SÄ hÀr lÀgger du till videor och mer i WordPress-kommentarer med oEmbed

oEmbed in Comments Screenshot

Nyligen nÀr vi blÀddrade i WordPress-pluginförvaret snubblade vi över ett ganska snyggt plugin som lÄter dig bÀdda in videor och mer i WordPress-kommentarer genom att utöka supporten för oEmbed. oEmbed in Comments plugin skapades av Evan Solomon, en tillvÀxtingenjör pÄ Automattic. För dig som inte vet vad oEmbed Àr kan du enkelt bÀdda in videor, bilder och andra tjÀnster utan att hantera de fula inbÀddningskoderna. Se vÄr artikel om hur man enkelt bÀdda in videor i WordPress för mer information.

LÄt oss gÄ vidare och installera och aktivera detta plugin. NÀr du vÀl har aktiverat det Àr det allt. Det finns ingen instÀllningssida för detta plugin.

GÄ till dina kommentarer och klistra in en Youtube-webbadress. Den bÀddar automatiskt in den videon. Kolla in skÀrmdumpen nedan:

En av de största frÄgorna vi mÀrkte med detta plugin Àr att det inte har nÄgot sÀtt att Àndra storlek pÄ videorna. Du tvingas anvÀnda samma videobredd som du har i ditt inlÀggsinnehÄll. Detta kan vara ett problem eftersom de flesta kommentarinnehÄllsomrÄdena Àr mindre Àn rutan för inlÀggsinnehÄll. För det andra, om du har gÀngade kommentarer finns det en extra fördjupning som du mÄste redogöra för. Bortsett frÄn detta verkar det som ett ganska anvÀndbart plugin för videobloggare. Eftersom du nu kan ha videosvar pÄ youtube-stil pÄ din egen webbplats.

Ladda ner oEmbed in Comments