Samsung vill hjÀlpa till med att göra Apples A13 iPhone-chip 2019

Samsung Logo

Det har gĂ„tt Ă„r sedan Samsung tog tag i nĂ„gon av Apples processorer. Det kan börja förĂ€ndras 2019 dĂ„ företaget spelar för nĂ„gra av Apples “A13” -chipprocessorer, enligt DigiTimes.

Under de senaste Ären har Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) dominerat processortillverkning för mobila enheter. Det förvÀntas fortsÀtta i Är eftersom det har sÀkrat stora kontrakt i 7 nm processutrymme frÄn företag som HiSilicon, Qualcomm, AMD, Nvidia och naturligtvis Apple.

FramÄt kan dock Samsung Äterigen spela en roll.

KĂ€llor noterar att företaget har övertrĂ€ffat TSMC “med att starta den officiella produktionen av EUV 7nm + -processen, instĂ€lld pĂ„ andra halvĂ„ret 2018, och försöka fĂ„ tillbaka order frĂ„n Apple 2019.”

Detta kommer dock inte att hÀnda över natten. Trots att man sÀnkte sina gjuterikurser med 20 procent för att locka kunder som Apple, har Galaxy-tillverkaren hittills haft lite svar pÄ grund av riskerna.

Som DigiTimes förklarar:

Men industriövervakare sa att EUV 7nm-processen innebÀr avkastningsproblem och kvalitetsrisker, och Àven TSMC har Ànnu inte helt tagit upp riskerna och kommer bara att helt integrera EUV-tekniken i 5nm-noden.

Vid en tid var Samsung den exklusiva tillverkaren av Apples A-serie-processorer för iPhones och iPads. Ökad konkurrens och juridiska strider tvingade dock Apple att leta nĂ„gon annanstans. Idag har TSMC ett monopol hĂ€r, vilket kan vara en bra anledning för Apple att leta igen nĂ„gon annanstans. Genom att föra Samsung tillbaka i veckan skulle Apple kunna tvinga ner chippriserna.

Ledsen inte för Samsung, som fortfarande Àr en viktig Apple-partner. Det sydkoreanska företaget Àr den exklusiva leverantören av OLED-skÀrmar för iPhone X. Den rollen förvÀntas fortsÀtta och expandera för iPhones 2018. UppstÀllningen kommer sannolikt att innehÄlla minst tvÄ OLED-modeller, kanske tre. Alla tre blivande modeller kunde komma i september.