SEMrush Review 2020: Är det verkligen vĂ€rt pengarna?

SEMrush Review 2020: Är det verkligen vĂ€rt pengarna?

ÖvervĂ€ger du att anvĂ€nda SEMrush för SEO eller digital marknadsföring / analys? I vĂ„r praktiska SEMrush-recension hjĂ€lper vi dig att avgöra om det hĂ€r verktyget Ă€r rĂ€tt för dig.

Vi diskuterar varje funktion och ser vilka delar av SEMrush som gör det till en lönsam lösning för vissa företag.

Med tanke pÄ att den billigaste planen Àr $ 100 per mÄnad, kommer vi ocksÄ att prata om huruvida SEMrush Àr vÀrt investeringen för ditt företag. Det Àr dyrt, men det kan ge de nycklar som krÀvs för att avsevÀrt öka dina vinster.

Till att börja med, ta en titt pÄ följande diagram för att förstÄ hur vi kÀnner för SEMrush i de primÀra kategorierna:

SEMrush recension

PrissÀttning Funktioner UI RangspÄrning Nyckelordforskning Konkurrentanalys
⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐⭐

Som du kan se Àr prissÀttning det största problemet med SEMrush. Men nÀstan alla andra kategorier stÄr starka och kan ge det boost du behöver för att tjÀna mer pengar.

VÄr fullstÀndiga SEMrush-recension

Om du Àr intresserad av de grusiga detaljerna och hur vi gör varje omrÄde för SEMrush, fortsÀtt lÀsa för att se en djupgÄende SEMrush-recension.

Översikt över de bĂ€sta funktionerna

En av de största fördelarna med att ha en SEO- och nyckelordsanalys som SEMrush i din verktygslÄda Àr att du förmodligen inte fÄr slut pÄ funktioner för att förbÀttra ditt företag. En mÄnad kan du börja undersöka konkurrentanalys, nÀsta mÄnad kan du utforska nÄgot helt annat.

Som sĂ„dan Ă€r funktionslistan frĂ„n SEMrush ganska lĂ„ng. ÄndĂ„ Ă€r det dessa funktioner som vi tycker Ă€r viktigast / imponerande:

DomÀn- och nyckelordsanalys med historisk data och nyckelordsmÀtvÀrden som uppdateras regelbundet. Konkurrensanalys som anvÀnder element som marknadsundersökningar, trafik och konkurrens benchmarking. Projektledning, dÀr du utvecklar en plan för att kontrollera sökord, spÄra dessa nyckelord och analysera ett brett utbud av andra element för ditt varumÀrke, till exempel sociala profiler och sökmotorresultat. Mycket avancerade rapporter som du kan skicka till andra intressenter i ditt företag (eller kunder). Rapporterna inkluderar alternativ för vit mÀrkning, varumÀrke och schemalÀggning. En fullstÀndig marknadsföringsplattform för innehÄll som granskar ditt innehÄll och tÀvlingens innehÄll ocksÄ. Du kan spÄra inlÀgg och arbeta med SEO-innehÄllsmallar, samtidigt som du hittar rÀtt Àmnen att undersöka. En lokal modul för SEO-listhantering som anvÀnder lokal ranking, spÄrning och andra omrÄden som lokala vÀrmekartor och kundgranskningshantering. Dessa funktioner kostar extra.

SEMrush-prissÀttning

NÀr du bestÀmmer dig för om du ska betala för SEMrush kan du initialt hÄna tanken pÄ att betala minst $ 100 per mÄnad för ett SEO-verktyg. SEMrush har dock funktioner som du inte kan hitta nÄgon annanstans, och var och en av funktionerna Àr sÀrskilt utformade för att ge dig en avkastning pÄ din investering.

Det beror verkligen pĂ„ var ditt företag befinner sig för nĂ€rvarande. Är du i ett tidigt skede med en stram budget? SEMrush kanske inte Ă€r för dig just nu. Men snabbt vĂ€xande varumĂ€rken med nĂ„got kassaflöde borde inte ha nĂ„gra problem som motiverar detta köp.

HÀr Àr vad du kan förvÀnta dig av prissÀttningsplanerna:

Proffs – 99,95 USD per mĂ„nad. Designad för mindre företag och nystartade företag. Guru – 199 USD per mĂ„nad. AnstĂ€ndigt för byrĂ„er och medelstora företag.Företag – $ 399,95 per mĂ„nad. BĂ€st för byrĂ„er, stora företag och e-handel. Företag – Anpassad prissĂ€ttning som stĂ€lls in nĂ€r du konfigurerar ditt anpassade grĂ€nssnitt. Detta Ă€r för stora, snabbt skalande varumĂ€rken.

SEMrush-prissÀttning

Dessa Àr mÄnadspriser. Du kan spara 16% om du vÀljer den Ärliga betalningsplanen.

Det finns ocksÄ en gratis testversion som lÄter dig testa gratis under en kort tid.

Extra (valfria) kostnader

Det finns nÄgra andra valfria kostnader att tÀnka pÄ:

Extra anvĂ€ndare – Börjar med ytterligare $ 70 per mĂ„nad och anvĂ€ndare. Konkurrerande intelligens tillĂ€gg – 200 dollar per mĂ„nad för trafikanalys, en marknadsutforskare och mer. GrundlĂ€ggande lokal notering – 20 USD per mĂ„nad för distribution av företagsinformation och mer. Premium lokal listhantering – $ 40 per mĂ„nad för allt i grundplanen plus lokal vĂ€rmekartlĂ€ggning och möjligheten att svara pĂ„ kundrecensioner.

AnvÀndargrÀnssnitt

LÄt oss nu gÄ in i den mer praktiska delen av vÄr SEMrush-recension.

Det rĂ„der ingen tvekan om det, SEMrush-instrumentpanelen Ă€r skrĂ€mmande. Det tar dock inte lĂ„ng tid att leka med verktygen och förstĂ„ var allt ligger. Det Ă€r som Excel eller Photoshop – du kommer aldrig att anvĂ€nda alla funktioner, men det Ă€r trevligt att ha dem nĂ€r ditt företag vĂ€xer.

Instrumentpanelen har flera moduler för att analysera dina domÀner och kontrollera trafik. Du kan ocksÄ skriva in nyckelord för att spÄra dem under lÀngre perioder.

nyckelord översikt

Sammantaget Àr allt i sikte nÀr du Àr pÄ SEMrush-instrumentpanelen. Det Àr en skattkista av funktioner som du hela tiden kan arbeta med.

domÀnöversikt

Vi gillar Àven kundsupport och instrumentbrÀdesresurser. SEMrush innehÄller lÀnkar till alla kundsupportuttag och du fÄr lite tips nÀr du blÀddrar över funktioner och förklarar vad var och en gör. För att inte tala om, den direkta kundsupporten Àr bara ett klick bort.

tips

RangspÄrning

Rank tracking frÄn SEMrush kombinerar rapporter och SEO-kontrollverktyg för att avslöja hur bra din webbplats gör jÀmfört med andra i din bransch.

De flesta av dessa verktyg ligger under Projekt fliken i SEMrush. Med On-Page SEO Checker kan du ladda upp och lÀnka till alla dina webbsidor. DÀrefter ger det förslag pÄ hur du kan förbÀttra din SEO.

Verktygen för rangspÄrning Àr ocksÄ bra för innehÄllsmarknadsföring, eftersom du kan skriva in specifika nyckelord och se hur dina sidor och blogginlÀgg rankas nÀr genomsnittliga anvÀndare söker efter dessa nyckelord.

postionsspÄrning - SEMrush-granskning

Sammantaget verkar SEMrush-spÄrningsfunktionerna intuitiva och kraftfulla nog för att du hela tiden ska kunna hÄlla koll pÄ hur bra du rankar i sökmotorerna. Du fÄr ocksÄ bonusen för spÄrning av sociala medier.

Nyckelord forskning

Nyckelordsforskning i SEMrush verkar förvirrande först, men det Àr i grunden en avancerad version av Googles sökordsplanerare.

nyckelord översikt

Din forskning börjar med att skriva in potentiella nyckelord. SEMrush visar sedan sökvolymnummer och trender, tillsammans med förslag pÄ nyckelord som kan vara lÀttare att rangordna efter.

nyckelordsvarianter - SEMrush-granskning

Du kan söka efter breda, exakta och frasord, som alla Àr utmÀrkta för att hitta nyckelord som du kanske inte har tÀnkt pÄ tidigare.

Verktyg för konkurrentanalys

SEMrush-sökordsförslaget och rankningsverktygen för sökmotorer Àr av hög kvalitet, men SEMrush utmÀrker sig verkligen med konkurrentanalys.

Det Àr det ultimata spioneringsverktyget dÀr du skriver in nyckelord och sedan jÀmför SEMrush flera konkurrerande webbplatser med din webbplats. Den visar de högst rankade sökorden frÄn alla dessa webbplatser, med information om huruvida du kan tÀvla genom att rikta in dig pÄ dessa sökord.

Det finns ocksÄ en funktion som heter Market Explorer. I huvudsak tar Market Explorer din webbplats och avslöjar liknande webbplatser. Du kan se hur dessa andra webbplatser fÄr sin trafik och upprÀtta en plan för att fokusera pÄ saker som remisser, sökning eller social marknadsföring.

konkurrentanalys

Slutligen njuter vi av Àmnesforskningsfunktionen, dÀr du söker efter ett nyckelord och sedan ser en stor tankekarta och en lista med rubrikerna som kommer frÄn din tÀvling om det Àmnet. Det Àr ett av de bÀsta alternativen jag nÄgonsin har sett för att skapa Àmnen för blogginlÀgg, se hur det Àr en direkt titt pÄ din tÀvling.

sökordsrekommendationer - SEMrush-granskning

VĂ„r slutliga SEMrush-analys

Innan vi sammanfattar vÄr recension, ta en titt pÄ jÀmförelsetabellen en gÄng till.

PrissÀttning Funktioner UI RangspÄrning Nyckelordforskning Konkurrentanalys
⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐ ⭐⭐⭐⭐⭐

Om du fortfarande kÀmpar med huruvida din organisation kan dra nytta av SEMrush, ta en titt pÄ vÄra slutliga förslag nedan.

GĂ„ med SEMrush om …

Du driver ett litet eller medelstort företag med en anstÀndig budget. Du driver en webbutik. Du hanterar ett stort varumÀrke som snabbt skalas. Du letar efter de bÀsta konkurrentanalysverktygen pÄ marknaden. Du vill ha förstklassiga SEO- och marknadsföringsfunktioner som alla Àr förpackade i en lÀttförstÄelig svit. Du behöver ett verktyg för att hitta sökordsförslag och förbÀttra din marknadsföring av innehÄll. Du vill ocksÄ ha bonusen att fÄ nÄgra sociala medieanalysfunktioner.

Hoppa över SEMrush om …

Du Àr strÀckt för kontanter och kan hitta billigare eller gratis sÀtt att fÄ liknande resultat. Du vill hellre hÄlla dig till en enklare metod för sökordsförslag och spÄrning. Du tycker inte att grÀnssnittet Àr tilltalande. Detta Àr en personlig preferens, men du kan enkelt testa SEMrush-gratisversionen och sedan jÀmföra den med en liknande lösning som Ahrefs.

Om du vill se nÄgra andra alternativ för sökordsforskningsdelen av SEMrushs funktioner, kolla in vÄr samling av de bÀsta sökordsforskningsverktygen.

Eller om du har en kort budget och Àr rÀdd av SEMrushs priser, kanske du ocksÄ vill blÀddra bland vÄra samlingar av gratis sökordsverktyg och gratis SEO-verktyg. De Àr inte lika bra som SEMrush, men de fungerar i nypa om din budget Àr begrÀnsad.

* Det hÀr inlÀgget innehÄller anslutningslÀnkar, vilket innebÀr att om du klickar pÄ en av produktlÀnkarna och sedan köper produkten fÄr vi en provision. Inga bekymmer men du betalar fortfarande standardbeloppet sÄ det kostar inget frÄn din sida.