄ nÀr du vÀljer typen vÀljer du webbplats: Normal.

Anpassa koder

Eftersom vi valde koden för en normal webbplats kan vi behöva Àndra den för att göra den kompatibel med WordPress. Vi kommer ocksÄ att visa bara knapparna för Compact Share Count. Du kan naturligtvis anvÀnda koderna som en guide för att fÄ olika storlekar.

Obs! Du mÄste klistra in alla dessa koder i en slinga, troligen i din fil.

Digg

<script type="text/javascript">
(function() {
var s = document.createElement('SCRIPT'), s1 = document.getElementsByTagName('SCRIPT')[0];
s.type="text/javascript";
s.async = true;
s.src="https://widgets.digg.com/buttons.js";
s1.parentNode.insertBefore(s, s1);
})();
</script>

<a class="DiggThisButton DiggCompact" href="http://digg.com/submit?url=<?php the_permalink(); ?>"></a>

Normalt ska du inte behöva lÀgga till href-delen av lÀnkomrÄdet. Men om du inte gör det, och du har paginerade kommentarer eller inlÀgg, kommer din digg-knapp inte att fungera pÄ alla sidor. SÄ om huvudsidan skickades kommer den andra sidan att visa en webbadress för inlÀmning som gör det möjligt för anvÀndare att skicka duplicerat innehÄll till digg.

StumbleUpon

<script src="https://www.stumbleupon.com/hostedbadge.php?s=1&r=<?php the_permalink(); ?>"></script>

Tweetmeme Retweet

<script type="text/javascript">
tweetmeme_source="wpbeginner"; tweetmeme_service="bit.ly"; tweetmeme_style="compact"; tweetmeme_url="<?php the_permalink() ?>";
</script>
<script type="text/javascript" src="https://tweetmeme.com/i/scripts/button.js"></script>

Se till att du Ă€ndrar Tweetmeme_source-variabeln till ditt twitterhandtag. Just nu Ă€r det @wpbeginner. SĂ„ nĂ€r nĂ„gon klickar kommer det att visa RT @wpbeginner InlĂ€ggstitel – LĂ€nk. Vi anvĂ€nder bit.ly som lĂ€nkförkortningstjĂ€nst, du kan Ă€ndra den till andra som tweetmeme erbjuder, men bit.ly Ă€r den bĂ€sta.

Facebook delning

<a name="fb_share" type="button_count" share_url="<?php the_permalink(); ?>" href="http://www.facebook.com/sharer.php">Share</a><script src="https://static.ak.fbcdn.net/connect.php/js/FB.Share" type="text/javascript"></script>

Facebook Gilla-knapp

Facebook Like Button Àr ett fonemonalt verktyg för trafik. Syed har visat hur det har hjÀlpt i vÄrt WordPress-nyhetsbrev tidigare.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/like.php?href=<?php echo urlencode(get_permalink($post->ID)); ?>&amp;layout=standard&amp;show_faces=false&amp;width=450&amp;action=like&amp;colorscheme=light" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" style="border:none; overflow:hidden; width:450px; height:60px;"></iframe>

För att se fler alternativ se SÄ hÀr lÀgger du till Facebook Gilla-knappen i WordPress.

Reddit

<script type="text/javascript">
reddit_url = "<?php the_permalink(); ?>";
reddit_title = "<?php the_title(); ?>";
</script>
<script type="text/javascript" src="https://reddit.com/static/button/button1.js"></script>

Njuice Google Buzz Count

Google Buzz har inte ett aktivt API som gör det möjligt att hÄlla reda pÄ antalet. Det finns nÄgra sÀtt att kringgÄ det som ger dig lite av en missvisande rÀkning. Men för de anvÀndare som vill ha ett Google Buzz Count sÄ Àr det hÀr hur du kan lÀgga till det.

<script type="text/javascript">
var njuice_buzz_size="small";
var njuice_buzz_title="<?php the_title(); ?>";
var njuice_buzz_url="<?php the_permalink(); ?>";
</script>
<script type="text/javascript" src="https://button.njuice.com/buzz.js"></script>

Sphinn

<script type="text/javascript">submit_url="<?php the_permalink(); ?>";</script>
<script type="text/javascript" src="https://sphinn.com/evb/buttons.php?b=small"></script>

LinkedIn-knapp

<script type="text/javascript" src="https://platform.linkedin.com/in.js"></script><script type="in/share" data-url="<?php the_permalink(); ?>" data-counter="top"></script>

KÀlla: Hur man lÀgger till en officiell LinkedIn-knapp i WordPress

Det Àr all anpassning vi behöver för att fÄ var och en av dessa widgets att fungera med WordPress perfekt. Nu kan du behöva anpassa stylingen sÄ att den fungerar med din temadesign. Du Àr bÀttre att sÀtta dessa koder ovan koda. Du kan ocksÄ anvÀnda vÄrt Smart Sharing Plugin för att visa en flytande ikon lÀngs ditt fönster.

Har du nÄgra andra widgetar för sociala medier som du vill lÀgga till? LÄt oss veta, sÄ kan vi fÄ koderna hÀr. Om du anvÀnder en annan widget och har koden redo, skicka den till oss sÄ att andra ocksÄ kan dra nytta av den.