SÄ hÀr ordnar du om Control Center vÀxlar pÄ Apple Watch efter eget tycke

The Edit button at the bottom of the Control Center overlay in watchOS 5

I september 2018 slÀpptes programvaruuppdateringen watchOS 5 med möjligheten för Apple Watch-Àgare att omorganisera Control Center-vÀxlar efter eget tycke. Med det kan Apple Watch-Àgare anpassa den ordning i vilken Control Center vÀxlar.

TAKEAWAYS:

Följ med för handledningsstegen.

SÄ hÀr ordnar du om kontrollcentrets vÀxlar

För att justera ordningen pÄ de olika Control Center-vÀxlarna sÄ att de passar dina behov, gör följande pÄ din Apple Watch:

1) Svep uppÄt frÄn undersidan av klockans ansikte för att Äberopa Control Center (om du inte visste detta, kan klockan ocksÄ fÄ Ätkomst till Control and Notification Center inifrÄn appar).

2) BlÀddra ner och knacka pÄ Redigera knapp.

3) NÀr ikonerna börjar vicka som om de dansar, ordna om dem genom att dra.Redigeringsknappen lÀngst ner pÄ Control Center-överlÀgget i watchOS 5

4) Knacka Gjort för att spara Àndringarna.

Och voilà, sÀg hej till ditt nyligen anpassade kontrollcenter!

TÀnk pÄ att du inte kan göra detta via den medföljande Watch-appen pÄ din iPhone.

Hur Àr det hÀr anvÀndbart?

Layouten för Control Center vÀxlar varierar frÄn en Apple Watch-modell till en annan.

Som ett exempel hade den ursprungliga Apple Watch inte Expel Water-vÀxeln. PÄ samma sÀtt har LTE-aktiverade klockor en cellulÀr vÀxling i sitt kontrollcenter som inte visas pÄ icke-LTE-modeller. Olika mÀnniskor har olika behov, sÄ att göra Apple Watch Control Center till ditt eget Àr beroende av ditt dagliga anvÀndningsmönster.

Om du rÄkar Àga en LTE-aktiverad klocka men inte anvÀnder LTE-anslutning mycket, kanske du vill dra den Cellular-knappen nedÄt i listan för att göra plats för ett objekt som anvÀnds oftare.

Frekventa filmbesökare, Ä andra sidan, kanske vill flytta teaterlÀget för att vÀxla högre Àn Expel Water-knappen för snabb Ätkomst.

OmvÀnt kan de som sÀllan anvÀnder teaterlÀge flytta andra ofta anvÀnda vÀxlar, som Stör ej eller batteri, till toppen av kontrollcentrets överlÀgg.

Behövs hjÀlp? FrÄga iDB!

Om du gillar den hÀr instruktionen, skicka den vidare till dina supportmedlemmar och lÀmna en kommentar nedan.

Fastnade? Är du inte sĂ€ker pĂ„ hur du gör vissa saker pĂ„ din Apple-enhet? LĂ„t oss veta via [email protected] och en framtida handledning kan ge en lösning.

Skicka in dina egna instruktionsförslag via [email protected].