SÀkerhetsforskare Brandon Azad slÀpper iOS 11.2.6-11.4-centrerad exploatering

FreeTheSandbox söker nu efter testare med iOS 13.5.1-13.7-enheter

Tidigare denna vecka tillkÀnnagav den kÀnda sÀkerhetsforskaren Ian Beer planer pÄ att slÀppa en iOS 11.4.1-kompatibel exploatering till allmÀnheten. Men som det verkar Àr han inte den enda personen som packar exploater för Apples mobila operativsystem.

Ansluter sig till den senaste exploateringscentrerade uppstÄndelsen Àr en sÀkerhetsforskare vid namn Brandon Azad, som nyligen slÀppte en iOS 11.2.6-11.4-kompatibel exploatering pÄ GitHub tillsammans med nÄgra praktiska begrÀnsningar.

Som GitHub-beskrivningssidan avslöjar lappade Apple Azads utnyttjande i iOS 11.4.1, vilket Àr nÄgot olyckligt med tanke pÄ hur Beer kommande utnyttjar omfattar iOS 11.4.1.

Oavsett, att ha sÄ mÄnga exploateringar som presenteras pÄ sÄ kort tid borde göra en ivrig fÀngelsebrytare upphetsad. Dessa exploateringar Àr en viktig komponent i utvecklingen av jailbreak-verktyg, och utan dem skulle vi inte ha nÄgot sÀtt att ta full kontroll över vÄra telefoner.

I synnerhet har Beer inte publicerat sitt iOS 11.4.1-kompatibla utnyttjande Ànnu, och det har inte gjorts nÄgra meddelanden frÄn nÄgot officiellt jailbreak-team som anger ett uppdaterat verktyg med stöd upp till iOS 11.4.1.

Hittills Àr Electra det senaste offentliga jailbreak som finns tillgÀngligt och stöder endast iOS 11.0-11.3.1. SÀkerhetsforskare med Ali Security visade nyligen ett ojÀmnt jailbreak för iOS 12, men det Àr osannolikt att det nÄgonsin kommer att slÀppas för allmÀnheten.

Med sÄ mÄnga exploater som tar sig in i allmÀnhetens hÀnder, Àr du glada att se vad som kan bli av framtida jailbreak-utveckling? LÄt oss veta i kommentarfÀltet nedan!