SÄ hÀr stÀller du in ett automatiskt e-postsvar i Mail pÄ Mac

set up an automatic email reply on Mac

Automatiska e-postsvar Àr praktiska smÄ sÀtt att svara pÄ meddelanden utan att lyfta ett finger. Vi fÄr dem hela tiden för saker som tekniska supportfrÄgor vi skickar eller betalningar vi gör. Du kan till och med skapa automatiska svar för e-postmeddelanden som kommer in pÄ kontoret nÀr du Äker pÄ semester.

Om du vill göra samma typ av saker med Mail-appen pÄ Mac Àr det enkelt att göra. SÄ hÀr stÀller du in ett automatiskt e-postsvar i Mail pÄ Mac.

StÀll in reglerna för ditt e-postsvar

Öppna Mail-appen pĂ„ din Mac och följ sedan dessa steg för att komma igĂ„ng.

1) Klick Post i menyraden och vÀlj InstÀllningar.

2) Klicka pÄ Regler alternativ lÀngst upp till höger i fönstret.

3) Klick LĂ€gg till regel.

4) Ge din regel ett namn i Beskrivning fÀlt.

Namnregel i Mail-appen

Nu, i avsnittet Om under beskrivningen, kommer du att ange reglerna för vem som ska fÄ ditt automatiska svar.

Om du vill att alla villkor du stÀller in ska du vÀlja Allt i rullgardinsmenyn. Om du vill att nÄgot av de villkor du anger ska du vÀlja NÄgra istÀllet.

DÀrefter lÀgger du till i villkoren. HÀr Àr nÄgra exempel:

Det finns mÄnga fler alternativ att vÀlja mellan och förhÄllandena Àr ganska flexibla. SÄ börja med att vÀlja ditt tillstÄnd i listrutan och lÀgg sedan till nödvÀndiga parametrar i fÀlten bredvid det.

Villkor för Rule in Mail-appen

Du kan stÀlla in mer Àn ett villkor om du vill. Ta en titt pÄ vÄr fullstÀndiga handledning för ytterligare information om hur du arbetar med Mail-appens regler.

Skapa ditt automatiska e-postsvar

NÀr du vÀl har stÀllt in villkoren för ditt automatiska svar Àr det dags att faktiskt skapa det.

1) Under Utför följande ÄtgÀrder, vÀlj Svara pÄ meddelandet.

ÅtgĂ€rder för regel i Mail-appen

2) Klicka pÄ Svara meddelandetexten rutan som visas nÀr du vÀljer ÄtgÀrden ovan.

3) Skriv in din svarstext och klicka OK.

Svara text i Mail-appen

4) NÀr du hamnar tillbaka pÄ skÀrmen Regler klickar du pÄ OK.

Du har dÄ möjlighet att tillÀmpa din nya regel pÄ meddelanden i din inkorg. VÀlj antingen Ansök inte eller TillÀmpa enligt dina önskemÄl.

Din nya regel för automatiskt svar kommer nu att visas i listan över regler. Kryssrutan för den ska vara markerad, men om inte, markera den.

NÀr du Àr klar med att skapa ditt automatiska svar, som med alla andra e-postregler som du stÀller in, Àr det en bra idé att testa det och se till att det fungerar.

Testa automatiskt svar E-post

Om det inte fungerar som du tÀnkt, gÄ tillbaka till Regler omrÄde i ditt instÀllningar. Markera regeln och klicka Redigera för att göra nödvÀndiga Àndringar.

Kom ihÄg

Det finns ett par saker att komma ihÄg nÀr du skapar dessa automatiska svar.

Packar upp den

Automatiska svar kan göra det enklare att hantera din inkorg. Du kan anvÀnda dem för att informera kunder om att du har fÄtt deras meddelande och hjÀlpa dem senare eller lÄta medarbetare veta att du kommer tillbaka till dem nÀr ditt stora projekt Àr klart. Oavsett fallet Àr de verkligen hjÀlpsamma.

Planerar du att skapa ett automatiskt svar med Mail pÄ Mac? Om sÄ Àr fallet, lÄt oss veta vilken typ av e-post du kommer att tillÀmpa den pÄ!