SÄ hÀr skapar du en frilansad WordPress-webbplats för ditt företag (steg för steg)

SÄ hÀr skapar du en frilansad WordPress-webbplats för ditt företag (steg för steg)

Om du vill starta nÄgon form av frilansande verksamhet Àr en webbplats ett ovÀrderligt verktyg. Det Àr hur du ska skapa en online-nÀrvaro och locka kunder. Men om du inte Àr utvecklare kanske du Àr osÀker pÄ hur du sÀtter ihop en frilansande WordPress-webbplats.

Lyckligtvis Ă€r det enklare nu Ă€n nĂ„gonsin att skapa en webbplats. Det finns mĂ„nga verktyg som gör uppgiften enkel och du kan fĂ„ en webbplats igĂ„ng pĂ„ timmar. Det betyder att du snabbt kan komma tillbaka till det som Ă€r viktigast – att faktiskt driva ditt företag.

I den hÀr guiden kommer vi att gÄ igenom processen för att skapa en grundlÀggande och effektiv frilansande WordPress-webbplats. LÄt oss börja arbeta!

Varför vill du anvÀnda WordPress för att bygga din frilanswebbplats

Vi har redan nÀmnt WordPress nÄgra gÄnger, och du kanske undrar varför. Faktum Àr att WordPress Àr det absolut populÀraste valet för att bygga webbplatser i allmÀnhet och det Àr ocksÄ perfekt för den hÀr specifika applikationen.

HÀr Àr nÄgra av anledningarna till att en frilansande WordPress-webbplats kan tjÀna dig bra:

WordPress Àr mycket nybörjarvÀnligt. Oavsett vad din speciella kompetens Àr, Àr det möjligt att skapa en attraktiv och funktionell webbplats.
Plattformen har utformats för att prioritera anvÀndarvÀnlighet. Det Àr snabbt och enkelt att stÀlla in din webbplats. Dessutom tar det inte mycket anstrÀngning att lÀgga till nytt innehÄll och behÄlla det över tiden.
Gemenskapen erbjuder mĂ„nga verktyg för att anpassa din webbplats. Även om din webbplats Ă€r enkel vill du inte att den ska vara generisk. Med hjĂ€lp av teman och plugins (som vi kommer att prata om mer senare) kan du designa din webbplats sĂ„ att den matchar din specifika smak och krav.

Det bÀsta av allt Àr att WordPress Àr helt gratis. Detta Àr viktigt för de flesta frilansare som just har börjat eftersom din budget sannolikt Àr liten (eller obefintlig). WordPress Àr inte den plattform du kan anvÀnda för din frilanswebbplats, men det rekommenderas starkt.

Hur man bygger en frilansande WordPress-webbplats (i 3 steg)

Vid det hÀr laget kliar du förmodligen att komma igÄng med att bygga din frilansande WordPress-webbplats. Vi kommer att gÄ igenom de tre viktigaste stegen nu, sÄ att du kan fÄ din webbplats igÄng snabbt.

Steg 1: Skapa en grundlÀggande WordPress-webbplats

A2-vÀrd WordPress-planer.

LÄt oss börja med att gÄ igenom nÄgra uppgifter du mÄste slutföra nÀr du bygger nÄgon typ av webbplats. Först mÄste du:

VÀlj ett domÀnnamn VÀlj en vÀrdleverantör Installera WordPress

Din webbplats domĂ€nnamn Ă€r kĂ€rnan i dess URL – t.ex. myfreelancewebsite.com.

Att Àndra det hÀr Àr en smÀrta, sÄ du vill spendera lite tid pÄ att hitta den perfekta domÀnen. MÄnga frilansare vÀljer att anvÀnda sitt eget namn, eller namnet pÄ sin verksamhet, som bÄda Àr solida metoder. Oavsett, se till att hÄlla din valda domÀn enkel och minnesvÀrd. Om du behöver hjÀlp med brainstorming kan du anvÀnda en domÀnnamnsgenerator.

Du mĂ„ste ocksĂ„ registrera dig för en webbhotellplan för att fĂ„ din webbplats online. Det finns mĂ„nga typer av webbhotell, men en delad plan till lĂ„g kostnad borde vara mer Ă€n tillrĂ€cklig för din frilansande WordPress-webbplats. Att noga vĂ€lja vĂ€rdföretag Ă€r ocksĂ„ viktigt – om möjligt, vĂ€lj en vĂ€rd som erbjuder WordPress-specifika paket.

Slutligen mÄste du faktiskt installera WordPress-programvaran. Om du vÀljer en WordPress-fokuserad vÀrd bör de ge dig möjlighet att automatiskt installera WordPress, vilket Àr det bÀsta tillvÀgagÄngssÀttet. Men det finns ocksÄ mÄnga andra sÀtt att installera WordPress.

Steg 2: Anpassa webbplatsens utseende med ett tema

Temakatalogen ThemeIsle.

Du kan hitta massor av nischspecifika teman i populÀra WordPress-temakataloger.

Vid den hÀr tiden kommer din nya webbplats att vara vÀldigt grundlÀggande. För att forma det till en frilansande WordPress-webbplats vill du Àgna lite uppmÀrksamhet Ät dess utseende.

Du kan göra detta genom att vÀlja rÀtt WordPress-tema, som Àndrar layout och utseende pÄ din webbplats. Medan WordPress innehÄller nÄgra standardteman, vill du nÀstan sÀkert anvÀnda ett mindre generiskt alternativ.

Lyckligtvis finns det tusentals WordPress-teman tillgÀngliga. Medan du helt enkelt kan anvÀnda en som slÄr dig, rekommenderar vi att du vÀljer en som matchar nischen pÄ din frilanswebbplats.

Om du till exempel Ă€r frilansfotograf vill du leta efter fotograferingsfokuserade teman. Detta ger dig ett utseende och en layout som passar perfekt för ditt företag. Dessutom kommer dessa nischteman ofta med ytterligare funktioner som kommer att vara till nytta – till exempel kan ett fotografitema innehĂ„lla avancerad bildgallerifunktionalitet.

NÀr det gÀller var du hittar dessa teman Àr ett alternativ WordPress.org temakatalog. Allt dÀr Àr gratis och har kontrollerats för kvalitet. Om din budget tillÄter det kan du ocksÄ förgrena dig och kolla in nÄgra premiumteman. BÄde gratis- och premiumteman Àr lönsamma alternativ, men det finns vissa skillnader.

Slutligen glöm inte att du kan anpassa ditt valda tema för att bÀttre passa dina unika behov. Varje tema Àr annorlunda, sÄ du vill kolla in dess dokumentation för att se vad alla alternativ Àr. Ditt första stopp bör dock nÀstan alltid vara WordPress Customizer, dÀr du kan göra mÄnga enkla Àndringar som kommer att anpassa din webbplats.

Steg 3: LÀgg till innehÄll pÄ din webbplats

Ett exempel pÄ en frilansande WordPress-webbplats

Det viktigaste elementet pÄ din frilansande WordPress-webbplats Àr en stark uppmaning (CTA).

Det sista steget Àr det mest tidskrÀvande och utan tvekan det viktigaste. NÀr din webbplats har stÀllts in och du har fÄtt sitt utseende precis Àr du redo att börja fylla den med innehÄll.

Exakt hur du fortsÀtter hÀr kommer (och bör) baseras pÄ dina unika mÄl, nisch och affÀr. Det finns dock nÄgra viktiga element som alla frilansande WordPress-webbplatser bör ta hÀnsyn till.

NÀr du bygger din webbplats mÄste du tÀnka pÄ följande:

Inkludera alla vĂ€sentliga sidor. Det Ă€r viktigt att börja med grunderna, och det innebĂ€r att sĂ€kerstĂ€lla att din webbplats har alla kĂ€rnsidor som en frilanswebbplats behöver. Även om du hĂ„ller saker enkelt (vilket rekommenderas), bör du Ă„tminstone inkludera en hemsida, en sida med information om ditt företag, en kontaktsida och en sida med de tjĂ€nster du erbjuder.
Skapa en portfölj av ditt arbete. Det bÀsta sÀttet att övertyga potentiella kunder att ge dig en chans Àr att ge exempel pÄ ditt tidigare arbete. Försök dock inte ta med för mycket, annars riskerar du att övervÀldiga besökare. VÀlj istÀllet en handfull av dina bÀsta projekt och visa upp dem pÄ en dedikerad sida tillsammans med beskrivningar och bilder.
Visa testimonials, utmÀrkelser, certifieringar etc. Det finns mÄnga frilansare dÀr ute, och det Àr inte alltid lÀtt att övertyga mÀnniskor att arbeta med dig. Som sÄdan vill du markera alla andra motiverande element som Àr relevanta. I synnerhet Àr det ett mÄste att strategiskt placera nÄgra vittnesmÄl frÄn vissa (glada) tidigare kunder.
Införliva en stark uppmaning (CTA). En uppmaning Àr ett element som berÀttar besökarna pÄ din webbplats exakt vad du vill att de ska göra. Annars riskerar du att de lÀmnar utan att göra nÄgonting alls. I de flesta fall kontaktar den ÄtgÀrd du vill att de ska vidta dig, sÄ du vill se till att dirigera dem till din kontaktsida med ett framtrÀdande meddelande.
LÀgg till mer funktionalitet med plugins (om det behövs). Vi har redan pratat om teman och vi skulle vara tveksamma om vi inte nÀmnde plugins. Liksom teman kan dessa ocksÄ installeras pÄ din webbplats, men istÀllet för att Àndra dess utseende lÀgger de till nya funktioner. Vi rekommenderar starkt att du utforskar WordPress.org Plugin Directory för verktyg som kan lÀgga till nischspecifik funktionalitet till din webbplats och det finns ocksÄ nÄgra mÄste-ha plugins som alla webbplatser ska anvÀnda.

Du behöver naturligtvis inte stanna hĂ€r – du kan lĂ€gga till vad du vill pĂ„ din frilansande WordPress-webbplats. Vi föreslĂ„r dock att du hĂ„ller det sĂ„ enkelt som möjligt och inte överbelastar din webbplats med information och funktioner.

För varje element du vill inkludera, stÀll dig sjÀlv den hÀr frÄgan först: Kommer det hÀr tillÀgget att övertyga mÀnniskor att anstÀlla mig, eller helt enkelt distrahera dem frÄn mitt kÀrnmeddelande?

Slutsats

NÀr det gÀller att bygga din frilansverksamhet rÀcker det inte med enkla nÀtverk och e-post. Du vill ocksÄ etablera en online-nÀrvaro sÄ att potentiella kunder kan hitta dig, lÀra dig mer om vad du gör och enkelt komma i kontakt.

Lyckligtvis Àr det enkelt att skapa en frilansande WordPress-webbplats som gör alla dessa saker. Du behöver bara:

    Skapa en grundlÀggande WordPress-webbplats. Anpassa webbplatsens utseende. LÀgg till innehÄll pÄ din webbplats.