SÄ hÀr skapar du en App Store-önskelista med Notes eller Lookmark

App Store Wish List in Notes iPhone

Du kanske har lagt mÀrke till det, eller kanske inte, men med slÀppet av iOS 11 försvann App Store Wish List-funktionen. Det gick inte tillbaka i iOS 12, sÄ om du fortfarande hoppas pÄ den önskelistan för att hÄlla reda pÄ vilka appar du vill ha, har du andra alternativ.

SÄ hÀr skapar du en App Store-önskelista med Notes samt en app frÄn tredje part som heter Lookmark.

Skapa en önskelista med Notes-appen

Att anvÀnda din Notes-app Àr ett superverktyg för att skapa din önskelista eftersom du enkelt kan synkronisera och komma Ät din lista frÄn andra enheter. Dessutom Àr delning enkelt om du vill visa din lista för nÄgon annan.

1) Öppna App Store pĂ„ din enhet och vĂ€lj en app eller ett spel som du vill lĂ€gga till i din lista.

2) Tryck pÄ Mer knapp (trepunktsikon) pÄ appens skÀrm.

3) VĂ€lj Dela app.

4) Knacka LĂ€gg till i anteckningar.

Skapa önskelista i anteckningar

5) I popup-fönstret kan du lÀgga till text i din anteckning. SÄ skriv in Min önskelista eller nÄgot liknande.

6) Bredvid VÀlj anteckning, se till Ny anteckning visas. Om inte, tryck pÄ pilen och vÀlj Skapa en ny anteckning.

7) Knacka Spara.

Skapa önskelista i anteckningar Ny anteckning

NÀr du har skapat den första önskelistan med din första app Àr det Ànnu enklare att lÀgga till ytterligare appar.

Följ steg 1 till 4 ovan. VÀlj sedan namnet du gav anteckningen bredvid i popup-fönstret VÀlj anteckning och knacka Spara.

Anteckningen du skapar för önskelistan visar de appar du sparar dÀr snyggt. Och genom att trycka pÄ en kommer du direkt till App Store nÀr du Àr redo att köpa eller ladda ner appen.

LÀgg till app i önskelistan i anteckningar

Skapa en önskelista med Lookmark-appen

Det hÀftiga med Lookmark-appen Àr inte bara att den utvecklades speciellt för att skapa App Store-önskelistor utan erbjuder extra funktioner. SÄ du kan spÄra iOS-appar, Mac-appar, iTunes TV-program, ljudböcker och mer.

SÄ hÀr anvÀnder du Lookmark med App Store.

1) Öppna App Store pĂ„ din enhet och vĂ€lj en app eller ett spel som du vill lĂ€gga till i din lista.

2) Tryck pÄ Mer (ikon med tre punkter) knapp pÄ appens skÀrm.

3) VĂ€lj Dela app.

4) Knacka Lookmark. Om du inte ser Lookmark som ett delningsalternativ trycker du helt enkelt pÄ Mer-knappen och blÀddra sedan till och aktivera Lookmark i listan.

Skapa önskelista i Lookmark

NÀr du har lagt till en app i Lookmark ser du en snabb bekrÀftelse lÀngst ner pÄ skÀrmen. Och du följer bara samma process nÀr du vill lÀgga till fler appar. NÀr du öppnar Lookmark ser du en lista över de appar du har sparat och har alternativ att dela, ta bort eller öppna dem i App Store nÀr du Àr redo att ta tag i dem.

LÀgg till app pÄ önskelistan i Lookmark

Lookmark Àr tillgÀngligt gratis med ett abonnemangsuppgraderingsalternativ som meddelar dig om prisÀndringar och appuppdateringar. Om du gillar appen och tanken pÄ dessa extrafunktioner kan du prenumerera via köp i appen.

Packar upp den

App Store-önskelista-funktionen var verkligen praktisk för att hÄlla reda pÄ appar och spel du ville ha eller till och med de du ville ge till andra. Kanske hittar funktionen tillbaka till affÀren pÄ vÀgen, men Ätminstone har du ett par andra alternativ.

Saknar du App Store-önskelistan och planerar att prova en av dessa som ersÀttning? LÄt oss veta om du gör det eller om du anvÀnder en annan metod för att skapa önskelistor för appar.