Så här tar du en skärmdump på en Windows- och Mac-dator: Steg för steg

Så här tar du en skärmdump på en Windows- och Mac-dator: Steg för steg

Om du googlar fraser som “hur man sk√§rmdumpar p√• en dator”, √§r du f√∂rmodligen fast i den olyckliga situationen d√§r du vill ta en sk√§rmdump av n√•got p√• din dator men du vet inte riktigt hur du g√∂r det.

Goda nyheter Рdet är super lätt att ta skärmdumpar på din dator. Och vi kommer att visa dig exakt hur du gör det med hjälp av inbyggd funktionalitet för både Windows och Mac.

Sedan delar vi också några bra skärmdumpsverktyg från tredje part och hur du laddar upp skärmdumpar som du tar till din WordPress-webbplats.

Så här tar du en skärmdump av din dator för Windows och Mac

Det finns lättanvända inbyggda skärmdumpsprogram på både Windows- och MacOS-operativsystemen.

Om du inte gillar utseendet på dessa program kan du använda en extern app eller ett verktyg för att ta dina skärmdumpar också.

Vi diskuterar alla tillgängliga alternativ i det här avsnittet!

Hur man tar en skärmdump på Windows

Om du är Windows-användare är det absolut enklaste sättet att ta en skärmdump av hela skärmområdet med Skärmdump -knappen, som vanligtvis finns längst upp till höger på de flesta sökord. Du kan sedan använda Ctrl + V. kortkommando för att klistra in bilden.

Men den här metoden ger dig ingen kontroll över vad du tar en skärmdump av, så du kommer förmodligen vara lyckligare med Windows inbyggda Skärmklippverktyget.

Du kan √∂ppna klippverktyget genom att s√∂ka f√∂r ‚ÄúSnipping Tool‚ÄĚ under dina program.

När du har öppnat klippverktyget kan du ta en skärmdump genom att klicka på Ny och klicka och dra för att välja det område som du vill skärmdumpa:

Du kommer då att kunna lägga till några grundläggande anteckningsalternativ från snittverktygsgränssnittet. Och du kan klicka på diskettikonen för att spara din skärmdump:

Alternativ för klippverktyg

Om du skapar en handledning f√∂r dina webbplatsbes√∂kare kommer alternativet “F√∂rdr√∂jning” att vara s√§rskilt anv√§ndbart.

Anta att du till exempel g√•r igenom hur du anv√§nder Googles verktyg f√∂r s√∂kordsplanerare och du m√•ste instruera dem att klicka p√• “Verktyg” och v√§lja “S√∂kordsplanerare” i rullgardinsmenyn.

F√∂r att g√∂ra detta, v√§lj bara ‚ÄúF√∂rdr√∂jning: 2 sekunder‚ÄĚ p√• ditt klippverktyg.

Navigera sedan tillbaka till din Google Ads-instrumentpanel, klicka p√• “Verktyg” och v√§nta p√• att klippverktyget ska f√•nga den nedrullningsbara listan.

Windows klippverktyg

Hur man tar en skärmdump på en Mac

Att ta en skärmdump på en Mac-dator är också enkelt.

Om du vill ta en sk√§rmdump av hela sk√§rmen trycker du p√• ‚ÄĚSkift + Kommando + 3‚ÄĚ.

Om du vill f√•nga en del av sk√§rmen trycker du p√• ‚ÄĚSkift + Kommando + 4‚ÄĚ. H√§rifr√•n klickar du och drar pekaren f√∂r att v√§lja det omr√•de som du vill sk√§rmdumpa.

Hur man tar skärmdump på datorn för Mac

Sist men inte minst, om du vill ta en sk√§rmdump av ett visst f√∂nster, tryck p√• ‚ÄĚSkift + Kommando + 4‚ÄĚ och mellanslagstangenten p√• tangentbordet samtidigt.

När du gör detta förvandlas din pekare till en kameraikon.

Härifrån drar du kameraikonen i ett fönster och markerar sedan och fångar den.

För att komma åt dina skärmdumpar, gå till skrivbordet. Alla dina skärmdumpar sparas här, med deras inspelningsdatum som filnamn.

Vill du ha mer flexibilitet? Tänk på ett särskilt skärmdumpsprogram

Om du vill ha mer flexibilitet Рsom möjligheten att kommentera dina skärmdumpar mer djupgående eller suddiga visst innehåll Рkommer du förmodligen vara nöjdare med ett dedikerat skärmdumpverktyg snarare än att använda operativsystemets inbyggda funktionalitet.

Vårt favoritverktyg är Greenshot Рdu kan ladda ner det här.

När du har installerat verktyget bör Greenshot starta omedelbart.

Allt du beh√∂ver g√∂ra √§r att klicka p√• “Print” eller “PtrScr” -tangenten, s√• ser du ett h√•rkors som du kan anv√§nda f√∂r att ta en sk√§rmdump.

När du har tagit din skärmdump kommer Greenshot att uppmana dig med följande alternativ:

Greenshot-alternativ

Du kan antingen spara din skärmdump eller öppna den med Greenshot bildredigerare.

Bildredigeraren låter dig beskära din skärmdump, lägga till text i den och markera delar av den. Du kan också lägga till pilar för att försköna din skärmdump:

Greenshot Editor

Ganska cool, eller hur?

Snipaste är ett annat bra alternativ som fungerar på både Windows och Mac, med en Linux-version på vägen. Många Mac-användare svär också vid Skitch.

Så här lägger du till en skärmdump på en WordPress-webbplats

Nu när du vet hur du skärmdumpar på din dator, låt oss prata om hur du kan lägga till en skärmdump på din WordPress-webbplats.

Om du någonsin har lagt till en bild på en WordPress-sida eller ett inlägg tidigare kommer du att lägga till en skärmdump enkelt Рprocessen är exakt densamma.

G√• till din WordPress-instrumentpanel ‚ÄúInl√§gg> L√§gg till nytt‚ÄĚoch klicka sedan p√• ‚ÄúL√§gg till media‚ÄĚ.

Lägga till skärmdumpar till WordPress

H√§rifr√•n, klicka p√• “Ladda upp filer” och “V√§lj filer”. V√§lj din sk√§rmdump och v√§nta tills den laddas.

WordPress Media

Klicka slutligen p√• ‚ÄúInfoga i inl√§gget‚ÄĚ. Det √§r allt som finns!

Proffstips: Se till att du l√§gger till en beskrivning i f√§ltet “Alt Text” i sidof√§ltet till h√∂ger. Detta hj√§lper Google och andra s√∂kmotorer att indexera dina bilder, vilket ger mer trafik till din webbplats.

BONUS: Se till att dina skärmdumpar laddas snabbt på WordPress

För att se till att dina skärmdumpsbilder inte saktar ner webbplatsens laddningstider. du bör optimera alla dina skärmdumpar så att de laddas så snabbt som möjligt. Medan vi har skrivit guider om hur du optimerar WordPress-bilder och använder komprimeringsinsticksprogram, är ett enklare sätt att bara använda allt-i-ett-insticksprogrammet Optimole, som hanterar implementeringen av alla dessa tips åt dig:

Ett sista ord om att ta skärmdumpar till din WordPress-webbplats

Du vet vad de säger: en bild är värt tusen ord.

Om du frågar oss är en skärmdump värt ännu mer!

Det är dags att ta med din webbplats in i 2000-talet och göra den mer användarvänlig genom att lägga till skärmdumpar var de än är relevanta.

Testa de olika metoderna som vi listade ovan och låt oss veta vilken som fungerar bäst för dig!