Så här ordnar du om redigeringsskärmen för inlägg i WordPress

Så här ordnar du om redigeringsskärmen för inlägg i WordPress

Efter att ha använt WordPress ett tag kanske du märker att det finns några områden på postredigeringsskärmen som du inte använder alls. På samma sätt kommer du att märka vissa avsnitt som du använder oftare, men de är inte idealiskt placerade på skärmen. Skulle det inte vara trevligt om du kunde ordna om din redigeringsskärm för inlägg på det sätt som hjälper dig att förbättra din skrivupplevelse? Det kan du. I den här artikeln visar vi dig hur du ordnar om redigeringsskärmen för inlägg i WordPress och förbättrar din skrivupplevelse.

Videohandledning

Prenumerera på WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsätt läsa.

Som standard, när du installerar WordPress ser din redigeringsskärm för inlägg ungefär så här ut:

Det kan se annorlunda ut beroende på ditt tema och plugins. Du kan ha extra metafält på skärmen och ytterligare knappar i Visual Post Editor.

Alla standard- och anpassade metaboxar på redigeringsskärmen för inlägg kan minimeras, döljas, ordnas om. För att minimera en metaruta måste du klicka på pilen uppåt bredvid titeln på metarutan. För att maximera det, klicka på nedåtpilen bredvid titeln på metarutan.

Växla för att minimera metafält i WordPress-redigeringsskärmen

Du kan klicka och hålla kvar på en metafältstitel och sedan dra den för att ordna om dess position på redigeringsskärmen för inlägg. Du kan flytta den nedåt och uppåt. Det finns två områden där du kan flytta en metaruta. Den högra kolumnen eller längst ner i inläggsredigeraren.

Flytta metarutor på postredigeringsskärmen i WordPress

För att dölja ytterligare metarutor från din redigeringsskärm måste du klicka på skärmalternativsknappen längst upp till höger på skärmen. En rullgardinsmeny visas med kryssrutorna för att dölja eller visa metarutorna på skärmen. Du kan också välja att ha en enkel eller dubbel kolumnlayout.

Dölj metafält från postredigeringsskärmen från skärmalternativ

För en ännu renare upplevelse kan du prova helskärmsredigeraren. Klicka bara på helskärmsknappen i inläggsredigeraren eller tryck på ALT + Skift + W-tangenterna på tangentbordet.

Helskärm eller Distraction Free Writing Mode-knapp i WordPress-postredigeraren

I skrivsk√§rmsl√§get f√∂r helsk√§rm √§r alla metaboxar dolda och du har bara grundl√§ggande formateringsknappar h√∂gst upp, din inl√§ggstitel och inl√§ggsredigeraren. √Ąven verktygsf√§ltet h√∂gst upp visas bara n√§r du flyttar musen utanf√∂r inl√§ggsredigeraren. Detta kallas distraktionsfritt skrivl√§ge.

helskärm distraktionsfri skrivskärm i WordPress-postredigeraren

Lek med arrangemanget och förbättra din skrivupplevelse. Vad som är ännu coolare är att varje person kan ha sitt eget arrangemang utan att påverka den andra författarens på webbplatsen. När allt kommer omkring arbetar vi alla på olika sätt.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att ordna om din redigeringsskärm i WordPress för att förbättra din skrivupplevelse. Om du gillade den här artikeln kan du gå med på Twitter och överväga att prenumerera på vår YouTube-kanal.