Samsung presenterar Not 9: 4000 mAh batteri, 6,4 ″ skärm, S Pen med Bluetooth-kontroll, mer

Samsung presenterar Not 9: 4000 mAh batteri, 6,4 ″ skärm, S Pen med Bluetooth-kontroll, mer

Samsung Electronics idag vid presshändelsen Unpacked 2018 meddelat nästa generations Galaxy Note 9-phablet tillsammans med nya smartwatch-modeller. Den nya anteckningen har en 6,4-tums 2960 × 1400 Super AMOLED-baserad Infinity-skärm, ett 4000 mAh batteri hela dagen, snabbare interna enheter, mer lagringsutrymme och en uppgraderad S Pen-penna med Bluetooth LE-stöd för saker som att utlösa foton, kontrollera bildspel och medieuppspelning och så vidare.

Möt den nya anteckningen

Enheten är något smalare, högre och 0,2 mm tjockare än not 8.

Anmärkning 9 inkluderar också högre AKG-högtalare, en USB-C-port för laddning och dataöverföring, ett 3,5 mm hörlursuttag, en fingeravtrycksläsare på baksidan, Samsungs värdelösa irisskanner på framsidan, IP68-rater-vatten och dammtät , den snabbare LTE Cat.18-standarden (upp till 1,2 gigabit per sekund) och mer.

Not 9 levereras med Android 8.1. Eftersom Google tidigare i veckan började göra den senaste Android 9 Pie tillgänglig för tillverkare kommer kunderna att kunna uppdatera sin not 9 till Android 9.

Inkrementella förbättringar

Den nya noten ser väldigt ut som den tidigare modellen och förpackas i samma 12-megapixel kameramodul med dubbla bländare som finns på den tidigare generationens not 8.

Kameran använder intelligens för att identifiera element i ett foto, som scen och motiv, för att automatiskt klassificera det i en av 20 kategorier och omedelbart optimera det baserat på kategorin, inte till skillnad från iPhone X. Och tack vare en ny funktion som heter Flaw Detection, telefonen låter dig veta om fotot du just tog är suddigt, motivet blinkar, det finns en fläck på linsen eller att bakgrundsbelysningen påverkar bildens kvalitet.

Beroende på marknaden drivs den nya phableten av antingen Qualcomms Snapdragon 845-oktakärnprocessor eller Samsungs egen Exynos-system på tio nanometer-on-a-chip med antingen 6 GB eller 8 GB LPDDR4 RAM. Ett nytt system för kylning av vattenkol säkerställer att huvudchipet fungerar bra när du spelar resurskrävande titlar som Fortnite.

Kolla in reklamfilmen som ingår nedan.

Det inbyggda 4000 mAh-batteriet är det största någonsin i en Galaxy-flaggskeppstelefon.

Bluetooth-penna

S Pen, Samsungs stylus, kommer nu i gult och har inbyggt trådlöst Bluetooth Low Energy-nätverk som gör att den kan användas som fjärrkontroll för kamera, pausa och återuppta mediaspelning och mer. Tack vare en SDK kommer utvecklare att kunna integrera S Pen-funktionalitet i sina appar.

Liksom andra Galaxy-enheter stöder den nya anteckningen Samsungs DeX-dockningsstationer som låter kunderna använda telefonen som en stationär dator med en mus och tangentbord och en USB-C till HDMI-adapter.

Nya Samsung-klockor och HomePod-rival

Samsung presenterade också andra godsaker, som en ny LTE-smartklocka som ser ut som den verkliga affären med sin cirkulära yta och ram, sin egen version av Apples elusive AirPower Qi vitladdare som kan ladda klockan och telefonen samtidigt, ett varumärke- nya Galaxy Home smarthögtalare som drivs av Bixby och med Spotify och mer.

De som missade det stora lanseringsevenemanget kan titta på YouTube-videon inbäddad precis ovan för att se en omspelning av showcase i sin helhet.

Not 9 prissättning och tillgänglighet

Finns i 6 GB RAM / 128 GB lagringsutrymme (kan utökas till 512 GB via microSD) och 8 GB RAM / 256 GB lagringssmak (utökningsbart till 1 TB via microSD-kort), respektive prissatta till $ 999 och $ 1300, den nya Galaxy Note 9 kan fås i Midnight Black , Lavendel Purple och Metallic Copper med matchande S Pen, samt Ocean Blue med en gul S Pen.

Förbeställningar börjar fredagen den 10 augusti, före tillgänglighet i detaljhandeln den 24 augusti på utvalda marknader.

Tankar om Samsungs senaste flaggskepp?