Samsung, som Apple, förvÀntas snart storstora sin telefonuppstÀllning

Samsung Logo

I höst kommer sannolikt Apple att introducera tre nya iPhones, inklusive en andra generationens 5,8-tums iPhone X, en helt ny 6,1-tums LCD-iPhone och 6,5-tums “iPhone X Plus. För att hĂ„lla jĂ€mna steg förvĂ€ntas Samsung lansera tre nya Galaxy S10-modeller i början av nĂ€sta Ă„r med liknande skĂ€rmstorlekar, enligt Business Insider.

Enligt den kÀnda Apple-analytikern, Ming-Chi Kuo frÄn TF International Securities, kommer S10-sortimentet som tillkÀnnages 2019 komma med tre modeller: en med en 5,8-tums skÀrm, en med en 6,1-tums skÀrm och en med en 6,4- tum skÀrm.

Den kanske viktigaste nya funktionen som kommer till Samsungs senaste mobiltelefoner Ă€r troligen ett “fingeravtryck pĂ„ skĂ€rmen” eller “FOD” -lĂ€saren. Som namnet antyder kommer det hĂ€r verktyget att tillĂ„ta anvĂ€ndare att skanna fingret genom att placera det pĂ„ skĂ€rmen.

De tvĂ„ avancerade S10-modellerna ska levereras med “ultraljud FOD” -funktionen, medan den mindre Galaxy S10 kommer att ha fingeravtryckssensorn pĂ„ sidan av enheten. För nĂ€rvarande har S9 och S9 Plus en fingeravtryckslĂ€sare pĂ„ enhetens baksida.

S10-serien kan ocksÄ innehÄlla en sÄ kallad 3D-sensing-kamera.

Kuo förvĂ€ntar sig att Samsung “aggressivt” ska annonsera FOD nĂ€r de nya enheterna kommer nĂ€sta Ă„r. NĂ€r allt kommer omkring Ă€r ett “fingeravtryck pĂ„ skĂ€rmen” inte nĂ„got som Apple planerar att matcha nĂ€r som helst snart.

2018 iPhones, tillsammans med de utlovade 2018 iPad Pro-modellerna, förvÀntas alla ha Face ID för autentiseringsÀndamÄl. Den tekniken, som ersÀtter Touch ID, Àr för nÀrvarande exklusiv för iPhone X.

För att hĂ„lla sina nuvarande kunder nöjda Ă€r det utan tvekan i Samsungs intresse att hĂ„lla jĂ€mna steg med Apple över smarttelefonens skĂ€rmstorlekar. ÄndĂ„ kan jag inte se hur detta hjĂ€lper företaget att fĂ„ nya kunder, sĂ€rskilt de frĂ„n Apple.

PÄ grund av svag Galaxy S9-försÀljning kan Samsung introducera S10 pÄ Consumer Electrics Show (CES) i januari. Men först kommer den att tillkÀnnage sin andra smarta smartphone, Galaxy Note 9, i början av nÀsta mÄnad.

Under tiden bör Apple meddela sin iPhone-serie 2018 i början av september.

Skulle du köpa en Samsung-enhet bara för att fÄ ett fingeravtryck pÄ skÀrmen?