SÄ hÀr lÀgger du till stil till dina tabeller i Numbers pÄ Mac och iOS

Numbers Table Styles Mac

Numbers Àr en fantastisk app för att arbeta med, ja, siffror. För att skapa tabeller med data som du kan manipulera och spÄra, lÀgga till formler för automatiska berÀkningar och mer fungerar det bra. Och om du hanterar kalkylark i Numbers ofta kan det finnas en tid dÄ du vill skriva ut eller dela ett ark.

I stÀllet för grundlÀggande svartvitt kan du sÀtta upp dina bord i siffror med lite stil. Detta Àr perfekt för att visa dina data med ett trevligare utseende för dem som tittar pÄ det.

Denna handledning visar hur du kan utforma dina bord i Numbers pÄ Mac, iPhone och iPad.

Alternativ för tabellutseende i siffror

LÀgg till stil till en tabell i Numbers pÄ Mac

Öppna din arbetsbok i Numbers pĂ„ Mac, vĂ€lj ett ark som innehĂ„ller tabellen du vill lĂ€gga till lite pizzazz till och kolla in följande alternativ.

1) VÀlj din tabell genom att klicka pÄ cirkel i det övre vÀnstra hörnet av det bordet.

2) Klicka pÄ Formatera för att öppna sidofÀltet.

3) VÀlja Tabell pÄ toppen.

Börja med en stil

Du har sex förinstÀllningar Stil alternativ högst upp i sidofÀltet som du kan anvÀnda för ditt bord. Det hÀr Àr ett bra stÀlle att börja med att designa ditt bord.

Du kan klicka pÄ var och en och se din tabellÀndring direkt. Standarddesignen Àr den i det övre vÀnstra hörnet av Style-avsnittet.

Nummer Tabellstil och alternativ Mac

Sidhuvud och sidfot

Direkt under stilen ser du Sidhuvud och sidfot med tre listrutor. Dessa lÄter dig justera hur mÄnga kolumner och rader som har de fÀrger du vÀljer i avsnittet Stil.

SÄ om du vill ha den första raden och kolumnen i den fÀrgen, vÀlj nummer 1 i dessa listrutor. Och om du vill ha den sista raden i tabellen pÄ samma sÀtt, som i skÀrmdumpen nedan för vÄra Totals, vÀlj nummer 1 för den nedrullningsbara rutan.

Om du har mer Àn en rad eller kolumn som du vill markera, vÀlj bara det numret i motsvarande listruta.

Tabellnamn

Du ser ocksÄ en instÀllning för Tabellnamn. Markera rutan om du vill visa namnet pÄ din tabell högst upp.

Rader och kolumner

Om du vill lÀgga till mer Rader och kolumner till ditt ark kan du göra det i det hÀr omrÄdet i sidofÀltet Format. Observera att du inte kan ta bort heller om du har data i dem. Men du kan enkelt lÀgga till en rad eller kolumn pÄ detta sÀtt förutom att göra det i sjÀlva tabellen.

För att lÀgga till en rad eller kolumn i tabellen, klicka pÄ raden eller kolumnrubriken för att visa menyn och vÀlj sedan ett alternativ.

Tabellstorlek

Du kan justera teckensnittsstorleken för vilken cell, rad eller kolumn du vill ha. Men om du föredrar att justera storleken pĂ„ hela bordet, antingen större eller mindre, kan du göra det hĂ€r genom att klicka pĂ„ Öka (stor A) eller Minska (smĂ„ A) knappar bredvid Tabellstorlek.

Numbers Table Font Size Mac

Detta Àndrar teckenstorleken för hela tabellen med en punkt. Anta till exempel att du har dina radrubriker i 12-punkts teckensnitt och dina data i 11-punkts teckensnitt. Om du trycker pÄ knappen för att öka teckensnittsstorleken kommer dina rubriker att vara i 13-punkts teckensnitt och dina data i 12-punkts teckensnitt.

Tabell disposition

DÀrefter kan du Àndra stil, fÀrg och storlek för Tabell disposition. Detta Àr i princip grÀnsen runt hela bordet. Dessa förÀndringar Àr mycket subtila men kan vara precis vad du vill göra. Och du kan markera rutan för att ocksÄ beskriva ditt bordsnamn.

Siffror Tabell disposition Mac

RutnÀt och alternerande radfÀrg

Genom att Àndra stil pÄ RutnÀt i din tabell kan du göra att vissa rader eller kolumner sticker ut frÄn resten. Det finns fem olika stilar att vÀlja mellan, sÄ du kan klicka för att vÀlja de du vill anvÀnda.

Dessutom kan du lÀgga till en VÀxlande radfÀrg. Den hÀr funktionen i kalkylblad gör det lÀttare att lÀsa informationen nÀr du gÄr ner eller över.

Rad- och kolumnstorlek

Slutligen har du Rad- och kolumnstorlek sektion. Detta Àr ett enkelt sÀtt att förstora utrymmet i dina rader eller kolumner. Om du föredrar att raderna och kolumnerna passar dina data perfekt utan extra utrymme kan du klicka pÄ Passa knappen bredvid höjd, bredd eller bÄda.

Siffror Tabell Gridlines och Alternativ Mac

LÀgg till stil till en tabell i Numbers pÄ iPhone och iPad

Om du arbetar med ditt kalkylblad i Numbers pÄ iPhone eller iPad istÀllet för Mac kan du lÀgga till lite stil pÄ ditt bord dÀr ocksÄ. Och alla samma alternativ Àr tillgÀngliga, Àven om de varierar nÄgot, pÄ en bekvÀm liten plats.

SÄ öppna din arbetsbok till arket med tabellen och följ med nedan.

1) VÀlj ditt bord genom att trycka pÄ cirkel i det övre vÀnstra hörnet.

2) Tryck pÄ Stil (penselikon) högst upp.

3) VÀlja Tabell pÄ toppen.

DÄ ser du dina stylingsalternativ med en ytterligare funktion som Àr att Àndra Typsnitt för hela bordet.

Numbers Tabellstil Alternativ iPad

NÀr du har gjort dina stilÀndringar pÄ iPhone eller iPad, stÀnger du bara formateringsfönstret. Tryck pÄ pÄ iPhone X i hörnet av den och pÄ iPad, tryck pÄ Stil igen.

Packar upp den

Med nÄgra smÄ stilförÀndringar i dina tabeller i Numbers kan du fÄ dina data att se skarpare ut, vara lÀttare att lÀsa eller bara ha ett mer attraktivt utseende.

Ska du sÀtta ihop ett bord eller tvÄ i Numbers pÄ Mac eller iOS? Om sÄ Àr fallet, lÄt oss veta hur det blir eller om du har nÄgra tips att dela.

Och kom ihÄg att du kan slÄ oss pÄ Twitter eller Facebook med tricks och tips som du tror att vÄra lÀsare skulle tycka om!