SÄ hÀr skapar du en WordPress-sektion för din webbplats (med Hestia)

SÄ hÀr skapar du en WordPress-sektion för din webbplats (med Hestia)

Att berÀtta för kunder vem du Àr och vad du kan göra för dem Àr avgörande för alla företagswebbplatser. I sjÀlva verket Àr det nÄgot du nÀstan alltid bör ta itu med pÄ din hemsida. Det kan dock vara svÄrt att skapa ett WordPress About-avsnitt som verkligen Àr enastÄende.

Lyckligtvis finns det mÄnga teman som kan göra processen enklare. VÄr egen Hestia, till exempel, gör att du kan skapa en elegant About-sektion utan nÄgra komplicerade steg. Dessutom Àr den till och med kompatibel med de flesta WordPress-sidbyggare. Det betyder att det Àr enkelt att anvÀnda, Àven om du vill skapa ett nytt avsnitt frÄn grunden.

I den hÀr artikeln ska vi prata om vad en Om-sektion Àr och vad den ska innehÄlla. Sedan lÀr du dig hur du skapar ett WordPress About-avsnitt i bara tre steg. LÄt oss komma till det!

Vad en About-sektion Àr (och varför det Àr fördelaktigt)

En sektion Om Ă€r den del av din webbplats dĂ€r du berĂ€ttar för besökare och potentiella kunder vem du Ă€r och vad du kan göra för dem. Vi anvĂ€nder termen “avsnitt”, men du kan ocksĂ„ bygga en hel sida runt konceptet om du tycker att det Ă€r motiverat.

Hur som helst bör en stark Om-sektion introducera mycket information i ett litet utrymme, sÄ det mÄste inkludera nÄgra viktiga element som vi kommer att diskutera pÄ en minut. NÀr du Àr klar kommer din Om-sektion att fungera som en krok. Det kommer att ge besökare en snabb introduktion till vem du Àr och, Ànnu viktigare, varför de borde bry sig.

Nyckelelementen i en stellar About-sektion

Varje About-avsnitt Àr unikt med en struktur och innehÄll som baseras pÄ din webbplats och dina mÄl. Det finns dock nÄgra element som de flesta (om inte alla) av dessa avsnitt bör innehÄlla.

Till exempel bör avsnittet Om berÀtta för besökare:

Vem Àr du. Detta innebÀr att inkludera grundlÀggande information om dig och / eller ditt företag utan att övervÀldiga lÀsare med för mÄnga detaljer.
Vad du kan erbjuda. Detta Àr oerhört viktigt eftersom de flesta besökare förmodligen bryr sig mest om vad du kan göra för dem. Det Àr viktigt att vara sÄ specifik som möjligt hÀr.
Vad din skicklighet Àr. Om du har de fÀrdigheter som mÀnniskor behöver, Àr du mycket mer benÀgna att anstÀllas. En Om-sektion Àr det perfekta stÀllet att dela dina förmÄgor.

Det Àr enkelt att ta med alla dessa element i webbplatsens Om-avsnitt. Dessutom kan du dra nytta av att vara kreativ nÀr du vÀljer hur du lÀgger till dem. Du kan till exempel anvÀnda bilder eller ikoner för att följa med informationen. Och du kan ocksÄ vÀlja styckeform, punktlistor eller en blandning av bÄda. NÀr det gÀller dina fÀrdigheter kan du till och med lÀgga till fÀrdighetsfÀlt för att illustrera dem tydligt (mer om detta senare).

PoÀngen Àr att det finns mÄnga enkla sÀtt för dig att fÄ det hÀr avsnittet att lysa. Dessutom, om du vill fÄ det gjort snabbt finns det mÄnga bra teman som gör att du kan skapa en WordPress-sektion pÄ nÄgra minuter.

SÄ hÀr skapar du en WordPress-sektion för din webbplats (i tre steg)

För den hÀr handledningen ska vi anvÀnda vÄrt Hestia-tema för att skapa en WordPress About-sektion, tillsammans med WordPress live-anpassaren. Men du kan fortfarande följa med om du anvÀnder ett annat tema pÄ din webbplats om det anvÀnder anpassningsavsnitt. Eller sÄ kan du alltid skapa din egen sida och stÀlla in den som en statisk hemsida.

Steg 1: Skapa ett nytt avsnitt och stÀlla in dess rubrik

För att komma Ät temat Anpassare, gÄ först till frÄn din WordPress-instrumentpanel. NÀr du Àr inne, navigerar du till din startsida eller vilken sida du vill att avsnittet Om ska vara pÄ.

Om du anvÀnder Hestia ser du en flik som heter. Klicka pÄ den för att avslöja ett dedikerat Om-alternativ, bland flera andra:

Hestias flik Om.

Som standard visas inte Om-avsnittet om temat Àr instÀllt för att visa dina senaste blogginlÀgg pÄ din hemsida (istÀllet för en statisk sida). För att fixa det, gÄ till fliken och markera rutan som sÀger:

Inaktiverar bloggavsnittet för Hestias framsida.

GĂ„ tillbaka till fliken och ta bort fyllnadstexten den innehĂ„ller. Vad du vill göra nu Ă€r att vĂ€lja en titel för ditt avsnitt. Du kan gĂ„ med “Om mig”, “Vad jag kan göra för dig” eller nĂ„got som passar din webbplats stil. Var inte rĂ€dd för att bli kreativ!

StÀlla in en titel för ditt avsnitt Om.

Skriv bara den titel du vill anvĂ€nda i redigeraren och markera den som en rubrik. Resten av Hestias förstasidesavsnitt anvĂ€nder ”Rubrik 2” för sina underrubriker, sĂ„ du bör ocksĂ„ anvĂ€nda det hĂ€r (för att hĂ„lla allt konsekvent).

Steg 2: LÀgg till en beskrivning om ditt företag (och / eller dig sjÀlv)

Beskrivningen du bestÀmmer dig för kommer att sÀtta tonen för dina besökares första intryck, sÄ ta dig tid att komma pÄ nÄgot som Àr unikt och övertygande. Du vill inte heller fortsÀtta för lÀnge, annars riskerar du att förlora deras uppmÀrksamhet. NÀr det gÀller oss borde nÄgra hundra ord vara tillrÀckligt i de flesta fall. Skriv bara under din titel tills du Àr nöjd med resultaten:

Skriva en beskrivning för ditt Om-avsnitt.

Tillsammans med att hÄlla saker korta och till punkten, vill du ocksÄ fokusera pÄ de fördelar du kan ge till potentiella kunder och kunder. Det Àr ett sÀkert sÀtt att fÄnga deras uppmÀrksamhet.

Steg 3: AnvÀnd fÀrdighetsfÀlt för att beskriva dina förmÄgor och fÀrdigheter

FÀrdighetsfÀlt Àr enkla visuella element som vanligtvis anvÀnds för att visa framsteg eller visa vad dina fÀrdigheter Àr. Ta en titt pÄ det hÀr exemplet:

FÀrdighetsfÀlt Àr populÀra eftersom de gör det möjligt för dig att presentera data pÄ ett roligt och förstÄeligt sÀtt och de Àr enkla att implementera. Hestia inkluderar inte den hÀr funktionen ur lÄdan, men du lÀgger till fÀrdighetsfÀlt till nÄgon del av din webbplats med hjÀlp av gratisplugin ovan eller, om du kÀnner dig Àventyrlig, enkel CSS.

Slutsats

MÄnga webbplatser kan dra nytta av en kvalitetsavdelning, som portföljer, affÀrssidor och mer. Om du hamnar i en av dessa kategorier mÄste du se till att avsnittet Om innehÄller nÄgra grundlÀggande element. Till exempel Àr information om vem du Àr och vad du gör kritisk och du vill tydliggöra dina fÀrdigheter och förmÄgor.

Med hjÀlp av ett modernt tema som Hestia kan du snabbt skapa ett WordPress About-avsnitt. SÄ hÀr gör du:

    Skapa ett nytt avsnitt och stÀlla in dess rubrik. LÀgg till en beskrivning om ditt företag (och / eller dig sjÀlv). AnvÀnd staplar för att beskriva din skicklighet.