SÄ hÀr testar du ditt WordPress-tema mot de senaste standarderna

SÄ hÀr testar du ditt WordPress-tema mot de senaste standarderna

Undrar du om ditt WordPress-tema uppfyller den senaste standarden? Inte sÀker pÄ om utvecklaren du anstÀllde gjorde ett tillrÀckligt bra jobb? I den hÀr artikeln visar vi dig hur du testar ditt WordPress-tema mot de senaste standarderna.

Den gratis WordPress-temakatalogen har satt höga krav pÄ alla teman som skickas till katalogen. Temautvecklare som vill skicka in sina teman mÄste följa dessa standarder. Du kan testa ditt tema mot dessa standarder för att se hur bra ditt tema Àr.

Videohandledning

Prenumerera pÄ WPBeginner

Om du inte gillar videon eller behöver fler instruktioner, fortsÀtt lÀsa.

Det första du behöver göra Àr att installera och aktivera plugin för temakontroll. Vid aktivering mÄste du besöka Utseende »Temakontroll att se det i aktion.

VÀlj helt enkelt temat frÄn rullgardinsmenyn och tryck pÄ kryssrutan. Theme Check kommer att testa ditt tema mot de senaste WordPress-utvecklingsstandarderna. NÀr det Àr klart visar det varningarna som det hittades under testerna.

Obs! Plugin pÄminner dig om att aktivera felsökningslÀget för tematestning. LÀgg bara den hÀr raden i din wp-config.php-fil för att aktivera WP_Debug:


define( 'WP_DEBUG', true );

Vilka Àr standarderna som detta plugin kontrollerar?

Theme Check har utformats för att hjÀlpa temautvecklare samt temagranskare att testa WordPress-teman mot Theme Review-riktlinjerna. Dessa riktlinjer ger en standarduppsÀttning av minimikrav för att ett tema ska övervÀgas för inkludering i den kostnadsfria WordPress-temakatalogen.

Observera att dessa varningar och tester kanske inte Ă€r viktiga om du arbetar med ett tema för en klient eller för ditt eget personliga bruk. Å andra sidan, om du funderar pĂ„ att slĂ€ppa ditt tema för andra att anvĂ€nda, Ă€r det en bra idĂ© att kontrollera att ditt tema uppfyller minimikravet pĂ„ funktioner.

Vi hoppas att den hÀr artikeln hjÀlpte dig att lÀra dig att kontrollera ditt WordPress-tema mot de senaste standarderna. Du kanske ocksÄ vill kolla in vÄrt fuskblad för WordPress-temautveckling för nybörjare.

Om du gillade den hÀr artikeln, prenumerera sedan pÄ vÄr YouTube-kanal för WordPress-sjÀlvstudier. Du kan ocksÄ hitta oss pÄ Twitter och Google+.