SÄ hÀr stÀller du in en WordPress-enkÀt i tre steg

SÄ hÀr stÀller du in en WordPress-enkÀt i tre steg

Att ta reda pÄ vad dina anvÀndare tycker om ditt innehÄll (eller vad de vill ha frÄn din webbplats) kan vara en utmaning. Analytics-verktyg kan ge dig de flesta mÀtvÀrden du behöver, men ibland rÀcker det inte med siffror för att rÀkna ut problemet. Du kan dock frÄga ditt folk direkt om du skapar en WordPress-omröstning.

En onlineundersökning gör det möjligt för dig att stĂ€lla in en direkt utfrĂ„gning mellan dig och dina anvĂ€ndare. Du stĂ€ller en frĂ„ga och de svarar – det Ă€r ungefĂ€r sĂ„ enkelt som saker kan bli. Det Ă€r vad du sedan gör med informationen som kan förvandla dina förmögenheter.

I den hĂ€r artikeln gĂ„r vi in ​​pĂ„ detaljer om fördelarna med att anvĂ€nda omröstningar pĂ„ din webbplats. EfterĂ„t presenterar vi dig tvĂ„ utmĂ€rkta omröstningsverktyg och slutligen lĂ€r vi dig hur du skapar en egen WordPress-omröstning.

LÄt oss börja!

Fördelarna med att stÀlla in en omröstning pÄ din WordPress-webbplats

En online-omröstning stĂ€ller en frĂ„ga till publiken och ger dem tillrĂ€ckligt med alternativ för att ge dig ett svar som speglar deras Ă„sikt. Beroende pĂ„ frĂ„gan kan du behöva mer Ă€n ett enkelt ”Ja” eller ”Nej”, till exempel:

Även om ett enkelt ”Ja” eller ”Nej” kan rĂ€cka i sĂ„ fall kan du lĂ€gga till fler alternativ för att fĂ„ mer exakta resultat. Detsamma gĂ€ller för alla online-omröstningar i allmĂ€nhet. Om du tar hand om att stĂ€lla de frĂ„gor som din publik bryr sig om (och ge dem en anstĂ€ndig uppsĂ€ttning alternativ), kommer de att belöna dig med nĂ„gra utmĂ€rkta data.

En gÄng i dina hÀnder kan du anvÀnda den samlade informationen för att skrÀddarsy ditt innehÄll efter din besökares intresse. PÄ det sÀttet kan du förvandla en enkel onlineundersökning till ett lÄngsiktigt engagemang.

Generellt sett finns det flera typer av omröstningar, allt frĂ„n de enklaste (‘) till de som stĂ€ller flera frĂ„gor i följd (dvs. undersökningar). För den hĂ€r artikeln kommer vi endast att behandla grundlĂ€ggande online-omröstningar med flera alternativ och hur man stĂ€ller in dem.

TvÄ praktiska plugins för att skapa en WordPress-omröstning

Det finns gott om verktyg som hjÀlper dig att skapa en WordPress-omröstning, sÄ vi har fÄtt begrÀnsa poolen av deltagare. De tvÄ plugins som vi har valt hjÀlper till att skapa enkÀten enkelt och gör att du kan analysera deras resultat effektivt. Senare lÀr vi dig hur du stÀller in en av dem.

1. YOP-enkÀt

Med YOP-enkÀt kan du integrera bÄda enkÀterna i din WordPress-webbplats. Du kan köra flera omröstningar samtidigt eller schemalÀgga dem i förvÀg runt varandra. Varje omröstning kan vara sÄ enkel eller sÄ komplex som du vill, och du kan sortera resultaten enligt flera kriterier. BÀst av allt, du kan enkelt begrÀnsa tillgÄngen till dina omröstningar endast till registrerade anvÀndare, för att undvika att hantera falska resultat.

Nyckelfunktioner:

Stöder bÄde omröstningar och enkÀter. Gör att du kan köra flera omröstningar samtidigt och schemalÀgga dem i förvÀg. HjÀlper till att analysera dina resultat effektivt tack vare avancerade sorteringskriterier. BegrÀnsar Ätkomst till dina omröstningar beroende pÄ anvÀndarroller, IP-adresser och specifika anvÀndarnamn.

Fördelar:

Erbjuder ett lÀttanvÀnt grÀnssnitt. Kommer med flera alternativ för att gÄ igenom dina resultat. InnehÄller flera omröstningsstilar ur lÄdan.

Nackdelar:

Saknar anpassning (förutom att vÀlja ett förinstÀllt tema).

2. Typform

Typeform-plugin-programmet gör mer Ă€n enkla enkĂ€ter och enkĂ€ter – det gör det ocksĂ„ möjligt för dig att bygga mobilklara onlineformulĂ€r. Du kan skapa dem via en dra-och-slĂ€pp-byggare, med möjligheten att bĂ€dda in bilder, videor och GIF-filer för att starta. Det finns ocksĂ„ ett urval av Google-teckensnitt och stilar att vĂ€lja mellan, sĂ„ det borde inte finnas nĂ„gra problem med att matcha din omröstning till din webbplats design.

För alla positiva saker finns det dock ett negativt: du mÄste öppna ett Typeform-konto för att skapa dina omröstningar, bÀdda in dem pÄ din webbplats och hantera svar.

Nyckelfunktioner:

Stöder enkÀter, enkÀter och onlineformulÀr. Erbjuder över 30 Google-teckensnitt att vÀlja mellan. Inkluderar ett antal fÀlttyper. Gör att du kan bÀdda in bilder, video och GIF.

Fördelar:

Integreras med ett antal verktyg (som Slack och MailChimp) via Zapier. Gör att du kan ta kreditkortsbetalningar via dina formulÀr. Undersökningarna ser riktigt bra ut och har fina animerade element, vilket hjÀlper anvÀndaren att engagera sig bÀttre med dem.

Nackdelar:

Du mÄste skapa ett Typeform-konto för att bÀdda in dina formulÀr. Du kan inte redigera omröstningar eller kontrollera svar via sjÀlva pluginet.

SÄ hÀr stÀller du in en WordPress-omröstning med YOP-undersökning (i tre steg)

Vi presenterade dig för tvĂ„ utmĂ€rkta plugins för att skapa en WordPress-omröstning, men vi kommer bara att anvĂ€nda en av dem för att ge dig ett liveexempel. YOP-undersökningen var det sjĂ€lvklara valet för oss – inte för att Typeform saknades, utan pĂ„ grund av att det inte fanns nĂ„gon registreringsprocess.

Egentligen Àr vi stora fans av Typeform och vi har byggt ett antal enkÀter och enkÀter med den. Till exempel gjordes vÄr stora WordPress-webbundersökning genom Typeform, och vi kunde inte vara nöjdare med resultatet. SÄ om det du behöver Àr riktigt avancerade, funktionella och snygga undersökningar, bör du ge Typeform ett försök.

Okej, och nu hur man stÀller in en WordPress-omröstning med YOP-undersökning:

Steg 1: Installera och aktivera YOP Poll

Vi Àr sÀkra pÄ att du Àr bekant med den hÀr processen, men för alla fall, kolla gÀrna den hÀr guiden för installation och aktivering av WordPress-plugins.

Installerar plugin-programmet YOP Poll.

NĂ€r du Ă€r klar mĂ€rker du ett nytt Yop Poll-objekt i din WordPress-instrumentpanel – och det Ă€r hĂ€r du mĂ„ste vara för nĂ€sta steg.

Steg 2: StÀll in en WordPress-omröstning

Klicka pÄ alternativet under och skriv en titel för din omröstning högst upp pÄ sidan:

FÀltet för omröstningens namn.

DÀrefter rullar du ner och hittar fÀltet. Eftersom vi skapar en enkel enkÀt Àr allt vi behöver en frÄga. FortsÀtt och skriv din frÄga i motsvarande fÀlt:

FrÄgefÀltet för omröstningen.

Skriv nu dina svar i fÀlten nedan. För att lÀgga till fler svar, klicka pÄ sÄ mÄnga gÄnger som behövs:

Omröstningen svarar fÀltet.

NÀr du Àr redo klickar du pÄ lÀngst ner pÄ sidan. Du ser flera mallar som du kan vÀlja mellan för att utforma din omröstning:

NÄgra exempel pÄ omröstningsmallar.

VĂ€lj en som passar bra med ditt WordPress-tema och klicka

Steg 3: SÀtt in din WordPress-omröstning

Efter att du har konfigurerat och valt en stil för din WordPress-omröstning har du tvÄ alternativ. För det första kan du lÀgga till det pÄ din webbplats med en kortkod:

Ett exempel pÄ en omröstningskortkod.

Alternativt kan du navigera till i din WordPress-instrumentpanel och vÀlja alternativet. Dra den till önskad plats och vÀlj vilken omröstning som ska visas i rullgardinsmenyn för widgeten:

Alternativen för widget-enkÀten.

NÀr du klickar ser du omröstningen pÄ din webbplats. Det Àr allt som finns!

Slutsats

Att ansluta till dina anvÀndare och bestÀmma vad de vill ha frÄn din webbplats Àr inte en enkel process, men det görs. Vi rekommenderar inte att du undviker analysverktyg, bara övervÀga om i vissa fall en vanlig gammal omröstning kan vara det bÀttre alternativet.

Om du vill skapa en egen WordPress-undersökning Àr det hÀr stegen du mÄste följa:

    Installera och aktivera YOP Poll-plugin. StÀll in en WordPress-omröstning med hjÀlp av plugin. SÀtt in din nya omröstning pÄ din webbplats.