SÄ hÀr skapar du en webbplats för hÀndelseregistrering med WordPress (4 steg)

SÄ hÀr skapar du en webbplats för hÀndelseregistrering med WordPress (4 steg)

En av de svÄraste delarna av att organisera ett evenemang Àr att fÄ mÀnniskor att svara pÄ svaret. Dessutom mÄste du hÄlla reda pÄ vem som kommer och vem inte och uppdatera informationen regelbundet. Det Àr vettigt att automatisera den processen sÄ mycket som möjligt, varför du kan behöva en hÀndelseregistreringswebbplats.

Med en dedikerad evenemangssida Àr allt du behöver göra att hÄlla din kalender uppdaterad. DÄ kan anvÀndare registrera sig för de evenemang som de vill delta i nÀr det passar dem. Med rÀtt plugin för hÀndelseshantering kan personer som registrerar sig till och med fÄ automatiska pÄminnelser och du kan fÄ omedelbara meddelanden om nya registreringar.

I den hÀr artikeln ska vi prata om hur din hÀndelse registrering webbplats kan se ut. Sedan visar vi dig hur du skapar en med WordPress, i bara fyra steg. Nu gÄr vi!

De viktigaste funktionerna pÄ en hÀndelse registrering webbplats

Att planera alla typer av evenemang kan vara mycket arbete, sÀrskilt om nÀrvaron kommer att vara hög. Med det i Ätanke Àr det vettigt att automatisera alla delar av evenemangsplaneringsprocessen som du kan. En hÀndelse registrering webbplats kan ta en hel del av det manuella arbetet frÄn dina hÀnder.

Dina behov kan variera, men de grundlÀggande funktionerna som alla hÀndelseregistreringswebbplatser krÀver inkluderar:

En kalender som visar datumet för ditt evenemang (er) Funktionalitet som gör det möjligt för besökare att registrera sig, registrera eller svara pÄ (eller eventuellt köpa biljetter). Ett sÀtt för anvÀndare att fÄ uppdateringar och e-postbekrÀftelse om deras registreringar Databasfunktionalitet, vilket webbplats för att hÄlla reda pÄ registreringar Ät dig

Om du stÀller in det rÀtt bör en webbplats för hÀndelseregistrering kunna fungera utan mycket tillsyn. Allt du behöver göra Àr att lÀgga till nya hÀndelser efter behov och kontrollera hur mÄnga som har registrerat sig före varje. Naturligtvis mÄste du först stÀlla in webbplatsen sjÀlv.

Hur man skapar en webbplats för hÀndelseregistrering (i fyra steg)

Att skapa vilken typ av webbplats som helst tar tid och anstrÀngning, och det hjÀlper att fÄ en helhetsbild av de uppgifter som krÀvs. I de nÀrmaste avsnitten gÄr vi igenom de fyra huvudstegen för att bygga din hÀndelse registrering webbplats och pekar dig mot nÄgra resurser och verktyg som kan hjÀlpa.

Steg 1: VÀlj en vÀrdleverantör

Varje gÄng du startar en ny webbplats mÄste du hitta rÀtt webbhotell och plan. Inte alla leverantörer erbjuder lika tillförlitliga tjÀnster, och att vÀlja en slumpmÀssig eller baserat pÄ det lÀgsta priset du hittar kan slÄ tillbaka.

Helst kommer det webbhotell du vÀljer att:

Förse dig med hög prestanda Inkludera ett starkt supportsystem, om du stöter pÄ nÄgra problem Erbjud ett brett utbud av planer

Eftersom du ska anvÀnda WordPress Àr det ocksÄ vettigt att leta efter en vÀrd som erbjuder WordPress-specifika funktioner. Vi har skrivit mycket om hur man vÀljer den perfekta WordPress-vÀrden tidigare, sÄ du kanske vill kolla in guiden innan du gÄr vidare. Glöm inte heller att köpa ett domÀnnamn till din evenemangswebbplats medan du hÄller pÄ med det.

Steg 2: Installera WordPress hos din vÀrd

DÀrefter mÄste du stÀlla in din WordPress-webbplats. Om du anvÀnder en WordPress-vÀnlig webbhotell kan det installera WordPress Ät dig nÀr du registrerar dig för en plan. Alternativt kan du fÄ tillgÄng till en enkel installationsprocess med ett klick.

Ett exempel pÄ ett installationsalternativ för WordPress med ett klick.

I mĂ„nga fall mĂ„ste du dock installera WordPress-programvaran sjĂ€lv. Oroa dig dock inte – det Ă€r en ganska enkel process. Tidigare har vi tĂ€ckt fyra metoder för installation av WordPress, vilket ger dig mĂ„nga alternativ. VĂ€lj bara det bĂ€sta tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€ttet för din situation och fortsĂ€tt till nĂ€sta steg nĂ€r du har loggat in pĂ„ din helt nya webbplats.

Steg 3: VÀlj det perfekta temat för din evenemangsregistreringswebbplats

WordPress-teman bestÀmmer webbplatsens utseende och layout, och de finns i alla former och storlekar. Det finns teman som Àr utformade för specifika typer av webbplatser (till exempel fastighetswebbplatser eller onlinebutiker) och teman som Àr mÄngsidiga som du kan anvÀnda för i princip vad som helst.

Att vÀlja ett WordPress-tema kan vara skrÀmmande, eftersom du har sÄ mÄnga alternativ. Det viktigaste Àr dock att temat du vÀljer för din hÀndelse registrering webbplats:

FÄ stÀndiga uppdateringar Stöd mobilvÀnlig design, eftersom de flesta potentiella deltagare sannolikt kommer att surfa pÄ dina evenemang pÄ sina mobila enheter. Har utmÀrkta betyg och recensioner

Du kan ocksÄ övervÀga att vÀlja ett dedikerat evenemangstema, eftersom dessa ofta innehÄller funktioner som kommer att vara till nytta. Detta Àr dock inte nödvÀndigt, eftersom du kan lÀgga till alla funktioner du behöver via ett plugin (mer om detta i det sista steget). Det viktigaste Àr att vÀlja ett tema med rÀtt stil och mÄnga anpassningsalternativ sÄ att du kan göra din webbplats unik.

Steg 4: Installera ett plugin-program för WordPress-evenemangshantering

Medan WordPress erbjuder en hel del funktioner direkt, kommer det inte med nÄgra inbyggda hÀndelsespecifika funktioner. Lyckligtvis kan du fixa det genom att installera rÀtt plugin. Helst vill du leta efter ett plugin för hÀndelseshantering som gör att du kan stÀlla in kalendrar, hantera registreringar och skicka meddelanden och pÄminnelser efter behov.

Det finns mÄnga alternativ, men ett bra stÀlle att börja Àr med evenemangskalendern. Med det hÀr verktyget kan du skapa och anpassa kalendrar, lÀgga till sÄ mÄnga evenemang som du vill, ange priser och platser och mer:

Basversionen av detta plugin Àr gratis, och det Àr enkelt att stÀlla in det. DÀrför Àr det ett utmÀrkt val om du snabbt vill fÄ din hÀndelse registrering webbplats.

Om du letar efter ett alternativ Àr vi ocksÄ stora fans av WP Event Manager:

Detta plugin erbjuder samma grundlÀggande funktioner som evenemangskalendern, men ger dig ytterligare alternativ nÀr det gÀller hantering av RSVP. Dessutom Àr det en smÀrtfri process att fÄ det instÀllt och konfigurerat.

Eftersom bÄda verktygen Àr gratis rekommenderar vi att du testar dem för att fÄ en kÀnsla för hur de fungerar. NÀr du har bestÀmt dig för ett plugin kan du börja lÀgga till hÀndelser pÄ din nya webbplats!

Slutsats

Idag Àr det inte meningsfullt att slösa bort tid pÄ att hantera bokningar eller RSVP för evenemang för hand, nÀr du kan fÄ ett program att göra det Ät dig istÀllet. Med WordPress kan du enkelt skapa en webbplats för hÀndelseregistrering dÀr mÀnniskor kan hitta all information de behöver och registrera sig nÀr som helst.

Dessutom tar det bara fyra steg för att skapa din egen hÀndelse registrering webbplats:

    VÀlj rÀtt webbhotell. FÄ WordPress igÄng. VÀlj det perfekta temat för din evenemangswebbplats. Installera ett WordPress-event-plugin.