SÄ hÀr visar du endast förÀldrakategori i din WordPress Post Loop

SÄ hÀr visar du kategorin Endast barn i ditt WordPress Post Loop

NĂ€r du anvĂ€nder mallfunktionen i ditt WordPress-tema visar den bĂ„de förĂ€ldrakategorin och eventuella underordnade / underkategorier under den. Om du skapar en webbplats som anvĂ€nder mĂ„nga underkategorier för att kategorisera innehĂ„llet kan detta bli ett problem eftersom kod kommer att skapa mycket röran. Till exempel kommer den att visas som “Filed in Blogs, Genesis Framework, 2 Column Theme etc”. TyvĂ€rr har inga valfria parametrar som underordnad = 0 eller djup = -1. NĂ€r vi skapade vĂ„rt WordPress-galleri var det en av de frĂ„gor vi var tvungna att hantera. I den hĂ€r artikeln visar vi dig hur du endast visar förĂ€ldrakategori i din WordPress-inlĂ€ggsslinga.

Öppna bara din single.php-fil eller nĂ„gon annanstans som du vill anvĂ€nda den hĂ€r koden och ersĂ€tt sedan följande kod eller nĂ„got liknande den:

<?php the_category(', '); ?>

med den hÀr koden:

<?php $parentscategory ="";
foreach((get_the_category()) as $category) {
if ($category->category_parent == 0) {
$parentscategory .= ' <a href="' . get_category_link($category->cat_ID) . '" title="' . $category->name . '">' . $category->name . '</a>, ';
}
}
echo substr($parentscategory,0,-2); ?>

Nu kan du bara visa förÀldrakategorin i din WordPress-inlÀggsslinga. Se till exempel bilden i exemplet:

VÄr frÄga med galleriet var inte sÄ mycket skrÀp, utan snarare var det att se till att vÄrt webbplatssedlingsformulÀr som drivs av Gravity Forms kan fÄnga all data och lagra det som ett postutkast, sÄ det kan göra vÄra redaktörers jobb mycket enklare. TyvÀrr stöder inte Gravity Forms anpassad taxonomi eftersom det skulle ha sparat besvÀret, men pÄ grund av bristen pÄ den funktionen var vi tvungna att anvÀnda koden ovan. Var och en av vÄra galleriartiklar har tvÄ kategorier associerade med den (förÀldrakategori: webbplatsgenre och underordnad kategori: temaram som den anvÀnder). I vÄr nÀsta artikel kommer vi att dela hur du bara kan visa barnkategori i din WordPress Post Loop. HÄll dig uppdaterad och se till att du skickar din WordPress-webbplats till vÄrt WordPress-galleri.

Referenser:

the_category
Ericulous