SÄ hÀr sÀljer du annonser i din WordPress-blogg med BuySellAds

SÄ hÀr sÀljer du annonser i din WordPress-blogg med BuySellAds

Bannerannonsering Àr överlÀgset den vanligaste formen av annonsering via webben (inklusive bloggar). Det finns mÄnga sÀtt att sÀlja annonser i din WordPress-blogg, men i den hÀr artikeln kommer vi att dela med dig av ett visst företag, BuySellAds, som vi har anvÀnt sedan WPBeginner startades. PÄ grund av BuySellAds behövde vi aldrig oroa oss för att fÄ annonsörer, fylla i vÄrt lager (vi har slutsÄlt i över tolv mÄnader nu) eller ta itu med besvÀret med att samla in pengar. Det Àr ett trevligt problem att ha rÀtt Innan vi gÄr vidare i den hÀr artikeln vill vi förtydliga att vi Àr det INTE betalas pÄ nÄgot sÀtt eller för att skriva detta inlÀgg. Vi ville bara lÄta varje ny bloggare veta att utan BuySellAds skulle vi inte vara dÀr vi Àr.

Vad Àr BuySellAds?

BuySellAds Ă€r en online marknadsplats som ansluter webbplatsutgivare och annonsörer. Ingen snygg algoritm, inga komplexa metoder, det Ă€r vĂ€ldigt enkelt. Annonsören söker efter en nisch som de riktar sig mot, en massa webbplats dyker upp (du kanske befinner dig i den nischen) – Annonsörer tittar pĂ„ webbplatsens statistik och köp annonsen. BuySellAds hanterar transaktionen, förser annonsörer med analyser och sĂ€tter in pengarna pĂ„ ditt konto varje mĂ„nad. Ganska rakt fram grejer. Du har fortfarande kontroll eftersom du fĂ„r det sista ordet i vilka annonsörer du vill godkĂ€nna och vilka annonsörer som ska förneka.

Varför anvÀnda BuySellAds?

Det finns inget bÀttre sÀtt att förklara detta förutom att dela vÄr historia och erfarenhet. Vi började anvÀnda BuySellAds i september 2009 (WPBeginner grundades i juli 2009). Vid den hÀr tiden har vi byggt upp en ganska anstÀndig mÀngd lÀsare till webbplatsen, men webbplatsen var fortfarande vÀldigt ny. Det enda sÀttet för oss att fÄ annonsörer skulle vara att skapa en lista över företag som kan vara intresserade och sedan skicka ut ett e-postmeddelande och be dem att annonsera (Ja, det Àr ganska SPAMMY). SÄ detta kan potentiellt skada vÄrt rykte, men det skulle ocksÄ ha varit mycket tidskrÀvande. Hitta annonsörer (skicka och svara pÄ alla dessa e-postmeddelanden), hÄlla de nuvarande annonsörerna nöjda (erbjuda dem analyser), samla in betalningar (pÄminna dem som inte har betalat) etc. Vi föreslÄr inte att det inte finns nÄgra plugins som kan inte göra det. OIO Publisher Plugin som vi anvÀnder pÄ den hÀr webbplatsen, gör det jobbet mycket bra. BuySellAds gav oss dock nÄgot som inget WordPress-plugin kan erbjuda: bra bas för annonsörer som vill spendera pengar pÄ annonser.

Bortsett frÄn det rÀddade det oss hela tiden vilket verkligen hjÀlpte oss att öka vÄr tillvÀxttakt avsevÀrt eftersom vi fokuserade vÄr energi pÄ rÀtt omrÄde: att skriva kvalitetsartiklar och bygga vÄr anvÀndarbas (exakt vad varje bloggare bör fokusera pÄ). Allt vi behövde göra var att gÄ in, skapa vÄr profilsida för webbplatsen, skapa annonszoner (omrÄden dÀr vi vill sÀlja annonser pÄ), vÀlja priser och antal annonser vi vill sÀlja och sedan placera deras manus i vÄrt design. De tog hand om att dra in vÄr webbplats skÀrmdumpar, förse annonsörer med socialt bevis (statistik för din webbplats). Kolla in exemplet pÄ vÄr fastighetssida:

BuySellAds WPBeginner fastighetssida

För allt detta sÀnkte de 25% av annonspriset som tÀckte transaktionshanteringsavgifter, support för dig och annonsörer och alla tjÀnster som BuySellAds erbjuder dig. Du kanske tror att det Àr mycket pengar, men vi betalade det med glÀdje. För om du Àgnar en person Ät att göra detta Ät dig, eller spenderar tid pÄ dagen för att göra detta, kommer du att sluta spendera mer. Eftersom inte alla e-postmeddelanden du skickar ut kommer att konverteras till köpare. Ofta kommer du att utbyta e-post och affÀren hamnar. SÄ det var verkligen vÀrt det för oss att anvÀnda BuySellAds som en tjÀnst och fokusera vÄra anstrÀngningar pÄ vad vi gör bÀst.

Det Àr inte bara vi förresten som kÀnner sÄ. Tuts + Network, The Next Web, Search Engine Journal, Dynamic Drive och mÄnga andra stora namnsajter anvÀnder BuySellAds för att sÀlja sina annonser. De har ocksÄ mycket vÀlkÀnda annonsörer. Se vad andra sÀger om BuySellAds.

Under vÄra Är med BuySellAds gjorde vi mÄnga förslag pÄ saker som vi sÄg behöver förbÀttras. Vi föreslog nya funktioner som mÄnga av dem implementerades. Vi hade till och med Àran att skapa bloggdesignen för BuySellAds byggd pÄ det bÀsta WordPress Theme Framework: Genesis. I grund och botten vad vi försöker komma över Àr att de bryR sig om sina anvÀndare. De hjÀlper dig att vÀlja rÀtt pris, rÀtt annonszoner etc.

TillrÀckligt med vÄr historia om varför vi anvÀnder BuySellAds, lÄter dig ta reda pÄ hur du kan börja sÀlja annonser i din WordPress-blogg med BuySellAds.

Obs! Det Àr viktigt att faststÀlla den punkt som du mÄste anvÀnda WordPress-bloggar med egen vÀrd för att sÀlja annonser.

Hur anvÀnder jag BuySellAds med WordPress?

Först mÄste du registrera dig för ett BuySellAds-konto (det Àr GRATIS) och sedan lÀgga till din webbplats (skapa en fastighet). Du fÄr lÀgga till flera annonszoner för din webbegendom. Annonsformaten inkluderar (Endast bild, bild + text, text + beskrivning, sponsrade tweets, RSS-flödesannonser och mer kommer troligen att komma i framtiden).

BuySellAds annonsformat och zoner

Du fÄr vÀlja ditt eget pris, du kan vÀlja per mÄnad eller visningsbaserad. Du kan vÀlja att rotera annonser om du vill, vÀlja annonsstorlekar och mycket mer. NÀr du Àr klar med att skapa dina annonszoner behöver du bara slÀppa koderna i din mall. Eller sÄ kan du anvÀnda det officiella BuySellAds WordPress-tillÀgget.

Du undrar förmodligen varför vi inte ger en steg-för-steg-guide för att göra detta? Eftersom det Àr vÀldigt enkelt att följa nÀr du Àr pÄ BuySellAds. De har skapat ett mycket snyggt anvÀndargrÀnssnitt som hjÀlper dig steg för steg.

Är bannerannonsering det enda sĂ€ttet att tjĂ€na pengar? Absolut inte. Det finns massor av andra sĂ€tt att tjĂ€na pengar pĂ„ din blogg. Kolla in Syed Balkhis presentation om att tjĂ€na pengar pĂ„ din blogg frĂ„n WordCamp Miami.

AnvÀnder du redan BuySellAds? Har du precis registrerat dig eller har du anvÀnt det tidigare? Dela dina kommentarer, erfarenheter och frÄgor i kommentarerna nedan. Vi skulle gÀrna höra mer.