SafeShutdown hjÀlper semi-untethered jailbreak anvÀndare att undvika re-jailbreaking pÄ grund av ett dött batteri

SafeShutdown hjÀlper semi-untethered jailbreak anvÀndare att undvika re-jailbreaking pÄ grund av ett dött batteri

Om du gungar en semi-untethered jailbreak som Electra, Àr du troligen bekant med besvÀret med att köra verktyget igen via en trÄdbunden anslutning till din dator varje gÄng du startar om enheten.

Du kan styra majoriteten av handenheterna genom att bara hÄlla den igÄng hela tiden, men den ena situationen dÀr du inte kan Àr nÀr handenheten tar slut pÄ batteriet. Lyckligtvis dubbade en ny jailbreak-tweak SafeShutdown av iOS-utvecklare syftar till att göra detta till en mindre smÀrtsam upplevelse.

Precis som namnet antyder försöker SafeShutdown att stÀnga av enheten pÄ ett sÀkert sÀtt nÀr dess batteriström blir för lÄg, och det gör det utan att tvinga dig att köra om ditt jailbreak-verktyg.

Tweak uppnÄr sitt mÄl att bevara ditt jailbroken-tillstÄnd genom att förhindra att din enhet stÀngs fysiskt. IstÀllet bibehÄller den din ÄterstÄende batteriström med ett ultra-lÄgt energilÀge som i slutÀndan gör handenheten oanvÀndbar tills den laddas över en anvÀndarkonfigurerad procentsats.

Ultra-low power-tillstÄndet infört av SafeShutdown genomför alla följande försÀkringar:

I det hÀr tillstÄndet anvÀnder din enhet sÄ lite av sin ÄterstÄende batteriström som möjligt. Tanken hÀr Àr att förhindra att din enhet dör innan den faktiskt gör det, sÄ du bör konfigurera en bekvÀm batteriprocent för att utlösa tweak som fungerar för dig.

NÀr du har laddat enhetens batteri till en bekvÀm nivÄ kommer din handenhet att ÄtervÀnda till ett jailbroken-tillstÄnd och du behöver inte ansluta till en dator för att köra igen jailbreak-verktyget eftersom handenheten aldrig startade om sig sjÀlv.

Du hittar en instÀllningsruta i appen InstÀllningar för SafeShutdown efter installation:

HĂ€r kan du:

Vi gillar sÀrskilt hur utvecklaren innehÄller skydd för att förhindra att du lÄses utanför din enhet. Varningsmeddelandena Àr till exempel oerhört anvÀndbara eftersom du aldrig kommer att bli överraskad nÀr SafeShutdown tvingas göra sitt.

Men Ànnu viktigare, du kan anvÀnda nödvakningsfunktionen för att kringgÄ SafeShutdown nÀr den Àr aktiverad, en funktion som bör vara till nytta nÀr du inte har nÄgot annat alternativ Àn att anvÀnda ÄterstÄende batteri pÄ din enhet för att ringa 911 eller ringa till en annan nödkontakt.

Det verkar som om det kan vara en otrolig idĂ© för vissa jailbreakers, men det var aldrig sĂ„ svĂ„rt att Ă„terköra jailbreak-verktyget i första hand. ÄndĂ„ kan tweak Ă€ndĂ„ vara till nytta för dem som hĂ„ller sig borta frĂ„n datorn under lĂ„nga perioder eller bara hatar omjailbreaking-processen i en semi-otrĂ€ngad miljö.

Om du Àr intresserad av att prova SafeShutdown sjÀlv kan du göra det ladda ner den gratis frÄn Cydias BigBoss-förvar. Efter installationen mÄste du betala $ 1,99 frÄn instÀllningsfönstret för tweak för att aktivera det.

SafeShutdown har testats pÄ en jailbroken iPhone X som kör iOS 11.3.1 och ska fungera pÄ alla jailbroken iOS 11-enheter. Var medveten om att din körstrÀcka kan variera.

Vad tycker du om SafeShutdown-tweak? LÄt oss veta i kommentarfÀltet nedan.