SĂ„ hĂ€r skriver du Apple-logotypen ïŁż pĂ„ dina enheter

SĂ„ hĂ€r skriver du Apple-logotypen ïŁż pĂ„ dina enheter

Dina enheter lÄter dig skriva Apple-logosymbolen, men det Àr inte uppenbart.

SĂ„ hĂ€r ser den speciella Apple-logotypen ut: ïŁż

Vissa mĂ€nniskor kommer att finna inloggningssymbolen anvĂ€ndbar för att hĂ€nvisa till produkter som ïŁżPay eller ïŁżMusic som i Apples marknadsföringskopior. Andra kommer med glĂ€dje att bara spara nĂ„gra tecken i sociala medieappar som Twitter och Instagram.

Som du sÀkert har mÀrkt nu saknar ditt Mac-tangentbord en dedikerad Apple-symboltangent trots att denna specialtecken faktiskt Àr tillgÀnglig för att skriva ut pÄ dina enheter.

Apples logotyp pÄ utlÀndska plattformar

Apples logotyp karaktÀr Äterges ordentligt pÄ alla iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV eller Apple Watch. Det kan skrivas med hjÀlp av programvaran iOS, macOS och tvOS. I watchOS ger Dictation och Scribble inget sÀtt att komma in i Apples logotyp alls.

PÄ utlÀndska plattformar och webblÀsare som Google Chrome, Firefox och Microsoft Edge kan symbolen visas som en enkel fyrkant, en konstig karaktÀr eller nÄgot helt annat.

Det hÀr Àr inte Apples fel.

BÄde Windows- och Apple-logotyperna ligger i det privata anvÀndningsomrÄdet för ASCII-utökade teckenuppsÀttningar eftersom Unicode-uppsÀttningen saknar företagslogotyp. PÄ grund av olika implementeringar visas inte dessa specialsymboler sÄ synliga pÄ andra plattformar.

Apples logosymbolkoder

Apple-symbolen ingÄr i den utökade teckenuppsÀttningen ASCII med följande vÀrden:

DRICKS: Besök webbplatsen Alt-Codes.net för att hitta numeriska vÀrden för specialtecken.

Följ med nÀr vi lÀr dig hur du korrekt skriver Apple-symbolen pÄ din iPhone, iPad, Mac, Apple TV eller anvÀnder plattformar som inte Àr Apple, till exempel Microsoft Windows.

Hur man skriver Apple-logotypen

SÄ hÀr anger du Apple-logotypen med dina enheter.

Mac

AnvÀnd följande tangenttryckningskombination för att skriva Apple-symbolen pÄ din Mac:

Alternativ (⌄) -Shift (⇧) -K

GenvÀgen fungerar med den vanliga amerikanska tangentbordslayouten.

VÀlj alternativet för att visualisera karaktÀrsplacering pÄ Mac-tangentbordet Visa Keyboard Viewer frÄn IngÄngskÀlla popover i macOS menyrad.

Alternativt, gĂ„ in pĂ„ SysteminstĂ€llningar → Tangentbord → IngĂ„ngskĂ€llor.

GenvÀgen till Apple-logosymbolen visas i macOS Keyboard Viewer-funktion

Den hÀr tangentbordsgenvÀgen för Mac producerar Apple-logosymbolen

Keyboard Viewer hjĂ€lper till att visualisera nyckeltilldelningar för speciella symboler. För att avslöja ytterligare dolda tecken, tryck pĂ„ en modifieringsknapp som Control (⌃) eller Command (⌘).

Internationella anvÀndare som förlitar sig pÄ vÀrldstangentbord med andra layouter Àn det vanliga amerikanska QWERTY-tangentbordet kan lÀgga till den amerikanska engelska layouten via tangentbordets instÀllningsfönster och vÀxla till den för att mata in Apple-logotypen.

Som en mer elegant lösning, skapa en anpassad textersÀttning som beskrivs lÀngre ner.

iPhone och iPad

macOS Alternativ (⌄) -Shift (⇧) -K kortkommandot har inget alternativ pĂ„ iOS.

Det finns ingen tangentbordsvisning pĂ„ iPhone, men iOS har en dedikerad funktion för att ange fraser och specialsymboler, kallad textbyte. Det finns ocksĂ„ i macOS, det ersĂ€tter automatiskt ett ord eller en fras med anpassad text, som att göra “(c)” till upphovsrĂ€ttssymbolen.

Du kan anvÀnda textbyten för att skriva Apple-logotypen pÄ iOS:

1) Öppen instĂ€llningar pĂ„ din iPhone eller iPad.

2) Knacka AllmÀn.

3) Knacka Tangentbord.

4) Knacka Textbyte.

5) TrĂ€ffa “+“ i det övre högra hörnet för att skapa en ny textersĂ€ttning.

6) Kopiera Apple-logosymbolen ïŁż frĂ„n det hĂ€r inlĂ€gget pĂ„ din iOS-enhet. Tryck och hĂ„ll intill Frasoch vĂ€lj sedan Klistra frĂ„n bubblemenyn för att infoga symbolen.

Med funktionen Textbyte kan du tilldela Apple-logosymbolen till en anpassad fras

7) Tryck pĂ„ bredvid GenvĂ€g och ange ett anpassat utdrag som ska ersĂ€ttas med Apple-logotypen. Jag anvĂ€nder “appl”, men du kan vĂ€lja ett annat utdrag (för att undvika att utlösa ersĂ€ttningen av misstag, anvĂ€nd en unik bokstavskombination som inte ingĂ„r i nĂ„got vanligt ord eller fras).

8) Knacka Spara i det övre högra hörnet för att göra Àndringar.

Din genvÀg utvidgas automatiskt till Apples logosymbol nÀr du skriver.

HANDLEDNING: Hur man skapar och anvÀnder textbyten pÄ iPhone och iPad

Nu kan du enkelt ange Apple-logotypen med din iOS-enhet eller Mac i dina e-postmeddelanden, texter, dokument, anteckningar och mer – helt enkelt trycker du pĂ„ mellanslagstangenten efter att du har skrivit genvĂ€gen “aapl” och systemet ersĂ€tter den med Apple-logotypen.

Textbyten hÄlls synkroniserade över iOS och macOS via iCloud sÄ att du kan anvÀnda samma genvÀg för att skriva pÄ Apple-logosymbolen pÄ dina Apple-enheter.

Och om du parar ihop ett Bluetooth-tangentbord med din iPhone och iPad kan du ange Apple-logotypen genom att trycka pĂ„ densamma Alternativ (⌄) -Shift (⇧) -K tangenttryckning som pĂ„ din Mac.

Ă€pple klocka

Som nÀmnts finns det för nÀrvarande inget sÀtt att skriva Apple-logotypen med din Apple Watch.

Dictation and Scribble, de tvÄ primÀra inmatningsmetoderna i watchOS, lÄter dig inte ange Apple-symbolen med din röst som du kan med skiljetecken och formatering.

Apples logosymbol visas som synlig pÄ Apple Watch, men du kan inte skriva ut den med watchOS Dictation or Scribble-funktion

Tack och lov visas logotypen som synlig pÄ klockan i appar som Messages and Reminders eftersom den ingÄr i standardteckensnitten i watchOS-operativsystemet.

Apple TV

SÄ hÀr skriver du Apple-logotypen pÄ din Apple TV:

1) GĂ„ till InstĂ€llningar → FjĂ€rrkontroller och enheter → Bluetooth pĂ„ din fjĂ€rde generationens Apple TV eller Apple TV 4K. För tidigare modeller, gĂ„ in pĂ„ InstĂ€llningar → AllmĂ€nt → Bluetooth.

2) NÀr Apple TV hittar Bluetooth-enheter i nÀrheten, vÀlj ditt tangentbord frÄn listan.

3) Om du blir ombedd, skriv in fyrsiffrig kod och tryck Stiga pÄ.

4) Navigera till avsnittet i en Apple TV-app som accepterar text, som YouTubes sökfunktion.

5) Tryck Alternativ (⌄) -Shift (⇧) -K pĂ„ det trĂ„dlösa tangentbordet för att mata in Apple-symbolen.

tvOS stöder ocksÄ inmatning av Apple-symbolen via ett externt tangentbord eller ett fjÀrrtangentbord pÄ en iPhone eller iPad

Precis sÄ Àr symbolen skriven ut pÄ din TV!

Apple TV Remote-app

Om du inte har ett trÄdlöst tangentbord för din Apple TV, anvÀnd din iPhone för att skriva:

1) Öppna pĂ„ din iPhone eller iPad med iOS 11+ InstĂ€llningar → Kontrollcenter → Anpassa kontroller och knacka “+” bredvid Apple TV Remote.

2) Var noga med att stĂ€lla in en genvĂ€g pĂ„ din iOS-enhet som ersĂ€tter “appl” med “ïŁż”, som förklaras i avsnittet iPhone och iPad som handlar om textbyte.

3) Med Apple TV Remote-widgeten till din iOS Control Center, markera valfritt textinmatningsfÀlt pÄ din Apple TV med din Siri Remote.

4) Öppna pĂ„ din iPhone eller iPad Kontrollcenter och tryck pĂ„ den widget du just lagt till och vĂ€lj sedan din Apple TV frĂ„n listan och ange fyrsiffrigt lösenord som visas pĂ„ Apple TV-skĂ€rmen, om det behövs. Alternativt tryck pĂ„ en avisering som dyker upp pĂ„ lĂ„sskĂ€rmen pĂ„ din iPhone nĂ€r du vĂ€ljer ett textfĂ€lt pĂ„ din Apple TV.

Mata in Apple-logosymbolen med hjÀlp av funktionen för textbyte i kombination med Apple TV Remote-widgeten i Control Center pÄ en iOS-enhet

Control Center-widgeten fungerar bara med fjÀrde generationens Apple TV och Apple TV 4K och krÀver en iPhone eller iPad med iOS 11 eller senare.

HANDLEDNING: Stoppar Apple TV-tangentbordet frÄn att visas pÄ iPhone eller iPad

Ägare av Ă€ldre Apple TV-modeller Ă€r fria att ladda ner Apple TV Remote-appen eller den iTunes Remote app frĂ„n App Store och stĂ€ll in den för att fjĂ€rrstyra din digitalbox. Du kommer att kunna skriva Apple-logotypen och fĂ„ tillgĂ„ng till ytterligare funktioner, som nu spelas och spellĂ€ge.

Du kanske vill skriva Apple-symbolen nÀr du t.ex. byter namn pÄ din Apple TV

Att mata in Apple-symbolen pÄ Apple TV med Dictation-funktionen stöds inte.

Windows

Som tidigare nÀmnts definieras Apple-symbolen i den utökade ASCII-teckenuppsÀttningen i en av karaktÀrspunkter för privat bruk som Àr avsedda för appar och enheter som behöver visa tecken som inte specificerats av Unicode-standarden.

Unicode innehÄller dock inga företagslogotyper som en del av standardteckenuppsÀttningen. Det Àr dÀrför Apple-symbolen i ett PDF- eller Word-dokument i de flesta fall inte visas som synlig pÄ icke-Apple-plattformar som Windows och Linux.

I Windows finns det mÄnga sÀtt att ange specialtecken. Vi fokuserar pÄ alt-koder som krÀver att du hÄller ned Alt-tangenten medan du skriver ett decimalvÀrde med 4 koder.

Du hittar hela Unicode-teckenkodlistan pÄ unicode-table.com.

1) Öppna en dokumentera dĂ€r du vill infoga Apple-logosymbolen.

2) Var sÀker pÄ att Num lock -tangenten Àr pÄ, tryck och hÄll vÀnster Alt nyckel.

3) Tryck “0” pĂ„ det numeriska tangentbordet.

4) Tryck “2” pĂ„ det numeriska tangentbordet.

5) Tryck “4” pĂ„ det numeriska tangentbordet.

6) Tryck “0” pĂ„ det numeriska tangentbordet.

En bild som visar ett numeriskt tangentbord pÄ ett typiskt Windows PC-tangentbord.

NOTERA: du mĂ„ste ange den ledande nollan Ă€ven om karaktĂ€rens decimalkod Ă€r “240”.

Om din bÀrbara dator saknar ett numeriskt tangentbord gör du detta:

1) Öppna en dokumentera dĂ€r du vill se Apples logosymbol.

2) Tryck F 8 FF pÄ tangentbordet (Unicode-vÀrdet för Apples logosymbol).

3) Tryck Alt-X.

Apple-symbolen infogas vid aktuell markörposition.

I vissa Microsoft-appar som Word, Excel, PowerPoint och Outlook finns det sÀrskilda alternativ för att ange specialtecken. För att se en grafisk representation av specialsymboler i Windows, öppna stock Character Map-appen (charmap.exe).

Alt-kod-tricket fungerar inte om det valda teckensnittet saknar definitionen av Apple-logotypen.

Byt i sÄ fall till Baskerville Old Face-teckensnittet i teckenkarta, vÀlj Apple-logotypen och klicka VÀlj och vÀlj Kopiera för att sÀtta karaktÀren pÄ systemets urklipp.

DÀrifrÄn kan du klistra in det i andra appar med standard Ctrl-V genvÀg.

html

Apple-logotypen eller andra specialtecken eller symboler kan skrivas ut i dina blogginlÀgg eller webbsidor med hjÀlp av HTML-entiteterna hexadecimal notation följt av karaktÀrens Unicode hexadecimala vÀrde (Apples logosymbol har Unicode-vÀrdet F8FF).

Om du vill anvÀnda Apple-logotypen pÄ din webbsida skriver du följande i HTML-kod:

& # xF8FF

Du bör se tecknet ïŁż nĂ€r sidan Ă„terges i en webblĂ€sare.

Behövs hjÀlp? FrÄga iDB!

Om du gillar den hÀr instruktionen, skicka den vidare till dina supportmedlemmar och lÀmna en kommentar nedan.

Fastnade? Är du inte sĂ€ker pĂ„ hur du gör vissa saker pĂ„ din Apple-enhet? LĂ„t oss veta via [email protected] och en framtida handledning kan ge en lösning.

Skicka in dina egna instruktionsförslag via [email protected].