Samsung kunde meddela mer information om sin hopfÀllbara telefon i november

Samsung kunde meddela mer information om sin hopfÀllbara telefon i november

DJ Koh, verkstÀllande direktör för Samsungs mobildivision, har bekrÀftat till CNBC att företagets hopfÀllbara telefon nÀrmar sig att bli verklighet. I sjÀlva verket kan enheten avslöjas strax efter Apples iPhones frÄn 2018 slog butikshyllor runt om i vÀrlden.

I sin mĂ„ndagsskĂ€mt sa Samsung-chefen att den nya telefonen kan presenteras vid företagets utvecklarkonferens i november i San Francisco, Kalifornien. Men han skulle inte sĂ€ga nĂ€r produkten kan lanseras. Kallade utvecklingsprocessen “komplicerad”, sĂ€ger Koh att företaget har “nĂ€stan avslutat” det.

Till CNBC sa han:

Du kan anvĂ€nda de flesta anvĂ€ndningarna … pĂ„ vikbar status. Men nĂ€r du behöver blĂ€ddra eller se nĂ„got kan du behöva lĂ€gga upp det. Men till och med utvecklat, vilken typ av fördelar ger det jĂ€mfört med tabletten? Om den utvecklade upplevelsen Ă€r densamma som surfplattan, varför skulle de (konsumenterna) köpa den?

I augusti berĂ€ttade Koh för Business Insider att produkten var ”inte lĂ„ngt borta” och skulle förvĂ„na konkurrenterna, inklusive Apple.

Det Àr ocksÄ ryktet att iPhone-tillverkaren arbetar pÄ en hopfÀllbar telefon, Àven om vi kanske inte ser det pÄ minst tvÄ Är. I oktober förra Äret sa namnlösa branschkÀllor att LG fick i uppdrag att utveckla en böjbar OLED-skÀrm för en framtida iPhone. En mÄnad senare tilldelades Apple ett patent pÄ en hopfÀllbar telefon som ursprungligen skickades in till USA: s patentkontor i september 2016.

Det blir intressant att se hur Samsungs hopfÀllbara telefon ser ut. Apples reaktion pÄ det kommer ocksÄ att förvÀntas mycket.

Som en pÄminnelse Àr Apples plan att tillkÀnnage sin nya iPhone-serie under ett evenemang pÄ Apple Park Campus onsdagen den 12 september. Tre nya iPhones förvÀntas lanseras vid evenemanget, tillsammans med en fjÀrde generationens Apple Watch.

Skulle du köpa en hopfÀllbar telefon? LÄt oss veta i kommentarerna nedan.