SÄ hÀr tar du bort ditt Apple-konto permanent

Delete Your Apple Account

Tiden kan komma nÀr du inte lÀngre vill ha ett Apple-konto. Du kan nu permanent ta bort ditt Apple-konto pÄ Apples webbplats för data och sekretess. HÀr Àr stegen för att göra det.

Ta bort ditt Apple-konto

Möjligheten att radera ditt Apple-konto introducerades först i början av 2018 nÀr Apple lanserade webbplatsen Data & Privacy. Denna sida grundades frÀmst sÄ att du kunde begÀra dina personliga Apple-data. Du kan ocksÄ anvÀnda den för att permanent ta bort ditt Apple-konto.

Att göra sÄ:

1) Logga in pÄ sekretesssida med ditt Apple-ID.

Beroende pÄ hur du har konfigurerat ditt konto kan du behöva anvÀnda tvÄstegsautentisering.

2) Under Radera ditt konto, klick Komma igÄng.

Med tanke pÄ Àmnet erbjuder nÀsta sida en lÄng lista med skÀl till ditt Apple-konto. Dessa inkluderar att inte kunna komma Ät dina iTunes-, iBooks- och App Store-inköp, att inte kunna se dina iCloud-foton, videor och dokument.

Apple rekommenderar ocksÄ att du gör en lokal kopia eller sÀkerhetskopiering av dina data eller fÄr en kopia av dina data frÄn webbplatsen Data & Privacy för att gÄ vidare. Företaget sÀger ocksÄ att du bör logga ut frÄn dina enheter och webblÀsare och granska dina aktiva prenumerationer innan du gör en chans.

Slutligen förklarar Apple: ”Raderingen av kontot Ă€r permanent. Om du inte planerar att anvĂ€nda ditt konto för tillfĂ€llet men kan övervĂ€ga att Ă„tervĂ€nda till det i framtiden rekommenderar vi tillfĂ€llig avaktivering istĂ€llet för att radera. ”

Ta bort skÀl frÄn Apple-kontot

3) Innan du gör en begÀran om att radera ditt konto ber Apple dig ange ditt beslut med rullgardinsmenyn. Om din anledning inte finns med i listan uppmanas du att ange den.

4) Klick FortsÀtta.

5) Du fÄr ytterligare en chans att inte ta bort ditt Apple-konto permanent pÄ nÀsta sida. NÀr du har bekrÀftat ditt beslut en sista gÄng,.

Packar upp den

Om du anser att du har en legitim anledning att ta bort ditt Apple-konto, se till att du fÄr en kopia av den kontoinformationen innan du gör det. NÀr detta innehÄll Àr borta finns det inget sÀtt att hÀmta det. TÀnk pÄ detta.

Kan du tÀnka pÄ en anledning att ta bort ditt Apple-konto? LÄt oss veta nedan.