SÄ hÀr skapar du ditt eget Instagram-nametag som folk kan skanna för att följa dig

Instagram nametag - hero image

Instagram nametag Àr ett anpassningsbart ID-kort som andra kan skanna med sin Instagram-app för att hitta din profil och följa dig i tjÀnsten. I den hÀr steg-för-steg-handledningen guidar vi dig genom att skapa ett Instagram-nametag för ditt eget konto.

Instagram nametag lanserades globalt pÄ bÄde iOS och Android torsdagen den 4 oktober 2018.

Hur du skapar ditt Instagram-nametag

Följ stegen nedan för att skapa ditt eget Instagram-nametag.

1) Öppna Instagram-appen pĂ„ din enhet.

2) GÄ till ditt konto genom att trycka pÄ det Profil ikonen lÀngst till höger i flikomrÄdet lÀngst ner och tryck sedan pÄ hamburgermenyn i det övre högra hörnet.

3) Tryck pÄ alternativet mÀrkt Namnbricka.

Om du inte ser det hÀr alternativet i sidmenyn kan det hÀnda att Instagram Ànnu inte har aktiverat namnet-funktionen för alla kunder i ditt land. Om sÄ Àr fallet kan du inte göra sÄ mycket annat Àn att komma ihÄg att kolla in din Instagram-app efter nÄgra dagar.

4) Du kan nu anpassa Instagram-namnet efter eget tycke.

Instagram nametag - en skÀrmdump som visar hur du skapar din egen Instagram nametag

Tryck var som helst pÄ skÀrmen eller tryck pÄ knapparna högst upp för att prova andra fÀrdiga mönster. VÀlj den FÀrg ikon för att vÀxla mellan olika fÀrger, Emoji för att vÀlja en emoji-design eller Selfie att ta ett foto och prova olika sjÀlvklistermÀrken.

Hur man skannar nÄgons Instagram-nametag

Du kan skanna ett Instagram-nametag pÄ tvÄ sÀtt genom att anvÀnda Instagram-appkamera eller sÄ kan du vÀlja att skanna nÄgons Instagram-nametag frÄn din egen profil:

FrÄn Instagram-appkameran

1) Öppna Instagram-appen pĂ„ din enhet.

2) Tryck pÄ kameraikon i det övre vÀnstra hörnet eller svep Ät höger i kameran.

3) Se till att namnet du försöker skanna syns framför dig. HÄll musen över din iPhone över namnet hÄll pÄ kameraskÀrmen tills namnet tagits.

Instagram nametag - en skÀrmdump som visar hur man skannar en persons Instagram-nametag

FrÄn din profil

1) Öppna Instagram-appen pĂ„ din enhet.

2) GÄ till ditt konto genom att trycka pÄ Profil ikonen lÀngst ner och tryck sedan pÄ hamburgermenyn.

3) Tryck pÄ din egen namnbricka högst upp pÄ skÀrmen.

4) VĂ€lja “Skanna en nametag” pĂ„ botten.

5) HÄll muspekaren kamera över ett Instagram-nametag tills det fÄngas.

Du ser deras anvÀndarnamn, profilbild och för- / efternamn enligt deras instÀllningar för Instagram. DÀrifrÄn kan du vÀlja att Visa profil eller Följ den personen.

Hur Àr det hÀr anvÀndbart?

Vi gillar den hĂ€r funktionen, men dess anvĂ€ndbarhet kommer att vara begrĂ€nsad till de mĂ€nniskor du möter i verkliga livet. Även om du kan lĂ€gga upp ditt namnemĂ€rke pĂ„ Internet sĂ„ att alla kan skanna, kan du bombardera dig med oönskade önskemĂ„l frĂ„n en massa frĂ€mlingar.

Men om din profil Àr offentlig och du inte alls samlar dina följare kan det hjÀlpa dig att öka antalet följare. Du kan ocksÄ dela ditt Instagram-nametag i textmeddelanden, publicera det pÄ din blogg, bÀdda in det i din e-postsignatur etc.

Är du en blivande Instagram-stjĂ€rna? Beror ditt företag pĂ„ Instagram? Hur som helst, tveka inte att införliva ditt Instagram-nametag i dina visitkortdesigner.

Behövs hjÀlp? FrÄga iDB!

Gillar du den hÀr instruktionen?

Om sÄ Àr fallet, skicka det vidare till dina supportmedlemmar och lÀmna en kommentar nedan.

Fastnade? Är du inte sĂ€ker pĂ„ hur du gör vissa saker pĂ„ din Apple-enhet? LĂ„t oss veta via [email protected] och en framtida handledning kan ge en lösning.

Skicka in dina egna instruktionsförslag via [email protected].