SEO-checklista: Hur laddar du dina blogginlÀgg för sökbarhet

SEO-checklista: Hur laddar du dina blogginlÀgg för sökbarhet

Undrar du nÄgonsin om du kan fÄ bÀttre Google-rankningar utan att spendera större delen av din tid pÄ att skapa lÀnkar? Visste du att Google anvÀnder mÄnga högeffektiva rankningssignaler baserat pÄ ditt innehÄll? Denna SEO-checklista visar hur du enkelt kan optimera dina blogginlÀgg för bÀttre söksynlighet.

Under de senaste Ären har Google arbetat aktivt med sin RankBrain-algoritm. Det Àr bokstavligen en. Algoritmen tar hÀnsyn till signaler som anvÀndarens avsikt, tid pÄ en sida och om dina sidor laddas tillrÀckligt snabbt.

Sammanfattningsvis prioriterar Google aktivt innehÄll som skapats för riktiga anvÀndare.

Hur anvÀnder jag denna SEO-checklista?

Den hÀr artikeln ger dig en klar förstÄelse för hur du skriver bÀttre blogginlÀgg. Du behöver inte heller förbinda dig till hela checklistan. Leta efter omrÄden som du kanske saknar och anvÀnd de nÀmnda tipsen pÄ lÀmpligt sÀtt. Resultaten talar för sig sjÀlva!

LĂ„t oss komma till det.

FullstÀndig SEO-checklista 2020

HĂ€r Ă€r din fullstĂ€ndiga checklista …

Perform 1. Utför noggrann sökordsforskning

Nyckelord Àr bröd och smör för hela SEO-spelet. Och var sÀker, det traditionella sÀttet att anvÀnda nyckelord Àr inte lÀngre tillrÀckligt. Stora sökord med en enorm mÄnadsvis sökvolym har övermÀttats i flera Är.

Men det Àr inte allt dÄligt.

Det finns tvÄ nya nyckelordsgrenar som du borde anvÀnda i ditt innehÄll:

    LĂ„ng svans. Fördjupade nyckelord som strĂ€cker sig över en enstaka idĂ©. Exempelvis “NFL-spelare” () mot “NFL-spelare som bor i Kalifornien” ()
    AnvÀndarens avsikt. letar en anvÀndare efter nÄgot? Och svarar ditt innehÄll pÄ deras frÄgor?

Om du inte Àr sÀker pÄ vad lÄngsvansnyckelord Àr, hÀr Àr en enkel illustration för att dechiffrera innebörden:

Jag liknar det med att svara pÄ grundlÀggande frÄgor.

Först och frÀmst har du ett stort allmÀnt Àmne. Och efterÄt lÀgger du till olika undergrenar som stöder Àmnet. Dessa grenar, i det hÀr fallet, Àr lÄngsvansnyckelord. Och de flesta sökordsverktyg tenderar att tillhandahÄlla denna funktion som standard. Som en extra bonus kan detta ocksÄ hjÀlpa dig med SEO för röstsökning.

Om du inte vet var du ska börja, kolla in Ubersuggest och svara allmÀnheten. Du kan lÀgga in ditt primÀra nyckelord och fÄ utdata frÄn mÄnga olika lÄngsvansförslag.

Det bÀsta Àr att dessa förslag baseras pÄ faktiska live-trafikdata.

Sist men inte minst, nĂ€r det gĂ€ller att arbeta med denna SEO-checklista – kommer nyckelord nĂ€stan alltid att diktera ditt innehĂ„lls djup och kvalitet.

Monitor 2. Övervaka din tĂ€vling

Det finns ett ordsprÄk bland bloggare. Med andra ord Àr det inget fel med att övervaka dina konkurrenter.

Ta en fras eller ett nyckelord som du försöker ranka efter. Kör nu en enkel Google-sökning.

Se hur de bÀsta resultaten Àr.

google-sökningstÀvling

NĂ€r du analyserar de bĂ€sta resultaten, frĂ„ga dig sjĂ€lv: “Vad gör den hĂ€r sidan annorlunda jĂ€mfört med min?”. Du kan söka efter ordlĂ€ngd, rubrikallokering och andra unika innehĂ„llselement.

MÄlet Àr inte att bli en identisk kopia. Ditt mÄl Àr att skapa innehÄll som Àr enkelt. Det finns en anledning till att dina konkurrenter rankas högt och du inte. Fixa det.

3. Spendera tid pÄ att skapa engagerande rubriker

Titeln pÄ ditt blogginlÀgg Àr utan tvekan det viktigaste SEO-elementet. Det Àr vad som föregÄr hela inlÀgget, men det Àr ocksÄ vad anvÀndare tittar pÄ nÀr de klickar pÄ ditt sökresultat.

Om innehÄllstiteln Àr förvirrande, eller förbjuder clickbaity, riskerar du att locka fel publik.

Google SERP-exempel (SEO Checklist Essentials)

Detta Àr ett exempel pÄ en effektiv rubrik. Den har bÄde ett nyckelord och en anvÀndbar fras som berÀttar vad inlÀgget kommer att handla om.

HÀr Àr en checklista över saker du vill kontrollera innan du bestÀmmer dig för en slutlig rubrik:

    InnehÄller det modifierare:,, etc. AnvÀnder du ett nyckelord i titeln? Förklarar titeln tydligt vad inlÀgget handlar om?

Med hjÀlp av ett plugin som Yoast SEO för WordPress kan du effektivt minimera den tid det tar för dig att komma med bra metataggar.

Dessutom Àr Headline Analyzer frÄn CoSchedule ett annat bra verktyg för att kontrollera giltigheten för dina rubriker.

PĂ„ samma sĂ€tt, nĂ€r du analyserar ditt innehĂ„ll mot denna SEO-checklista – fokusera pĂ„ att göra rubriken som reflekterande av sjĂ€lva innehĂ„llet.

För fler tips, kolla in vÄra inlÀgg om hur man skriver rubriker och hur man skapar fÀngslande blogginlÀggstitlar.

✅ 4. Maximera time-on-page med video, etc.

Vissa SEO-anvĂ€ndare kallar denna uppehĂ„llstid. I grund och botten expanderar Google sina rankningsfaktorer till att inkludera saker som “tid pĂ„ sidan”.

Till exempel söker en anvĂ€ndare efter ”mandelkakorecept” och ser att det finns flera resultat för samma recept.

Nu börjar anvÀndaren klicka pÄ sökresultaten för att besöka den listade webbplatsen. Vid denna tidpunkt utlöser Google sin algoritm pÄ sidan för att se om anvÀndaren stannar pÄ den sidan eller lÀmnar den omedelbart.

Google anvĂ€nder uppehĂ„llstid – som vi inte kan mĂ€ta, men Ă€r proportionell mot anvĂ€ndarens engagemangsmetriker som avvisningsfrekvens, tid pĂ„ plats och omvandlingsfrekvens – för att validera klickfrekvenser. Dessa mĂ€tvĂ€rden hjĂ€lper Google att ta reda pĂ„ om anvĂ€ndarna i slutĂ€ndan fick det de letade efter.

Larry Kim

Om majoriteten av anvÀndare lÀmnar sidan strax efter att ha klickat pÄ den (vanligtvis via knappen) Àr det en tydlig indikator pÄ att innehÄllet inte lever upp till sina förvÀntningar.

Dwell Time SEO

KĂ€lla: WordStream

SÄ, hur ska man tackla detta och uppmuntra mÀnniskor att spendera mer tid pÄ era inlÀgg?

TvÄ saker:

    Tydligt definierad och trevlig design. Ytterligare multimedia: videor, bilder, infografik etc.

Du kan anvÀnda en enkel fÀrgpsykologiprincip för att framhÀva det viktigaste innehÄllet. Men viktigast av allt, anvÀnd multimediainnehÄll för att ge bÄde vÀrde och behÄlla anvÀndare pÄ sidan.

5. Skapa innehÄllshub för att öka interna inlÀgg

Vad Àr ? I huvudsak Àr ett innehÄllshub dÀr du rymmer ett organiserat bibliotek med ditt innehÄll.

Om du Àr WordPress-anvÀndare vet du att det inte alltid Àr lÀtt att marknadsföra dina andra blogginlÀgg.

Du kan lita pÄ intern lÀnkning och relaterade inlÀgg Àr ocksÄ anvÀndbara. Men oftare Àn inte, mÄnga av dina inlÀgg ser aldrig dagens ljus efter att den första hype Àr över.

Content Hub-exempel

Brian Dean frÄn Backlinko anvÀnder Content Hubs för att kategorisera hela sin blogg. Detta gör det enkelt för lÀsarna att hitta det exakta innehÄllet de behöver, nÀrhelst de behöver det.

För att skapa ett Content Hub mÄste du skapa en ny mÄlsida pÄ din webbplats. Tack och lov gör den nya WordPress-blockredigeraren detta till en extremt snabb process.

DĂ€refter mĂ„ste du samla alla dina blogginlĂ€gg om ett specifikt Ă€mne. I exemplet som visas ovan Ă€r Ă€mnet ”SEO Fundamentals”.

Du kan presentera Àmnet och sedan tillhandahÄlla lÀnkar till dina utgÄende blogginlÀgg. Du kan till och med skapa ytterligare sidor och förgrena ditt innehÄll Ànnu mer.

MÄlet Àr att göra det sÄ tillgÀngligt som möjligt för dina lÀsare. DÀrefter kan du lÀnka till ditt Content Hub frÄn vilken sida eller inlÀgg som helst. Inklusive din webbplats navigering.

6. Optimera webbplatsens hastighet

Är du nyfiken pĂ„ varför en SEO-checklista skulle rekommendera webbplatsens hastighet som en faktor? Saken Ă€r den


Google Àlskar webbplatshastighet som björnar Àlskar sömnen. Ju snabbare din webbplats, desto mer konsekvent kommer Google att belöna ditt innehÄll.

Utanför lÄdan Àr det hÀr de saker du borde fokusera mest pÄ:

Bildoptimering. AnvÀnd ett plugin som Optimole för att automatiskt Àndra storlek och komprimera dina bilder. Du kan fÄ upp till 70-80% minskning av filstorleken utan att omfatta fotokvalitet.
Resurshantering. Fokusera pÄ teckensnitt, skript och plugins som inte pÄför för mÄnga externa förfrÄgningar. NÀrhelst du kan, fokusera pÄ att vara vÀrd för saker lokalt.
LĂ€tta teman. LĂ„t inte de snygga funktionerna lura dig! “Kreativa” teman anvĂ€nder ofta JavaScript, vilket Ă€r kĂ€nt för att hindra webbplatsens hastighet exponentiellt.

Om du vill lÀra dig mer om webbplatshastighet, kolla in Colins artikel om webbplatshastighetsoptimering för 2020.

Slutsats

Om det finns en sak du behöver komma ihÄg frÄn denna SEO-checklista Àr det hÀr: Arbeta hÄrt för att göra ditt innehÄll sÄ mÄngsidigt som möjligt.

Ta reda pÄ hur du kan lÀgga till Ànnu mer vÀrde för ditt innehÄll utan att behöva skriva ett nytt blogginlÀgg.

Underskatta inte frukten av ditt arbete. En konsekvent anstrÀngning ger alltid ett gynnsamt resultat.

HÀr Àr en sammanfattning av vad vi lÀrde oss:

    LÄngsvansnyckelord kan anvÀndas för att skriva innehÄll för en specifik publik. Konkurrentanalys ger ytterligare information om vilka typer av innehÄll som rankas bÀst. Rubriker Àr vad som lockar lÀsarna in, fÄr dem att rÀkna. AnvÀnd design och multirika media för att maximera tiden pÄ sidan. Kategorisera allt ditt innehÄll med hjÀlp av Content Hubs. Webbplatsens hastighet leder till bÀttre ranking.