SÄ hÀr stÀller du in inbÀddad maxbredd i WordPress 3.5 med $ content_width

Media Settings oEmbed Width

Idag sÄg vi slÀppet av WordPress 3.5 som kom med massor av fantastiska funktioner. NÀr vi uppgraderade den ena sidan efter den andra mÀrkte vi ett problem pÄ en av de webbplatser vi hanterar. Den inbÀddade videostorleken Àndrades och de inbÀddade videorna var mycket mindre. Vi gick in i instÀllningarna för att upptÀcka att alternativet att specificera oEmbed max bredd och höjd togs bort. I ett försök att förenkla adminpanelen avskaffade kÀrnteamet skÀrmen för instÀllning av maxbredd och höjd för oEmbed. I den hÀr artikeln visar vi dig hur du stÀller in maxbredd i WordPress 3.5 med $ content_width.

Vad förÀndrades? och varför?

Tidigare fanns det i din InstÀllningar »MedieskÀrm ett alternativ att stÀlla in maxbredd och höjd för oEmbed.

Det hÀr alternativet finns inte lÀngre i WordPress 3.5. Beslutet togs för att göra saker enklare. Det finns ingen skada i att automatiskt aktivera oEmbeds i WordPress. Om det inte Àr aktiverat som standard blir nybörjare ofta förvirrade. Core devs bestÀmde sig ocksÄ för att bli av med fÀlten oEmbed max bredd och höjd till förmÄn för att anvÀnda temas innehÄllsbredd och göra höjden 1,5 gÄnger innehÄllets bredd. Om ditt tema inte har den definierade innehÄllsbredden blir dina oEmbed-storlekar mycket mindre. Det Àr precis vad som hÀnde med en av de webbplatser vi hanterar. Temat som anvÀndes hade inte $ content_width specificerad.

SÄ hÀr fixar du problemet med oEmbed Width i WordPress 3.5

Öppna temas funktioner.php-fil och lĂ€gg till följande kod:


if ( ! isset( $content_width ) ) $content_width = 600;

Kom ihÄg att Àndra nummer 600 pÄ rÀtt sÀtt för ditt tema. Det Àr den maximala bredden i pixlar för ditt innehÄllsomrÄde.

NÀr du har gjort detta anvÀnder WordPress det automatiskt för maximal bredd pÄ dina oEmbed-element (youtube-videor, bildspel osv.).