SÄ hÀr skapar du chattrum med WordPress för dina anvÀndare

Chat Room Backend

IgĂ„r uppmĂ€rksammades ett ganska coolt plugin. Normalt nĂ€r samhĂ€llen vill hĂ„lla chatt anvĂ€nder de Twitter. För privata chattar vet vi att vissa anvĂ€nder Skype, andra anvĂ€nder IRC. Brad Williams och team WebDevStudios har börjat utveckla ett nytt chattrum-plugin som lĂ„ter dig skapa chattrum med WordPress-administrationsgrĂ€nssnittet för dina anvĂ€ndare att delta i. Även om det hĂ€r pluginet Ă€r i sin linda, har det en stor potential för webbplatser med mĂ„nga anvĂ€ndare.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Allt du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin för chattrum. Efter aktivering ser du ett nytt menyalternativ som heter Chat Rooms. Du kan lÀgga till chattar precis som om du lÀgger till en sida.

Endast inloggade anvÀndare kan delta i chatten. Du kommer att ge anvÀndaren lÀnken till chattrummet, som Àr precis som en sida.

Chattrums front-end

Detta plugin har bara varit ute i nÄgra dagar, sÄ det Àr fortfarande vÀldigt nytt. Det saknas nÄgra funktioner som skulle göra det hÀr pluginet Ànnu coolare. En lista över personer i chattrummet skulle vara riktigt bra, sÄ andra anvÀndare kan se vem som Àr aktiv i chatten. Chatten ska ha förmÄga att kursivera, fetstil, understryka osv. NÄgot som kommentarformat quicktags skulle vara snyggt. En annan funktion som nÄgon föreslog var möjligheten att lÀgga till förbjudna ordlistor.

Tror du att du kommer att anvÀnda detta plugin pÄ din webbplats? Vad Àr dina tankar?