Se upp Apple, Spotify för Podcasts lanseras i beta

Se upp Apple, Spotify för Podcasts lanseras i beta

Spotify visar lite podcast-kÀrlek genom att introducera en Spotify för Podcasters betaprogram. Genom plattformen kan podcast-skapare lÀgga till sina befintliga program i streamingtjÀnsten för musik och göra dem tillgÀngliga för Spotifys 180 miljoner lyssnare runt om i vÀrlden.

NÀr de vÀl har gÄtt med i beta kommer podcasters att se deras nuvarande och framtida program automatiskt lÀnkade pÄ Spotify nÀr de laddas upp via sin vÀrd eller aggregator. DÀrifrÄn kan vÀrdar se daglig statistik som inkluderar lyssningsdemografi, plats, engagemang och mer.

Sedan 2015 har Spotify erbjudit podcasts. Detta Àr dock första gÄngen tjÀnsten öppnar den för alla. Som en del av beta erbjuder Spotify inte att vara vÀrd för podcaster. IstÀllet ser anvÀndarna en lÀnk till podcastflödet.

Enligt StatistaApples iTunes dominerar podcasts-marknaden med en andel pÄ 50 procent i USA. Spotify följer med 36 procent. Apple meddelade i juni finns det 550 000 podcasts pÄ iTunes.

För podcasters Àr Spotifys drag ett viktigt steg som kan göra enskilda podcasts mycket mer populÀra. Tiden kommer att avgöra om flytten tillÄter Spotify att köra Apple pÄ marknaden.

Om du Ă€r podcaster vill vi höra frĂ„n dig? Är du nöjd med Spotifys drag? LĂ„t oss veta i kommentarerna nedan.

Du kan ladda ner Spotify Music-appen i App Store.